Onkologija 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E obecala sam Petru da cu mu slikati moje roze starke pa evo vam gledajte patiku kad vam se Uros ne dopada :mrgreen:
Fotografija0521_zps512c3b2c.jpg

Ja ne znam gde bi pitala,imam komsinicu koja je jako povucena i nista ne prica i dijagnostifikovali su joj rak pluca,i kao trebala da se operise,i onda su odustali od operacije zato sto se prosirilo mnogo i predlozili zracenje da smanje pa kao da onda operisu.Jel moze neko da mi napise na "srpskom" to i objasni,posto je zatvorena jako i nece nista da prica ona.

Ja ne znam gde bi pitala,imam komsinicu koja je jako povucena i nista ne prica i dijagnostifikovali su joj rak pluca,i kao trebala da se operise,i onda su odustali od operacije zato sto se prosirilo mnogo i predlozili zracenje da smanje pa kao da onda operisu.Jel moze neko da mi napise na "srpskom" to i objasni,posto je zatvorena jako i nece nista da prica ona.

Imala bih i ja par pitanja, cisto da nekako sebe rasteretim (inace nisam ja u pitanju), medjutim, ovo se pretovrilo u nesto sto s onkologijom nema skoro nikakve veze!

Hocemo Sofiju ponovo za moderatora, dok je ona bila moderator ovde se stvarno covek mogao obavestiti o onome sto ga zanima, psihicki rasteretiti ako nista drugo

Uz duzno postovanje prema sadasnjim moderatorima, Sofju NAZAD:worth:

Znam da je dobila zato sto je vukla vise upala pluca na istom delu,bar tako ona kaze...Ne znam samo da bude u redu povucena je ali draga je.

Laik sam za medicinu, ali nesto znam iz iskustva svog bliznjeg (deda-strica): Ceste a nelecene upale pre ce izazvati hronicni bronhitis sto je kod njega slucaj, stavise mora da nosi pumpicu da ponekad upumpa...itd..itd...da bi manje kasljao i manje se gusio. Bilo je i gore, u vise navrata je bivao u bolnici na ihalacijama ili vec kako se to zove, inace nije pusac da bi se na to moglo "oturiti".
Ne znaci da sam u pravu, ali navodim slucaj koji znam...Nadam se da nije nista ozbiljno i da ce sve biti u redu...

Хвала Биљо на указаном поверењу али ја сам сама тражила да будем разрешена модераторских дужности јер не постижем обавезе на послу, приватне и модерисање форума. :)
Прилично сам озбиљно схватала ово овде и ако ће неко рећи да је то ''само'' форум.
Али људи су људи, и на форуму и ван њега, и болесни су са или без форума. Тако да сам сматрала да треба савесно да се обавља посао модератора.
Међутим, кад се накалеми небројено обавеза, нешто мора да трпи. ;)

А што се тиче поста Меланина, претпостављам да је направљена процена, на основу дијагнозе и проширености болести, да би зрачењем тумор могао да се смањи па да се онда уради оперативни захват како не би био превише обиман, а могуће је да у том обиму не би ни могао да се уради.

Laik sam za medicinu, ali nesto znam iz iskustva svog bliznjeg (deda-strica): Ceste a nelecene upale pre ce izazvati hronicni bronhitis sto je kod njega slucaj, stavise mora da nosi pumpicu da ponekad upumpa...itd..itd...da bi manje kasljao i manje se gusio. Bilo je i gore, u vise navrata je bivao u bolnici na ihalacijama ili vec kako se to zove, inace nije pusac da bi se na to moglo "oturiti".
Ne znaci da sam u pravu, ali navodim slucaj koji znam...Nadam se da nije nista ozbiljno i da ce sve biti u redu...

Хвала Биљо на указаном поверењу али ја сам сама тражила да будем разрешена модераторских дужности јер не постижем обавезе на послу, приватне и модерисање форума. :)
Прилично сам озбиљно схватала ово овде и ако ће неко рећи да је то ''само'' форум.
Али људи су људи, и на форуму и ван њега, и болесни су са или без форума. Тако да сам сматрала да треба савесно да се обавља посао модератора.

А што се тиче поста Меланина, претпостављам да је направљена процена, на основу дијагнозе и проширености болести, да би зрачењем тумор могао да се смањи па да се онда уради оперативни захват како не би био превише обиман, а могуће је да у том обиму не би ни могао да се уради.
Hvala vam obema nadam se i ja da ce biti sveu redu sa njom,povucena je pa retko prica bilo bi steta da je izgubim jer je draga.

Hvala na odgovoru, Sofi, izvinjavam se i tebi i njima, ja ne kazem da oni nisu strucni, ali mora neki red da se zna. Ako je Onkologija onda je onkologija, a ne prodavnica patika i sta ti ja znam..
RED dakle i da sluzi svrsi, nista drugo...
:heart:

- - - - - - - - - -

Hvala vam obema nadam se i ja da ce biti sveu redu sa njom,povucena je pa retko prica bilo bi steta da je izgubim jer je draga.

Nema na cemu, srecno od sveg srca!

pa u pravu si , ali ovde niko nije ostao uskracen za odgovor bar laicki ali doktori treba da strucno odgovaraju a mi sa tim nemamo veze , samo pisemo iz naseg iskustva jer ipak smo proveli godine po bolnicama , i nekad se salimo istina ali ne mozemo samo tugovati.svako ko je pitao mi smo pomogli.

Opet moralisanje....mozemo i da ne pisemo nigde pa citajte samo kad neko umire ili kad je na teskim mukama kao
sto smo i mi sve bile.
Zao mi je sto sam ovako odreagovala, prosto ne mogu da verujem da
nekome smeta kad se ljudi koji su izmedju ostalog onkoloski pacijenti, pored
pratecih poteskoca, mucenja fizickog i psihickog izmedju iscekivanja rezultata kontrole, magneta, skenera....nasali
i razgovara o svemu ostalom sto mu se u zivotu desava sa ljudima koji ih razumeju jer su u istoj situaciji
a svi oni koji nisu direktno u ovom problemu vec indirektno prate bolest nekog sebi bliskog,
nikada ne mogu razumeti nas .... onkoloske pacijente koji pored lecenja zive svoje uobicajene zivote sa svim
manama i tegobama koje zivot nosi ...
Ja veceras pisem ovde i to bi od mene bilo to.
Pozz svima, Lili i ostali na profilu ste dobro dosli :)

Ова тема и јесте била замишљена као тема за растерећивање од ужаса онколошких. :)
Мени није сметао овај концепт, а видим не смета ни модераторима. ;)

Биљо, па све што те занима, а хоћеш мене да питаш имап пп. :)

- - - - - - - - - -

Opet moralisanje....mozemo i da ne pisemo nigde pa citajte samo kad neko umire ili kad je na teskim mukama kao
sto smo i mi sve bile.
Zao mi je sto sam ovako odreagovala, prosto ne mogu da verujem da
nekome smeta kad se ljudi koji su izmedju ostalog onkoloski pacijenti, pored
pratecih poteskoca, mucenja fizickog i psihickog izmedju iscekivanja rezultata kontrole, magneta, skenera....nasali
i razgovara o svemu ostalom sto mu se u zivotu desava sa ljudima koji ih razumeju jer su u istoj situaciji
a svi oni koji nisu direktno u ovom problemu vec indirektno prate bolest nekog sebi bliskog,
nikada ne mogu razumeti nas .... onkoloske pacijente koji pored lecenja zive svoje uobicajene zivote sa svim
manama i tegobama koje zivot nosi ...
Ja veceras pisem ovde i to bi od mene bilo to.
Pozz svima, Lili i ostali na profilu ste dobro dosli :)

Није Биља ништа лоше мислила, немој бре одмах у ватру да падаш. :lol:
Мислим, знам, такИ ти темперамент али рилекс женска.

Рекох ти већ, патике су ти баш шик. :manikir:

Hvala na odgovoru, Sofi, izvinjavam se i tebi i njima, ja ne kazem da oni nisu strucni, ali mora neki red da se zna. Ako je Onkologija onda je onkologija, a ne prodavnica patika i sta ti ja znam..
RED dakle i da sluzi svrsi, nista drugo...
:heart:

- - - - - - - - - -

Nema na cemu, srecno od sveg srca!

Nemoj biti takva. Ako si čitala ovu temu od početka, sve njene delove, primetila si da mnogih koji su pisali, više nema. :sad2: Da su mnogi izgubili nekog bliskog, da su neki iskusili najveći bol koji čovek može da iskusi - sahranili sopstveno dete. I sve zbog toga što su ti kojih nema bili onkološki pacijenti.

Nemoj osuđivati što se na temi piše o svakodnevnim stvarima, radostima i tugama, brizi za egzistenciju, i šta sve ne, jer i ljudi bolesni od raka imaju i druge probleme, ne samo to što su bolesni.

Ukoliko ti treba neki konkretan savet, imaš neko pitanje, budi sigurna da će u dosta situacija i oni umeti da ti odgovore, ne baš kao dr, ali dosta znaju, jer su, nažalost, dosta iskusili na svojoj koži.

Ovo treba da bude mesto gde se i razmenjuju iskustva i dele saveti, ali i kutak gde onkomafija tera šalu, šegu, pošalicu...;)

Ова тема и јесте била замишљена као тема за растерећивање од ужаса онколошких. :)
Мени није сметао овај концепт, а видим не смета ни модераторима. ;)

Биљо, па све што те занима, а хоћеш мене да питаш имап пп. :)

- - - - - - - - - -

Није Биља ништа лоше мислила, немој бре одмах у ватру да падаш. :lol:
Мислим, знам, такИ ти темперамент али рилекс женска.

Рекох ти већ, патике су ти баш шик. :manikir:

Znam malena, i hvala za repku na patike :)
Prosto smucilo mi se vise ovo moralisanje i prebacivanje na racun
nas koji nikoga nigde ne cackamo i ne prozivamo, samo zato sto po 24 sata ne pricamo o nasim
tumorima ili o bolovima, pisemo o tome kad su kontrole, operacije, terapije...ne mozemo pisati
o necemu sto se tog momenta ne desava...
Nikada niko nije ostao uskracen za odgovor, reci podrske, razumevanje ...ako je ovde dosao i
najnormalnije pisao o svom problemu, uostalom tako smo i mi dosle ovde, mozda smo
po misljenju mnogih predugo na temi i ostale.
Stoga ja vas ne bih vise zadrzavala.
Cao Sofi :bye:

Nešto neće lili da se otvore slike,piše kao prilog ne postoji!

- - - - - - - - - -

Znam malena, i hvala za repku na patike :)
Prosto smucilo mi se vise ovo moralisanje i prebacivanje na racun
nas koji nikoga nigde ne cackamo i ne prozivamo, samo zato sto po 24 sata ne pricamo o nasim
tumorima ili o bolovima, pisemo o tome kad su kontrole, operacije, terapije...ne mozemo pisati
o necemu sto se tog momenta ne desava...
Nikada niko nije ostao uskracen za odgovor, reci podrske, razumevanje ...ako je ovde dosao i
najnormalnije pisao o svom problemu, uostalom tako smo i mi dosle ovde, mozda smo
po misljenju mnogih predugo na temi i ostale.

Stoga ja vas ne bih vise zadrzavala.
Cao Sofi :bye:

:think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back