Onkologija 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znam malena, i hvala za repku na patike :)
Prosto smucilo mi se vise ovo moralisanje i prebacivanje na racun
nas koji nikoga nigde ne cackamo i ne prozivamo, samo zato sto po 24 sata ne pricamo o nasim
tumorima ili o bolovima, pisemo o tome kad su kontrole, operacije, terapije...ne mozemo pisati
o necemu sto se tog momenta ne desava...
Nikada niko nije ostao uskracen za odgovor, reci podrske, razumevanje ...ako je ovde dosao i
najnormalnije pisao o svom problemu, uostalom tako smo i mi dosle ovde, mozda smo
po misljenju mnogih predugo na temi i ostale.
Stoga ja vas ne bih vise zadrzavala.
Cao Sofi :bye:

Smanji dozivljaj :zcepanje:;)
Srećom, te ste sve u dosta dobrom stanju , a tako treba i da ostane ;)
Bilja se pretpostavljam malo zaletela, nije ovo politika pa da se drzimo
teme , neko mora i vatru odrzavati , ebiga ... još, ako nas i Fata napiči :lol:

Hvala na odgovoru, Sofi, izvinjavam se i tebi i njima, ja ne kazem da oni nisu strucni, ali mora neki red da se zna. Ako je Onkologija onda je onkologija, a ne prodavnica patika i sta ti ja znam..
RED dakle i da sluzi svrsi, nista drugo...
:heart:

- - - - - - - - - -

Nema na cemu, srecno od sveg srca!

Apsolutno. Slažem se. Prodavnica patika i "šta ti ja znam" i onkologija zaista nemaju veze jedno sa drugim, a učeni smo da stvari treba nazivati pravim imenom. Ali isto tako, treba malo dublje zagledati u suštinu stvari, pa će se onda videti da i izlečeni od raka i oboleli od raka nose patike, garderobu, dišu isti vazduh i šale se kao i oni zdravi.
Ne znam stvarno šta ljudi sa strane koji navrate jednom na ovaj forum očekuju da vide? Okačene snimke skenera, otpusne liste, slike zračenih delova tela, izgorene vene na rukama od hemoterapije ili bože me prosti- čitulje možda? Mi ovde nismo ni gubavi ni šugavi pa da se krijemo u mišju rupu. Obeleženi na neki način jesmo. Nekoga je obeležio rak, nekog gubitak voljenih osoba isto od raka i to je ono što nam je svima zajedničko. Koliko god patetično zvučalo mi smo ovde bliski, a prošli smo mnogo toga ružnog i preživeli mnogo bolnih situacija, ispratili drage nam prijatelje i forumaše na onaj "svet", ali imamo puno pravo da se na svoj račun šalimo, smejemo, pokazujemo patike i "šta ti ja znam" jer smo isto ljudi od krvi i mesa kao i ostali.
Niko nikada nije ostao uskraćen za neki odgovor ili barem toplu reč. Nismo lekari, ali smo nažalost na svojoj koži iskusili gomilu stvari pa možemo i odgovoriti na neko stručno pitanje, makar onako laički.
Tebi želim svako dobro i ne sudi o knjizi po koricama :)

nema to svrhe likita , pitala sam belu da nam otvori da pisemo negde samo za nas , nadam se da hoce a ovde cemo samo onda kad imamo nalaze,tako ce biti lakse i bicemo mirniji.postoje razne grupe i forumi o zdravlju i onkologiji , ovaj nije bio takav.nekome je to smetaloali mi smo postali prijatelji i porodica svakome ko je dosao.a to nece naci nikud

ali ok svako ima svoje misljenje pa zato nek eto njima onkologija a mi cemo imati onkomafiju

nema to svrhe likita , pitala sam belu da nam otvori da pisemo negde samo za nas , nadam se da hoce a ovde cemo samo onda kad imamo nalaze,tako ce biti lakse i bicemo mirniji.postoje razne grupe i forumi o zdravlju i onkologiji , ovaj nije bio takav.nekome je to smetaloali mi smo postali prijatelji i porodica svakome ko je dosao.a to nece naci nikud

ali ok svako ima svoje misljenje pa zato nek eto njima onkologija a mi cemo imati onkomafiju

Zato što nekome u 10000 smeta kako ovaj forum izgleda, ja nemam nameru da se krijem i da se sklanjam sa ove teme. Ja, kao i svi na ovoj temi znamo zašto sam recimo ja ili ti ovde i koji je naš problem, i kakve to IMA veze sa onkologijom, a ako nekog padobranca sa strane mrzi da čita sve, neka postavi konkretno pitanje koje ga zanima i neka odšeta dalje dok očekuje odgovor.

Hvala vam obema nadam se i ja da ce biti sveu redu sa njom,povucena je pa retko prica bilo bi steta da je izgubim jer je draga.

Svako od nas, kad sazna svoju dijagnozu različito reaguje. Ono, uvek je bolje malo se otvoriti i sa nekim bliskim podeliti svoje strahove, slutnje i ono što nas tišti. Možda je tvoja komšika neko ko je navikao da svoje probleme sama čuva za sebe i sama ih rešava, pa zato nerado priča o tome. Budi pored nje, druži se sa njom, ponudi joj svoje prijateljstvo i toplu reč i možda će se i ona više otvoriti.

Smanji dozivljaj :zcepanje:;)
Srećom, te ste sve u dosta dobrom stanju , a tako treba i da ostane ;)
Bilja se pretpostavljam malo zaletela, nije ovo politika pa da se drzimo
teme , neko mora i vatru odrzavati , ebiga ... još, ako nas i Fata napiči :lol:

Stvarno ko je Fata?:eek:
Inace pozdrav svima, verujem da ste svi ok, naletim ponekad, uglavnom smeh i sala zastupljeni ovde, a to je ono sto i ocekujem na ovoj temi procitati... Ljubim sve i puno dobrih dana drugari :*

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back