Онкологија 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hugs-1.gif

Za sve moje drugarice,onko-mafijasice :)

:heart::heart::heart::heart:

cerka kaslje vec dugo , otisla jutros kod lekara ona nju odmah u zavod za plucne bolesti , uradili joj odmah rendgen vadili krv , volumen krvi , sutra spirometriju , sutra cu sa njom ici al sad sam se bas uplasila sto je dr odmah tamo poslala i kako joj u deset minuta sve uradili

Lilice bolje da se tako reaguje na prvu,nego kad mi počnu ti si mlada slatka i lijepa,tebi nije ništa,malo poslušaju i ajd kući..........ja sam uvijek da se sve odradi što može i kod najobičnijeg kašlja,prehlade i sve super,miran ideš kući!
Ako puno puši,a slabije jede,a virusu sad haraju,vrlo moguće da je bronhitis proradio,a možda je i tamo gdje radi hladnije!
Polako molim te ,smiri se!!!

znam ali kad se nagledas bolesne od raka zivis u stalnom strahu , samo da bude sve u redu , ne bi mogla izdrzati jos nesto lose

Znam da brines i to je normalno,ali vidjeces da ce biti sve ok!
Ja nisam bolesna,tj. nemam rak,bar se nadam,jer niko ne zna sta tinja u nama,ali sam sve gledala svojim ocima,i odprilike znam kako se osjecas,evo i ja nakon ovog svega vjeruj da jako malo imam vremena za tugovanjem od brige za sve drage i voljene ljude oko mene...
Samo kontam da se i oni ne razbole,mislim da bi me to dotuklo,a vidimo kakav je postao zivot,kako se ljudi muce,oboljevaju,nista me vise ne bi iznenadilo...
Ja ostala sama,bez svoje najvece podrse,bez posla,bez icega,moram sve od pocetka,kako ne znam,ali samo da je zdravlja i nadati se da ce biti bolje,druge mi nema...
Nadam se da ce jos dugo moji voljeni biti zivi i tu uz mene,tako je jedino lakse,bez toga ne znam kako bi...ne umijem sama...

Dan zemske

Lili ne plasi se,bolje je tako,urade sve i vide sta je problem,evo i ja kasljem dugo,nemaju pojma koji mi je,ali moja porodicna samo izbjegava snimanja-slikanja,radi sve,a to zadnje,stalno ponavlja vi ne znate koliko je to stetno,koliko zraci!!
Dodje mi da je zadavim!
Ajd meni bar rade druge analize ali vjeruj mi da bi i ja voljela da su mi snimili pluca,ona oslusala slusalicama ok je i to je to...pa i kod mogmuza je sve bilo ok,pa znamo svi sta na kraju ispade...
I juce gleda moju sedimentaciju i CRP koji su u normali i 3 puta ponavlja jao super,da je to uredu!?:eek: pa ne znam sta joj to znaci i na sta je sumnjala...
kao nije neka infekcija,upala dok je to mirno...ja joj kazem nije bilo ni mom muzu lose a on uveliko IV stadijum karcinoma,ja se vise ne uzdam u te osnovne nalaze dok se ne uradi nesto konkretno,zato je sve to sto rade tvojoj ceri prava stvar,onda cete biti mirni kad vidite da je sve ok!Vidjeces!:heart:

O tome i ja pričam!
Kako si ti D&J? Ne daju mi da ti dam repkicu :zag:

O tome i ja pričam!
Kako si ti D&J? Ne daju mi da ti dam repkicu :zag:

Ja Gagice nisam lose,guram,dobila sinoc pa malo bolucka tibo,malo glavudza ali ne dam se!
I nesto kontam da je ovo prvo jutro kako se nisam skoro nikako zakasljala,ili sam koji put a da nisam registrovala:think:
Dala mi na pamet da pijem Presing,za slucaj da je od alergije kasalj,al ja kontam da ga ne pijem na pamet,nisam pametna...
Kako si ti Gagice?:heart:

Mislis privatno ili da zahtjevam?

mislila sam na privatno,a zahtevati treba u svakom slučaju,pa nek se puši i doktorka i ceo svet,imaš pravo na to,a oni svoju štednju nek zataknu za uvo
lekari znaju kroz šta prođe čovek koji se iz prve ruke suoči sa ovim,trebalo bi da znaju kakve psihoze ostaju kao posledice i shodno tome da pomognu
i smiruju ljude koji im dolaze,svi mi vučemo traume,sa njima je veoma teško živeti i izboriti se,čemu dodatno mučenje odbijanjem da nekome odrade sve
u cilju oporavka,mentalnog i fizičkog,nikad to neću razumeti...

Ili jedno ili drugo!
Ja idem svakih 3-4 mjeseca na rtg pluća,pa neće ni tebi ništa biti,mislim po mišljenju te tvoje dr!Ako treba preporuka za Bl. privatno da ti pišem na pp

Znas kako ja se iskreno ne plasim mnogo da je nesto sa plucima,mislim prodje mi kroz glavu i to i sve sto je mm prosao,ali npr. eto on je uveliko bio bolestan i vidjeli odma da ima ,,nesto,, na plucima ali nisu uopste mislili da je karcinom,takva vrsta bila,sitna i razgranata
Tako da znam da ce rengen sigurno pokazati pravo stanje uradila bi ga,ovako nisam pametna...
Prvo cu odraditi ovo sto je ona krenula da radimo,jer meni se ima jedno 3 godine i poceli javljati svi problemcici:alergija(kihanje,svrab ociju,smrcanje,...nisam jos radila alergo test) ona krene u maju,zavrsi u julu,ja trpim i tako...onda vec tako dugo vise ne mogu da disem nocu na nos,stvara mi se slam,koji imam svaki dan i tako da je moguce da je sve to nakupljanje izazvalo kasalj,ako ne bude da je to i ne rijese problem,saljem ti poruku za taj br. koliko kosta rengen privatno znas li?

Ja Gagice nisam lose,guram,dobila sinoc pa malo bolucka tibo,malo glavudza ali ne dam se!
I nesto kontam da je ovo prvo jutro kako se nisam skoro nikako zakasljala,ili sam koji put a da nisam registrovala:think:
Dala mi na pamet da pijem Presing,za slucaj da je od alergije kasalj,al ja kontam da ga ne pijem na pamet,nisam pametna...
Kako si ti Gagice?:heart:

Ma kontala sam da ti možda nije alergija ili na nervnoj bazi..............pa popij Presing na drugi dan,ako su šumeće,ili kad ti krene kašalj,pa da vidiš hoće li od njega da ti prođe,a neće ti sad ništa škoditi što ga piješ,jedino ti se može spavati malo od njega! I ja sam ga pila kad sam imala alergije i rinitis sezonski!

mislila sam na privatno,a zahtevati treba u svakom slučaju,pa nek se puši i doktorka i ceo svet,imaš pravo na to,a oni svoju štednju nek zataknu za uvo
lekari znaju kroz šta prođe čovek koji se iz prve ruke suoči sa ovim,trebalo bi da znaju kakve psihoze ostaju kao posledice i shodno tome da pomognu
i smiruju ljude koji im dolaze,svi mi vučemo traume,sa njima je veoma teško živeti i izboriti se,čemu dodatno mučenje odbijanjem da nekome odrade sve

U pravu si Nedo,upravo i ja tako razmisljam!
I ona u jednu ruku i radi tako sa mnom,jer inace zna sve da pripise psihi i kao nije nista,uvijek krece od nekih sitnica,nikada ne posumnja na nesto ozbiljno,kao da ne mozemo da obolimo od necega takvog!
Ona se cudila sto je mm bolestan,a djeca od godinu dana oboljevaju,mislim sta je tu vise cudno?Kamo srece da nije doslo ovako ludo vrijeme!
Zato mi i radi nalaze,ja nisam nesto uznemirena,ali ona vjerovatno ide sa tom namjerom da sam uplasena,pa da odradimo da vidimo sta je...

Ma kontala sam da ti možda nije alergija ili na nervnoj bazi..............pa popij Presing na drugi dan,ako su šumeće,ili kad ti krene kašalj,pa da vidiš hoće li od njega da ti prođe,a neće ti sad ništa škoditi što ga piješ,jedino ti se može spavati malo od njega! I ja sam ga pila kad sam imala alergije i rinitis sezonski!

Kazu Dr. da ne moze na nervnoj bazi i ja sam sigurna da on nije!
Sacekacu jos dan-dva jer se danas kasalj umirio i da sam popila Presing sad bi mislila da je od njega,ali nisam nista,ako opet krene popicu ga,mislim da nije sumeci
I ja sam ga pila prije par godina nesto kratko,kad mi se pojavila alergija,ali mi nije nesto ni pomagao,pa ja prestala i onda ovo oko muza tako da nista nisam vise napravila...

Ma vjerovali ili ne,meni su nedo 7 dana pred operaciju govorili,nije to ništa i upravo to-ti si mlada ovako,onako, uradila i magnet ima nešto ali nije ništa,bla,bla,bla..............kad me profa prstima pregledao,znači obični klinički pregled,rekao je "sunce moje,ovo nije dobro,hitno vadi sve nalaze" i 7 dan opercija i potvrde patolozi njegovo(nažalost)!A tri mjeseca sam prije toga to napipala i odmah otišla na uz i kao cista, i tako 1,5 mjesec i onda gle čuda cista postane zlo,ma daj..........cista je cista i ne može maligno alterirati,znači od početka nije bila cista!!!

.....a ovo sve pišem samo da kažem da je bolje odmah raditi sve analize i vodjeti šta i kako,pa ako je OK Bože ti hvala,ako ne valja ne daj ti Bože,bar smo na vrijeme reagovali!To je moje mišljenje,a ebiga valjda se negdje i ono pika :mrgreen:,ipak sam i ja prošla kroz svo sranje :dash: :evil:

Ma vjerovali ili ne,meni su nedo 7 dana pred operaciju govorili,nije to ništa i upravo to-ti si mlada ovako,onako, uradila i magnet ima nešto ali nije ništa,bla,bla,bla..............kad me profa prstima pregledao,znači obični klinički pregled,rekao je "sunce moje,ovo nije dobro,hitno vadi sve nalaze" i 7 dan opercija i potvrde patolozi njegovo(nažalost)!A tri mjeseca sam prije toga to napipala i odmah otišla na uz i kao cista, i tako 1,5 mjesec i onda gle čuda cista postane zlo,ma daj..........cista je cista i ne može maligno alterirati,znači od početka nije bila cista!!!
Gagi pisi na PP ko je taj Dr. ako je iz B.L.?
Ja idem privatno na UZ dojki dole vec godinama,jer u obe imam fibroadenome,nisam nikada perisala,po nekad me strah da nece vidjeti dobro,pa biti zlo,ali ta moja Dr. kaze ne brini,cim prvi put primjetim nesto sumnjivo saljem te pod noz,sestru rodjenu sam poslala kod nje jer je i ona na moje insistiranje da pregleda grudi nesto napipala,nju je odma poslala na operaciju jer joj je bilo sumnjivo,ali hvala Bogu sve ok,to bilo ima jedno 2 godine

.....a ovo sve pišem samo da kažem da je bolje odmah raditi sve analize i vodjeti šta i kako,pa ako je OK Bože ti hvala,ako ne valja ne daj ti Bože,bar smo na vrijeme reagovali!To je moje mišljenje,a ebiga valjda se negdje i ono pika :mrgreen:,ipak sam i ja prošla kroz svo sranje :dash: :evil:

upravo tako,sve je u vremenu i ne dozvoliti nikome da odlučuje umesto onih kojih se to tiče,
potpuno si u pravu Gago,to je tvoj život i za njega se treba boriti svim sredstvima,kome se svidi ok,kome ne,pa žalim slučaj
pri tome,tako se propagira jedan način rada u kome kad su u medijima insistiraju na ranom otkrivanju,a kad se pojaviš kod
lekara,vrati te kući kao najgoreg hipohondra i kad se pokaže da si u pravu obavezno sledi pitanje šta ste čekali do sada,e pa
brate čekala sam da me neko čuje i shvati

upravo tako,sve je u vremenu i ne dozvoliti nikome da odlučuje umesto onih kojih se to tiče,
potpuno si u pravu Gago,to je tvoj život i za njega se treba boriti svim sredstvima,kome se svidi ok,kome ne,pa žalim slučaj
pri tome,tako se propagira jedan način rada u kome kad su u medijima insistiraju na ranom otkrivanju,a kad se pojaviš kod
lekara,vrati te kući kao najgoreg hipohondra i kad se pokaže da si u pravu obavezno sledi pitanje šta ste čekali do sada,e pa
brate čekala sam da me neko čuje i shvati

Baš tako,10000000000000000 % tačno!!!
MA čini mi se kad ih slušaš kako mede,na nama je samo da obolimo a oni sve imaju spremno! :rtfm:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back