Онкологија 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vece svima!
Nedo upravu si,svi se zale,svima fali neki.... ne znam djavo odnio salu,pih!

Nego da vas pitam;ja radim nalaze da odgonetnemo ovaj moj kasalj od cega li je,i za sad sam radila ove osnovne nalaze,uglavnom vecina je ok,samo mi je zeljezo slabije RBC,HCT i MCHC e Dr. je odma htjela tableturine ja rekla nono,ja hocu sa cveklicom,ovim onim,sta mi predlazete da jos uzmem,Dr. rekla meso,vitaminC,mama kaze grozdjice da jedem,imate li vi neki prijedlog?
Kad stignem dalje vadim hormone stitne i bris grlceta...
Ljubac za sve poseban za Liliiii!!!!:heart:

Vece svima!
Nedo upravu si,svi se zale,svima fali neki.... ne znam djavo odnio salu,pih!

Nego da vas pitam;ja radim nalaze da odgonetnemo ovaj moj kasalj od cega li je,i za sad sam radila ove osnovne nalaze,uglavnom vecina je ok,samo mi je zeljezo slabije RBC,HCT i MCHC e Dr. je odma htjela tableturine ja rekla nono,ja hocu sa cveklicom,ovim onim,sta mi predlazete da jos uzmem,Dr. rekla meso,vitaminC,mama kaze grozdjice da jedem,imate li vi neki prijedlog?
Kad stignem dalje vadim hormone stitne i bris grlceta...
Ljubac za sve poseban za Liliiii!!!!:heart:
Pozz tebi DJ,i ja krljam mesec dana,a krvna slika mi ko tebi,
reko mi juce onkolog daq moram da pojacam ishranu,sta god to znacilo,a nikakve lekove mi nije rekao da pijem,a imam ih
od ranije kad sam primala hemo,bila mi losa ks,pa mi ostalo gomila lekova jer nisam mogla da ih podnesem,groooooozni su.
Klopaj cveklu,dzigericu,caj od koprive,spanac,....znas vec i sama ;)

U kojim namirnicama se nalazi?

Gvožđe se relativno teško usvaja, pa je neophodno unositi ga u dovoljnim količinama. Male količine gvožđa nalaze se u voću, povrću i mesu koja su deo uobičajene ishrane na našem području.

Namirnice koje sadrže gvožđe u većoj količini su žitarice (celo zrno), pačetina, govedina, junetina, sardine, tunjevina, morski plodovi, kelj, artičoke, bundeva, krompir u ljusci, blitva, mahunarke (grašak, sočivo, pasulj), soja, suvo voće, džigerica, žumance, zeleno lisnato povrće.

Dobri izvori gvožđa su i crveno meso, džigerica, žitarice, riba (skuša, sardine), jaja, pasulj, integralni ili crni hleb, lisnato zeleno povrće, suve kajsije, suve šljive, integralni pirinač, tofu, mahunarke, musli (ovako obrađene žitarice često su obogaćene gvožđem), višnje

Da biste obezbedili dovoljan unos ovog važnog mineral konzumirajte kupinovo vino, jedite borovnice, dobra je cvekla i spanać. Posebno je dobara kopriva jer sadrži gvožđe, bakar i vitamin C, ali i mangan koji stimuliše oslobađanje gvožđa iz depoa.
Na oprezu moraju da budu osobe koje unose i gvožđe i kalijum jer on sprečava usvajanje gvožđa. Preparati kalcijuma uzeti sa hranom smanjuju apsorpciju gvožđa iz hrane, zato je najbolje uzimati ih uveče pre spavanja.

izvor:sajt ZDRAVINO ;) pozzic tebi

Ja malo gledala Jagodice,sva ta ravnica,dodjoh da vidim ima li je Lili pa da idem
da spavam,a i mali ce sad iz skole pa ce me oterati cas posla...
Nema je,neka je nek odmara,ujutru je zovem,sad sam od vas cula kako je i sta je....
Kissic vama,Nedo sta ces kad si trazena ovih dana,ne daju ti posteno ni igricu da igras...zlotvori jedni:mrgreen:
ja spavala , toliko sam bila umorna , sad mi bolje i ne boli me vise stomak , bas mi lepa creva bas sam ih isprala fino , :zcepanje:
domacice srecna godisnjica braka sa tako lepom tortom , :D
svima vama veliki poljubac za brigu o meni , :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back