Oni drugi

BlackLeather

Iskusan
Banovan
Poruka
6.173
najčešće stavri koje slušam su pljuvanje drugih po pravilu uspešnijih i bolje snadjenih od strane mnogih
to su one priče jao svaka budala danas može da bude nešto, jao otkud ovom ono, jao vidi ova što se ugajbila, ja jao
da li to iz ljudi progovara čista zavist ili osećaj za nepravdu ili sopstvena nemoć

najčešće stavri koje slušam su pljuvanje drugih po pravilu uspešnijih i bolje snadjenih od strane mnogih
to su one priče jao svaka budala danas može da bude nešto, jao otkud ovom ono, jao vidi ova što se ugajbila, ja jao
da li to iz ljudi progovara čista zavist ili osećaj za nepravdu ili sopstvena nemoć

mislim da iz njih progovara nedovoljno poznavanje sveta uspjeshnih

Nemoc, jer da mogu nesnalazljivi bi bili medju uspesnima i ne bi imali zamerke na nacine na koje se postaje uspesan, kriticari bi zaboravili da kritikuju kada bi se sami docepali pozicija i ovajdili se.

ma nije samo to, ima i kad se docepas formalno necega, nisi se iznutra nekako usrecio, treba ti taj dodatak koji teze postizesh
na primer
mnogo filozofiranja ne vodi u neshto ok :think:

Nisam sujetna. Učim od pametnijih i mudrijih.

Ne može svako da bude za svašta, jer svi smo rođeni za različite stvari. S toga, imamo različita interesovanja, senzibilitete i karaktere. Ne kažu zalud, da je svačiji karakter njegova sudbina.

U tom domenu, čovek treba da radi na sebi. Jer to nije niti sramota niti nipodaštavanje sebe. Samo zaista ljudi, koji ne žele da nauče neke stvari, to neće nikada i naučiti. Svi oni koji žele i imaju volje, će uspeti i dostići svoj domet. Jer uspeh je već sam po sebi, spoznajom da nisi naj, da nisi nesagrešiv, da nisi najbolji, najpametniji, najlepši. U redu je ceniti sebe i poštovati, ali preterivanje - to nikako.

Ne osećam zavist; osećam samo želju i žudnju, da naučim što više i (sa)znam, od onih koji to znaju bolje od mene. Ja neću biti nikada kao neki, niti to trebam, niti želim niti mogu...ali mogu da budem najbolje od sebe..za sebe. Tu mogu da dam sve od sebe, da tako i bude. Samim tim, biću bolja i za druge.

Osećaj nepravde...je uvek grozan, ali naučiš i da se nosiš s tim. Pogotovo je užasno, kada se ide neravnopravnim "oružjem" ali i tome ima leka. Takve izbegavaš; jer od njih nemaš ništa da naučiš...a oni će tebe da nauče samo..kako ćeš još jadnije da se osetiš ili osećaš, a to ti ne treba, zar ne?

Sopstvenu nemoć možeš da pretvoriš u moć, kada shvatiš svoje greške, domete, limite, poraze...kada sebe pogledaš u ogledalo, i budeš prema sebi istinit. Po pitanju svega. Tada se tvoja nemoć transformiše u moć..jer ko pobedi sebe, ima moć. Nad sobom. Kud ćeš bolje i više? To je nekako i najteže. Zar ne? :)

:hvala:

Ne prigovaram nikad uspešnijim od sebe, ali ne shvatam njihovu potrebu da uspeju.
A ni sam ne mogu da se opravdam pred onima od kojih sam ja uspešniji.
Recimo, kao sjajnog đaka su me u gimnaziji često pitali zašto polažem toliko na plan obrazovanja.
Ja nikad nisam znao da odgovorim... Jednostavno nisam znao šta bih drugo pa sam učio.
Tako da ne nalazim ništa uzvišenog u uspehu. Ne zavidim onima koji mu teže, poštujem ih, ali mi deluje kao da gube vreme.
Mada vreme gube i ti kojih uspeh ne zanima.
Na isto to dođe u principu, bar u globalnom planu.
Meni lično je uspeh sve ogavnija stvar.
I sve manje razumem zašto ljudi toliko polažu na to.

Pazi ovo ja ucim kao konj,ubijem se od ucenja i ne naucim sve,a neki lik mozda procita 10 pitanja od svih i bas izvuce od tih deset dva pitanja od dve recenice, a ja mucnik izvucem dva pitanja od po 4 strane svako i ja padnem sto ne znam jedno,a taj lik prodje sto je rekao dve recenice.
Pa gde je tu pravda?
To su sve nepravde,gde se ljudi snadju i dobju nesto sto nisu zasluzili svojim radom i trudom. Nikada nisam mrzeo ljude koji svoji teskim radom to zarade,msm i ja bi to uradio da sam se trudio kao oni,ali kad me neko izjebe ko nije qrcem mrdnuo a ja najebem,e onda me to uzasno nervira.

Imam neki hendikep, sasvim mali, i u životu sam borac, naučila sam sve što treba i imam dosta iskustva i prakse i hoću dalje da učim, malo knjige, malo posla, razne kontakte za ljudima, tako da pola ljudi mi zavide a drugi mi čestitaju i podržavaju me. Oni koji mi zavide i zlo mi žele, zabole me sve. Ppfffff :aha:

postoji razlika izmedju zavisti I toga da je neko shaban

Back