onakvi kakvi jesmo

pa dobro onda u osnovi su strahovi
koji se kontroliš obezbeđenjem
nabacimo oklop distancu i super
razumem da se mnogo kalkuliše i sve
ali onda čemu ta tolika dvoličnost
prodajemo iluzorne ideale
a živimo i ponašamo se sasvim drugačije

mislim da si dvolican kad zapnes da nesto moras da imas i onda je to mehanizam da to imas. mada nekad sebi dajem za pravo da to imam
ili da ces nesto da izgubis ako se odash, sad sta je to. mozda negde imas nesto neposteno i zato moras da muvas
e sad ako sam takva sada ... heh . hoce svi neku udobnost, valjda

zašto svi šatro inistiraju na iskrenosti otvorenosti i ka budi ti - ti
a ustvari svi samo žele ušminkani viziju sopstvenih projekcija
i niko te ne pita za tvoje ti i tvoje želje

To je neki ozbiljan poremecaj postao kapiram bezlicnim licima iza ekrana..tu smo se svi zatvorili i polako se otvaramo..nametnuto prosto i retko ko sagleda realno u cemu je problem a ispred nosa nam je..na javnom mestu dvoje sede i ne pricaju..u smsu su ili na netu..laptopovi se nose u kafice..kakvu istinu ocekivati kad se bezi iz realnog sveta..i to moze biti istina koliko rade ljudi i muce se..slabo se zivi pa ta ruzna slika i istina..to je problem zasto pricati?ne licno otvaranje uopsteno istina boli od koje se bezi..slabici

Moguce je da ostvarim iskrenost sa nekim, samo ako znam da ta osoba moze da tolerise tu iskrenost i da je razume.
A zasto pokazujemo projekcije, pa verovatno zbog straha da ce ona osoba kojoj pokazujemo to lice otici i okrenuti ledja ili da ce iskoristiti nasu slabost.

Moja iskrenost obicno stvara vise zla nego dobra, tako da se obicno trudim da budem pragmatican i da precutim neke (relativno nebitne) stvari koje bi izazvale veliki sukob.
Na kraju, istina uvek izadje na vidalo, jedini problem je sto mozda odredjeni deo zivota provedemo sa nekim ljudima u "lazi".

podrazumevano svi potenciraju našminkane verzije sebe
jer se za te našminkane verzije živi, odnosno, kad postaneš verzija sebe koju hoćeš , šta onda dalje?
misiš da se beru plodovi? ne, ili da na neko vreme, ali onda je sve beznadje i besmisao, osim ako ti se ideja o sebi ne menja kako vetar puše.

ali prikazivanjem željenjog sebe to jest ideje koju imaš sebi ti se itekako otkrivaš onom koji želi da te upozna, tako da možemo reći da : da jesi iskren u svakom slučaju.

i ja od svakog trazim iskrenost (ako mislis da sam budala reci to)
no ako ipak krenem sama od sebe, shvatam da se ja retko kome prikazujem kakva sam zaista al sve to jer ljudi uglavnom iskoriste to.... tu moju naivnost i zelju prvo da ugodim drugima (sobama koje mi znace) pa tek onda sebi....
ali, da gotovo uvek prvo pitam onog drugog sta zeli pa tek onda mislim na sebe.... veoma glupo od mene (u danasnje vreme) ali.... takva sam

To je neki ozbiljan poremecaj postao kapiram bezlicnim licima iza ekrana..tu smo se svi zatvorili i polako se otvaramo..nametnuto prosto i retko ko sagleda realno u cemu je problem a ispred nosa nam je..na javnom mestu dvoje sede i ne pricaju..u smsu su ili na netu..laptopovi se nose u kafice..kakvu istinu ocekivati kad se bezi iz realnog sveta..i to moze biti istina koliko rade ljudi i muce se..slabo se zivi pa ta ruzna slika i istina..to je problem zasto pricati?ne licno otvaranje uopsteno istina boli od koje se bezi..slabici
Jes.Pootimo mi slova s tastature...
Ređe dođem,al vas bolje nađem na finoj temi...
Kažem "DA" JER SMO ZAISTA OD OVE MREŽE IZINTROVERTOVANI...
Pa šta raditi kad smo se "navukli"?
Prvo:mislim da ovo s mrežom i nije toliko loše-koliko smo uplašeni od navučenosti.
Drugo:kad malo prevladamo i taj strahić-počećemo ponovo da komuniciramo i na javnom mestu!
Početak te komunikacije-baš o komunikaciji!
I nemojmo očekivati veliki rezultat i pomoć od ljudi s kojima počnemo da laprdamo o internetu i lošem uticaju ili o
nekoj drugoj bezazlenoj temi-o kuvanju čaja i raznim lekovitim svojstvima..(Možda se neko nekom i svidiz:)),več
je za očekivati rezultat u vidu olakšanja kod nas samih...
U vezi teme:Ovde su učesnici iskreniji nego u rl...Nema frizura,fizičkih mana,loše šminke,manje atraktivnog izgleda...
A moguće je biti još iskreniji ! Mada ne vidim naročitu potrebu...Svi ovde znaju da se ego šminka da redovno koristi
i zatezanje i silikone i make up i to i m i ž...
Evo ja ću bez tih rekvizita,ako to nešto znači...Nije to veliki problem...Sad...Problem je ako se imaju nerealna
očekivanja od ove komunikacije (ja ih nemam...),ako služi za vidanje rana na egiću...(Jadničku izranjavanom...šta
je razumljivo u ovakvim urbanim gužvama čak i u đunglama-ovo ozbiljno!) i ako se namišlja odavde s nekom
"vezom" profitirati...Pošto su to slabi profiti-ne savetujem ni ja ni mnogi upoznati tim problemom.
Dakle:Slobodno otvorenije i iskrenije komunicirajte ovde-tu ne možete biti povređeni tako lako.Trouglić slobodno
ako neko atakuje na egića i znam da će da bidne sredito...z:lol:
Mene slobodno pitajte-šta nije za javnu reč-ide na pp.
Inače u citiranom tekstu mi sve OK baš kao i u većini tekstova autora s kojim sam se sretao na Krsti (navrati na filozofiju
ponekadz:))

Poslednja izmena:

Zato što svi insistiraju na iskrenosti, etc, etc...

A na čemu bi, pobogu, čoveče? Kog si ikad čuo da se poziva na svoju paradnu verziju "za komšiluk i budale"? Najveći deo ljudi s kojima ćeš se ikada više sresti insistira na svojoj istinoljubivosti i poštenju (i na svom moralu, bezgrešnosti i časti; što se svodi na jedno).

Kad im se primakneš, onda vidiš na čemu insistiraju zaista.

Moja netolerancija zvuči patogeno dokle god ne pomisliš spram kakvih bih stvari, kao, trebala bit tolerantna. Pola svog života čekam da vidim (sretnem?) čoveka koji prihvata svoje sopstvene ušminkane verzije, i sa njima je načisto. Da li je potrebno naglašavati da još nisam srela takvog?

Možda bi bilo poštenije naglasit da slabo očekujem da takvog sretnem ikada. Ljudi su takvi kakvi jesu, i naša nas rođena verzija istine čuva od pravih istina takvih kakvih jesu i usled kojih bi, možda, skončali vezani lancOm za zid u ludnici. Ali to nije za zamerit ma kome, obzirom da bi zameranje podrazumevalo da smo (lično) sposobni za bolje i naprednije, a u to ne verujem. Uostalom, ko može bit siguran da bi zaista hteo doživet svoje autentično Ja?

Kamoli ga - predstavit drugima.

Niko te ne pita za tvoje želje zato što su ljudi preokupirani svojom predstavom stvarnosti i istine - sobom, kao prvo - i malo ih je koji su u stanju poći dalje od toga. Najveći deo nas će svoje ludosti projektovati na druge, to je tačno, i slabo da je kome stvarno potrebno išta bolje od toga.

Nemoj da insistiraš na istini i otvorenosti. Zvuči kvarno, ali u praksi ti takvo znanje nije nužno potrebno. Nikog nećeš upoznati sasvim, i niko neće sasvim upoznati tebe, i postoji velika verovatnoća da bi, čak i ako bi se to desilo; jedno drugom iskopali oči. Nema nikog na ovoj planeti ludih a ko je zdrav i prav, a svi žive sopstvene male univerzume.

Naučiti plivati u ovom i ovakovom svetu znači naučiti balansirati između svojih i tuđih lažnih svetova. I već je to majstorska veština od koje se ne bi smelo tražiti više.

Privatno su mi simpatični svi oni koji zvuče kao da preziru takav rezon i ostavljaju utisak dovoljne snage (volje?..) da se izbore sa sopstvenim demonima; ali, privatno, verujem da svi (takvi) lažu.

I šminkaju se čak i pre nego sednu za komp. Jer, zapravo, nije bitno dal ih ko vidi - duboko, duboko možda vide sami sebe. z:mrgreen:

Postoje najmanje 3 ličnosti u svakom čoveku :

1. Onakav kakav si stvarno - Tu ličnost često krijemo i od sebe samih jer nam se ne dopada . :zelenko2:

2. Onakav kakav bi hteo da budeš - Ovu ličnost predstavljamo sebi , ali je krijemo od drugih jer možda ne bi baš bila prihvaćena u društvu . Na primer , ako neko želi da bude švaler koji će da bude sa tuđim ženama ..... z:mrgreen:

3. Onakav kakav se predstavljaš drugima - Izlog ili fasada , spremljena za druge , da bi sakrila sopstvene slabosti i prikazala čoveka u družtveno prihvatljivom kontekstu .

Ljudi s kojima se družiš obično upoznaju ličnost 3. , pa onda 2. i na kraju 1. Ako su te 3 ličnosti mnogo različite , tu onda nastaje manji problem tipa : "tek kad sam ga upoznao video sam kaki je .... z:mrgreen: "

Back