Ona radi a on "ladi"!

Istina je da retko kada uspe brachna kombinacija gde je zena po pitanju poslovnog plana uspeshnija, jednostavno ako mushkarac ne moze da je prati ili pak ako nije uspeshniji od nje ne mogu funkcionisati.

Mada je interesantno da suprotna kombinacija uspeva.
Shef od moje majke je fizichar po struci, vrlo uspeshan chovek, proputovao ceo svet sada vodi i privatno preduzece.. ma vidra od choveka.
Zena je zavrshila shumarski fakultet i nije mogla da nadje posao u svojoj branshi i okrenula se porodici, u slobodno vreme slika. Evo ih slave 38 godina braka.

On sam kaze da nikada ne bi mogao biti u zajednici sa zenom koja je jednako uspeshna kao on...jednostavno to mu priroda ne dozvoljava.

nikada ne bih bila dominantna u vezi ili ostavila svoju polovinu zato sto sam poslovno uspesnija, zaradjujem vise, o on -
a) zaradjuje manje,
b) uopste ne zaradjuje
Sve to pod uslovom da nije neki iskompleksirani maco ljubomoran na uspehe zene koja ga voli (to je samo hipoteticki, sa takvim ne bih bila ni pre "uspeha i zaradjivanja"!)
Znam da je stereotip, pogotovu u tradicionalistickim sredinama, drugaciji, ali, vreme je da u doba kada smo svi roba bar budemo fer prema onima koji se ne prodaju dovoljno dobro.
Licno, ja bih se bas zagnjirila u vezu u kojoj bih bila iskljucivo domacica :)
Pre podne bih brčkala po kuhinji (volem), popodne sedala u basti neke kafane, GLUVARILA (el se secate tog izraza :) ?), uvece bih citala... E, da, s vremena na vreme bih se ocesljala...

Eh ako vidish da se trudi ali ne ide to je drugo neshto.

Mada...npr. ti radish, dugo si odsutna od kuce( sastanci, konferencije, putovanja) a on je nezaposlen dugo vremena ( jednostavno ne ide mu taj period) u najmanju ruku bi se osecao potishteno shto nishta ne "doprinosi" e sada to moze da vodi u dva smera:

1. prihvati bilo koji posao, ili pokrene neshto sam....
2. potishtenost...faza nezadovoljstva...svadja sa partnerom...klimava veza i na kraju obostrana saglasnost da se prekine.

Ko je kriv? niko...jednostavno teshko je izdrzati cinjenicu da je bez posla... zanimanja jer je to deo identiteta, polozaja u drushtvu.

Nije nuzno da treba biti ovako...cula sam slucajeve gde su mushkarci postali domacice :D i sasvim im odgovara takav nachin zivota.

allice:
Eh ako vidish da se trudi ali ne ide to je drugo neshto.

Mada...npr. ti radish, dugo si odsutna od kuce( sastanci, konferencije, putovanja) a on je nezaposlen dugo vremena ( jednostavno ne ide mu taj period) u najmanju ruku bi se osecao potishteno shto nishta ne "doprinosi" e sada to moze da vodi u dva smera:

1. prihvati bilo koji posao, ili pokrene neshto sam....
2. potishtenost...faza nezadovoljstva...svadja sa partnerom...klimava veza i na kraju obostrana saglasnost da se prekine.

Ko je kriv? niko...jednostavno teshko je izdrzati cinjenicu da je bez posla... zanimanja jer je to deo identiteta, polozaja u drushtvu.

Nije nuzno da treba biti ovako...cula sam slucajeve gde su mushkarci postali domacice :D i sasvim im odgovara takav nachin zivota.

I ja bih dodala treci slucaj, gde on ostaje bez posla, ne trudi se mnogo da pronadje drugi i pocinje da uziva u novostecenoj slobodi! A partnerka radi, radi, radi. Radi na poslu, radi kod kuce... i tako sve u krug!

Back