Ona protiv svih

hibernated

Primećen član
Poruka
928
Ova pitanja sam postavila na drugom podforumu, ali očigledno na pogrešnom mestu. Dobila sam samo jedan, i to dobar odgovor (ne kao ugađanje mom mišljenju, već u smislu ozbiljnog razmatranja teme). Ostali, a mislim na muškarce jer je bilo njima namenjeno, se nisu ni osvrnuli. Pitam se zašto. No...evo o čemu se radi:

Situacija - U prostoriji je 5 do 10 muškaraca koji se manje ili više poznaju, možda prijatelji, rođaci, komšije - U sobi je i 1 žena koju svi jako dobro poznaju, i ona njih - Ona je pristojnog izgleda, druželjubiva, otvorena, nebitan je njen status, mogućih godina od 18 do 55, ni sa kim od prisutnih nije u svađi ili u partnerskom odnosu, nesklona flertu i prenemaganju, niti nametanju - Prisilna situacija ih tera da taj manje više skučeni prostor dele 3 - 6 meseci- Imaju dovoljno hrane i pića, svetlosti i vode, ali ništa više, i sve manje nerava jer je neizvesno kada će izaći - Pojedinci (?) počinju da je gledaju ne kao sapatnika, već kao objekat i cilj svoje žudnje -

- Koja je verovatnoća da žena iz svega neće izaći fizički i emotivno povređena jer ne želi ono što oni žele?
- Da li je pojedinac slabijih namera i obuzdanijeg morala od čopora koji se oseća jačim i sigurnijim u prisvajanju onog ko ga izričito odbija?
- Može li i treba li žena da veruje, u okolnostima koja ne nudi izvesnost izbavljenja, da svi ti ljudi koje dobro poznaje i oni nju mogu biti njeni zaštitnici a ne krvoloci?
- Da li bi muškarac u obrnutoj situaciji bio sasvim spokojan (i još mu se smešio brk što ga je takva privilegija i mogućnost spopala)?
- Da li bi ti konkretno, koji odgovaraš na ovo pitanje (a molim samo ozbiljne komentatore da to učine), mogao mirno da posmatraš kako se neko ostrvljuje i namerava da oskrnavi to žensko biće, ili bi probao da druge urazumiš? Iako možda u dubini svog tela osećaš žmarce da učiniš isto jer si ipak sačinjen od hormona koji rade svoj posao?
- Koliko bi situacija bila drugačija, tj. odluka drugačija, da je u pitanju neka potpuno nepoznata ženska osoba, koja takođe to izričito ne namerava da popusti? Da li to znači da kočnice zavise od "objekta"? I da li one kod prosečnog muškarca bivaju aktivirane u zavisnosti od slike ili isključivo razuma?

Niko ne moze da ti odgovori na ta pitanja, jer postoji bezbroj mogucih ishoda u takvoj hipotetickoj situaciji, i zavisi mnogo od toga kakav je psiholosko-kulturolosko-socioloski profil svih ih ucesnika u toj situaciji, kakava je sama situacija (sta mogu da rade kroz toliko dugacak period, cime bi bili zaokupirani....).

Nadam se da je ovo samo misaoni eksperiment, jer staviti ljude u ovakvu situaciju, bilo bi, najblaze receno, nehumano.

Oh...zašto zamišljate takve ekstra krejzi situacije...ovo nije tema, ovo je scenario za neki psihološki horor...pretpostavljam da mi savest ne bi dozvolila da učinim nešto protiv volje te žene, možda bih i te druge sprečavao...kaže, kako da sprečiš gomilu crnaca da siluju belkinju...dobaciš im loptu za basket...

Oh...zašto zamišljate takve ekstra krejzi situacije...ovo nije tema, ovo je scenario za neki psihološki horor...pretpostavljam da mi savest ne bi dozvolila da učinim nešto protiv volje te žene, možda bih i te druge sprečavao...kaže, kako da sprečiš gomilu crnaca da siluju belkinju...dobaciš im loptu za basket...

Pa zato sto nezvanicno u bg ima 9 zena na jednog muskarca....

- - - - - - - - - -

Nisam sve pročitao, ali prvo što mi pada na pamet je: ako je žena "jaka" dobiće gangbang, ako je slaba, dobiće jednog muškarca, ali će pre toga ovaj jedan pobiti ostale.

Pa nije, npr najverovatnije da mene ne bi interesovala...
Zasto?
Pa animalci bi krenuli prvi, onda bi ona pocela da se proserava, onda bi oni poceli da se utrkuju, rivalisu.
Onda bi ona skontala da tako moze da bolje manipulise njima pa bi krenula tako da radi...
Itd itd...
Zato kad je takva situacija, nezainteresovano pratis highlander borbu...
dok ne dodje do 4 ili 5, e onda moras da gledas sirom otvorenih ociju...

Svaki će pokušati da bude alfa, i počeće rat. Ona će biti izuzeta iz tog rata, posmatrač. Ako se polakomi i postane navijač, stavila se na jednu stranu, tada gubi.

- - - - - - - - - -

Ideja je samo protuberanca mozga.

Ovo je bezobrazna pretpostavka sasvim nerealna i na temi muskarci bi trebalo da analiziraju svoje vec unapred pretpostavljeno ponasanje. Tako da prvo zene treba da daju svoje misljenje o zeni u druzeljubivoj hibernaciji tipa, ja cu da se igram kao zena sa vama, a vi zamislite da sam dete i da su moji osecaji krhki. A zasto tema nije postavljena i na zenski forum?

Niko ne moze da ti odgovori na ta pitanja, jer postoji bezbroj mogucih ishoda u takvoj hipotetickoj situaciji, i zavisi mnogo od toga kakav je psiholosko-kulturolosko-socioloski profil svih ih ucesnika u toj situaciji, kakava je sama situacija (sta mogu da rade kroz toliko dugacak period, cime bi bili zaokupirani....).Nadam se da je ovo samo misaoni eksperiment, jer staviti ljude u ovakvu situaciju, bilo bi, najblaze receno, nehumano.

Znam da se ne može govoriti u ime drugih, već samo svoje...međutim, uzmimo u obzir profil jednog prosečnog muškarca koji nikada nije ispoljavao neke nasilničke sklonosti, možda je i porodičan čovek...uzmimo da je u pitanju, ne znam, na primer zarobljenost u prostoru usled nekih vanrednih okolnosti, i gde mogu samo da razgovaraju, pišu, možda nešto alata i materijala da čisto razbiju tu neizvesnost...Naravno da je ovo samo misaoni eksperiment i naravno da je jako nehuman, i naravno da je itetako moguć. Ono što me interesuje, jeste to, da li čovek u takvim prisilnim okolnostima može da izvrne kožu i da ga upravo neizvesnost navede da postane životinja? Gde počinje a gde se završava ljudsko dostojanstvo i mera? Da li i neko miran, štaviše pažljiv i karakterno dobar može da upadne u klopku povođenjem za makar jednim otpadnikom? I da li zaista možemo napraviti razliku u ponašanju i namerama prema osobi koju poznajemo i koju ne?
Uslov eksperimenta je da žena izričito ne želi ništa ni sa kim iz ove grupe (ne mora čak ni biti prevelika..1:5), i da štaviše ne očekuje ništa loše jer sve njih poznaje, što joj ne podiže kriterijume da prema ikom popusti.
Poenta ovog je - koliko uopšte možemo biti sigurni sa osobama koje znamo, kada se nadjemo u ekstremnim situacijama, i da verujemo da će nam pomoći a ne upropastiti veru u ljude?
I zašto, barem tako mislilm, što ne znači da sam u pravu, obrnuta situacija, sa viškom žena naspram jednog muškarca, za njega ne znači opasnost, niti mu to ni u podsvesti može izazvati strah i pojačani stepen opreza.
Fizička nadmoć je ono što mnogima daje krila, čak i kada im razum govori da neke stvari nisu ispravne...samo glasno razmišljam.

Hipotetićka situacija u kasarni? 10 m i 1 ž?
Sunce moje,da nisi malo alava?:hahaha:

Dragoljube, ako nemaš šta pametnije da kažeš - ćuti.

Ova pitanja sam postavila na drugom podforumu, ali očigledno na pogrešnom mestu. Dobila sam samo jedan, i to dobar odgovor (ne kao ugađanje mom mišljenju, već u smislu ozbiljnog razmatranja teme). Ostali, a mislim na muškarce jer je bilo njima namenjeno, se nisu ni osvrnuli. Pitam se zašto. No...evo o čemu se radi:

Situacija - U prostoriji je 5 do 10 muškaraca koji se manje ili više poznaju, možda prijatelji, rođaci, komšije - U sobi je i 1 žena koju svi jako dobro poznaju, i ona njih - Ona je pristojnog izgleda, druželjubiva, otvorena, nebitan je njen status, mogućih godina od 18 do 55, ni sa kim od prisutnih nije u svađi ili u partnerskom odnosu, nesklona flertu i prenemaganju, niti nametanju - Prisilna situacija ih tera da taj manje više skučeni prostor dele 3 - 6 meseci- Imaju dovoljno hrane i pića, svetlosti i vode, ali ništa više, i sve manje nerava jer je neizvesno kada će izaći - Pojedinci (?) počinju da je gledaju ne kao sapatnika, već kao objekat i cilj svoje žudnje -

- Koja je verovatnoća da žena iz svega neće izaći fizički i emotivno povređena jer ne želi ono što oni žele?
- Da li je pojedinac slabijih namera i obuzdanijeg morala od čopora koji se oseća jačim i sigurnijim u prisvajanju onog ko ga izričito odbija?
- Može li i treba li žena da veruje, u okolnostima koja ne nudi izvesnost izbavljenja, da svi ti ljudi koje dobro poznaje i oni nju mogu biti njeni zaštitnici a ne krvoloci?
- Da li bi muškarac u obrnutoj situaciji bio sasvim spokojan (i još mu se smešio brk što ga je takva privilegija i mogućnost spopala)?
- Da li bi ti konkretno, koji odgovaraš na ovo pitanje (a molim samo ozbiljne komentatore da to učine), mogao mirno da posmatraš kako se neko ostrvljuje i namerava da oskrnavi to žensko biće, ili bi probao da druge urazumiš? Iako možda u dubini svog tela osećaš žmarce da učiniš isto jer si ipak sačinjen od hormona koji rade svoj posao?
- Koliko bi situacija bila drugačija, tj. odluka drugačija, da je u pitanju neka potpuno nepoznata ženska osoba, koja takođe to izričito ne namerava da popusti? Da li to znači da kočnice zavise od "objekta"? I da li one kod prosečnog muškarca bivaju aktivirane u zavisnosti od slike ili isključivo razuma?

https://forum.krstarica.com/showthread.php/728238-%C5%BDene-pitaju-mu%C5%A1karci-odgovaraju-III?p=35781667#post35781667

Da ne prepusujem sve i ne kopiram ceo odgovor.

Posto je situacija dobila svoju temu moze i odgovor da se prosiri i postave nova pitanja.

Da li se ovde bezbodnost zene ogleda iskljucivo u fizickom smislu nastalom usled povreda i emotivnom (slomljeno srce) ili se moze u to ukljuciti i kombinacija ta sva tj. svodjenje zene na seksualni objekat?

Kako te bre nije sramota da pises ove gluposti?

"a molim samo ozbiljne komentatore da to učine"

Primetio sam, pišeš kao ja. :think: Ne mislim ništa loše, ali ovde sam vrisnuo od smeha.

Da li je ovo neka fantazija u kontekstu ''Majka devet do deset Jugovića''?

ovo neki novi kviz :lol:

aha...jesi li ti osoba A, B ili C?

"a molim samo ozbiljne komentatore da to učine" Primetio sam, pišeš kao ja. :think: Ne mislim ništa loše, ali ovde sam vrisnuo od smeha.
Da li je ovo neka fantazija u kontekstu ''Majka devet do deset Jugovića''?

Scenario za film na primer. Ili roman. Ili fotografiju. Ali prvenstveno za forum i one koji bi malo da se pozabave psihologijom. I ljudskim ponasanjem u kritičnim situacijama.

To je budalastina , a zena je sasvim ostecena i zao mi je, ali je bezobrazna,jos tako ostecena ona umislja da moze da zeza ljude. Uzas

Ajde! Pa izađi onda iz ove teme i šetaj. Da ohladiš glavu i razonodiš se na drugom mestu.

https://forum.krstarica.com/showthr...škarci-odgovaraju-III?p=35781667#post35781667
Da ne prepusujem sve i ne kopiram ceo odgovor.Posto je situacija dobila svoju temu moze i odgovor da se prosiri i postave nova pitanja.Da li se ovde bezbodnost zene ogleda iskljucivo u fizickom smislu nastalom usled povreda i emotivnom (slomljeno srce) ili se moze u to ukljuciti i kombinacija ta sva tj. svodjenje zene na seksualni objekat?

Ja ću tvoj odgovor ipak iskopirati i probati da krenem redom.

"Ovo ti je vise za temu nego za pitanja, ima mesta za ozbiljniju i duzu pricu ovde.
Nisam bas razumeo sva pitanja ali cu se potruditi da odgovorim najrealnije.

Ovde postoje 3 opcije koje mogu dovesto do razlicitih odgovora, tacan broj muskaraca (bolje da ih je manje), tacno vreme koje provedu zajedno (takodje bolje da je manje tj. krace) i starost zene (ovde ne znam da li je bolje mladja ili starija).
Ulogu u svemu tome ima i taj prostor u kome su zatoceni tj, da li moze da im omoguci neki nacin da skrenu misli sa svega i da li imaju neko mesto da se osame kada zele.
Po tvom opisu bih rekao da je najrealnija varijanta stan velicine 70-100 mkv i doturanje sveze hrane na dnevnom nivou."

Možemo uzeti manji broj, rekoh vreme 3-6 meseci jer ga smatram već dovoljno dugim da osim nervoze usled neizvesnosti ishoda tog prinudnog zatvora, može da proradi i agresija koju izazivaju hormoni. Šta misliš da li je situacija rizičnija za ono o čemu govorim ako je osoba mlađa (a da prisutni budu ili njenih godina ili najviše duplo stariji)? Verujem da jeste, ali i da će način da se tenzija prevaziđe bez ikakvih trauma (tj. da se ne desi ništa) možda biti na strani onog ko je iskusniji, tj. da je ženska osoba starija.
Ostale opcije koje navodiš mogu da budu uzete u obzir...izvesni minimalni prostor za osamljivanje i eto, odnekle ta dovoljna količina hrane i pića koja će ih sprečiti da se međusobno pojedu.

"Bezbednost zene zavisi i od toga u kakvim je odnosima sa svakim od tih muskaraca i kako su oni gledali na nju pre svega toga.
Ako je neko od njih zaljubnjen u nju mozda ce pokusati da je zavede, takodje nije iskljucena mogucnost da se neko od njih zaljubi u nju tokom zatocenistva. Sa nekima moze i da zadrzi isti odnos kao i ranije npr. ako su u njoj videli pravog i iskrenog prijatelja kao i oni koji su je posmatrali kao stariju/ml;adju sestru.
Naravno, ne zavisi sve samo od muskaraca, moze i ona da se zaljubi od nekoga od njih za to vreme i da joj ljubav bude uzvracena ili neuzvracena.
Tako da bih rekao da je velika verovatnoca da fizicki prodje nepovredjena ali i da postoji realna mogucnost da bude emotivno povredjena zbog vise promenljivih."

Slažem se sa navedenim mogućnostima...mislim na opciju nečijeg naknadnog zaljubljivanja. Ne uzimam za ovu priliku ideju da se ona za bilo koga emotivno veže pa time i uđe u ikakav fizički odnos.

"Drugo pitanje mi nije bas najjasnije.
Problem je sto vremenom moze da se izgubi individualnost i da se kao normalan oblik ponasanja usvoje neke navike grupe. Sto je grupa veca to je teze ostati svoj, narocito u malom prostoru.
Ne moze i ne treba svima da veruje ali ne treba ni da bude suvise sumnjicava.
Vremenom moze da dodje do razdora medju njima ali moze doci i do zblizavanja."

Ono što me zapravo, kao što sam već gore navela, ovde navodi na dublje razmišljanje, jeste to pitanje prepuštanja inicijativi grupe, te potiranja nekog individualnog stava ili odluke da se nikako ne popusti pod pritiskom grupe (da li ja uopšte grešim ako te sasvim prosečne ljude, sasvim pristojnog ponašanja u regularnim uslovima, tek tako prevodim u nasilnike i mislim da neki uslovi i neki vremenski okviri mogu da ih pokvare?...naravno, ograđujem se da će svako postati ono što nije, i da sve ovo jeste samo pretpostavka). Palo mi je na pamet kada se ljudi u ratnim okolnostima, potpuno stabilnog karaktera, sa oružjem u rukama, i pri susretu sa totalno nehumanim izazovima, pretvaraju u ubice i siledžije...da li je to slično ovoj situaciji? Da li to znači da večna krivica leži u ljudima i da je potreban razlog ali i uslov da to ispliva napolje?

"Mislim da bi se osecao kao slicno kao zena u grupi muskaraca i da nema neke razlike.
Ukoliko mislis na situaciju da dobijem posebnu paznju od nje ne znam sta bih radio. Ili bih je pitao da li je to zbog samoce ili bih se prepustio tome, mada bih vise voleo da ne podlegnem tome."

Mislim da ipak ima razlike. Mada žene umeju da budu jako, jako surove, bez obzira na svoju konstituciju. Ali šta preostaje kada se šteta učini? Očajna ili pomirena žrtva? I koliko je "koristan" neko, kad se svede na ništavilo?

"Ne bih mogao. Pokusao bih da urazumim ali bih i njoj rekao da se pazi. Od jednog mogu da je zastitim, od grupe mozda par minuta da joj kupim u najboljem slucaju.
Vremenom i ta nepoznata osoba postaje poznata tako da zavisi i od nje kako bih reagovao u takvoj situaciji.
Ukoliko bi znacila kao prva osoba pokusao bih i nju da zastitim, ukoliko bi u meni videla neprijatelja tesko da bih mogao da joj pomognem.
Uglavnom stitimo one koje volimo, svi ostali idu posle njih...."

Divan odgovor i stav. Zahvaljujem!

I da...samo da dopunim na još jedno dopunsko...Mislila sam na fizičku bezbednost žene. Emotivnu povredu bez fizičke bi ona nekako izgurala i prevazišla, ali fizička povreda nesumnjivo i obavezno donosi emotivni krah i to je već sasvim drugi scenario.​

Davno sam gledala film koji obrađuje sličnu situaciju, ali sa DVE žene i desetak muškaraca u nekom bunkeru nakon apokalipse. U početku su svi složni, nema podele na polove, a zatim - kako vreme prolazi a beznađe raste - jedna postaje žrtva. Nju siluju i siluju i siluju, te na kraju ona poludi i, valjda, izvrši samoubistvo. No, film ima srećan kraj pa se testosteronom izludeli muškarci međusobno poubijaju. Ostaje samo ona druga devojka (tzv. "finalna devojka" u ovom žanru) koja na kraju uspeva da se izbavi. A zašto uspeva? - Pa zato što je pomalo muškobanjasta i zato što ih je sve obmanula krhkim izgledom iza kojeg se krije nesalomivi duh sa prilično racionalnim i pragmatičnim viđenjem situacije. Naravno, film je režirao muškarac. Ona mučenica koja je stradala kažnjena je silovanjem i ludilom jer je bila - previše žena.

Postoji gomila sličnih filmskih primera o zajednici koju čine jedna žena i gomila muškaraca, a koji su se u toj situaciji nevoljno našli. Recimo, treći nastavak "Osmog putnika", u kome Sigurni Viver deli prostor (i to na svemirskom brodu) sa zatvorenicima. Oni su sirovi i napaljeni po difoltu, ali ni Ripli (S. Viver) nije od juče; ako je mogla da savlada čudovište, šta je za nju šačica muškaraca? A sad zamislite, umesto kršne Sigurni Viver sa muškom frizurom, bez šminke i snagom drvoseče, neko žensko biće sa naglašenim oblinama i napućenim ustima; da li bi takva opstala više od pola sata u tom svemirskom zatvoru?

I opet, kao što ćemo videti na ovoj temi, žena bi bila kriva što je (iako nevoljno) prisutna. Ona je okidač, zbog nje će muškarci prvo biti relativno složni kako bi ostavili utisak jačeg pola ... a zatim će se, nakon izvesnog vremena, prvo okrenuti jedan protiv drugog, da bi se na kraju ujedinili - protiv nje.
Nakon mog dramaturškog načina razmišljanja, pokušaću da nagađam kako bi sve to izgledalo a da nije film:
verovatno kao i u filmu.
Za veće vremenske intervale u kojima bi oni bili zajedno, uopšte nije bitno kako ta žena izgleda. Možda, za deo muškaraca, ne bi bilo bitno ni koliko joj je godina. Eventualno bi bilo važno da li je sa nekim od njih u srodstvu. Sasvim je moguće (a to zavisi od njene ličnosti i koječega pride) da se rodi i emotivna veza/bliskost ... a to dodatno komplikuje situaciju, jer će ostatak muške grupe vremenom postati ljubomoran i smatrati da "ima pravo" da eliminiše konkurenciju. Ljudi, u uslovima zatočeništva, daju sebi svakakva prava koja im omogućavaju da lakše prebrode traumu. Žena će svakako biti žrtva ... a čim postane žrtva, svaki muškarac, pa čak i onaj koji je pre izolovanosti bio moralni čistunac, videće je kao objekat, tj. stvar.

- - - - - - - - - -

Ali, stvarno, ni meni nije jasno šta je "prosečan muškarac".

Zadnjih desetak godina filmovima dominiraju zene koje su pandan muskarcima,

pa cak i ako nisu jake i sposobne one su potrebne za neke poslove.

Ti filmovi pravljeni kao pocetci nekog feminizma ili kao primeri kako ne treba

su imali smisla pre 20 30 godina.

Rasptrava u kojoj se ocekuje takabv scenario na osnovu pretpostavljenih situacija

na forumu ocekuju od muskaraca, jer su njima upucena pitanja, da potvrde to misljenje.

Ili da idu sa teme. :)

I da se razumemo, mislila sam na horor žanr.
Ova tema postavlja pitanja vezana za konkretnu, ali hipotetičku situaciju u kojoj su ljudi (bilo muškarci, bilo žene) pod nekom PRISILOM.
Prisila sama po sebi nije normalno stanje, te ne očekujem da u takvim uslovima ljudi ostanu pri zdravoj svesti.
Misim, baš kao eksperimentalne životinje u kavezu.

Davno sam gledala film koji obrađuje sličnu situaciju, ali sa DVE žene i desetak muškaraca u nekom bunkeru nakon apokalipse. U početku su svi složni, nema podele na polove, a zatim - kako vreme prolazi a beznađe raste - jedna postaje žrtva. Nju siluju i siluju i siluju, te na kraju ona poludi i, valjda, izvrši samoubistvo. No, film ima srećan kraj pa se testosteronom izludeli muškarci međusobno poubijaju. Ostaje samo ona druga devojka (tzv. "finalna devojka" u ovom žanru) koja na kraju uspeva da se izbavi. A zašto uspeva? - Pa zato što je pomalo muškobanjasta i zato što ih je sve obmanula krhkim izgledom iza kojeg se krije nesalomivi duh sa prilično racionalnim i pragmatičnim viđenjem situacije. Naravno, film je režirao muškarac. Ona mučenica koja je stradala kažnjena je silovanjem i ludilom jer je bila - previše žena.

Postoji gomila sličnih filmskih primera o zajednici koju čine jedna žena i gomila muškaraca, a koji su se u toj situaciji nevoljno našli. Recimo, treći nastavak "Osmog putnika", u kome Sigurni Viver deli prostor (i to na svemirskom brodu) sa zatvorenicima. Oni su sirovi i napaljeni po difoltu, ali ni Ripli (S. Viver) nije od juče; ako je mogla da savlada čudovište, šta je za nju šačica muškaraca? A sad zamislite, umesto kršne Sigurni Viver sa muškom frizurom, bez šminke i snagom drvoseče, neko žensko biće sa naglašenim oblinama i napućenim ustima; da li bi takva opstala više od pola sata u tom svemirskom zatvoru?

I opet, kao što ćemo videti na ovoj temi, žena bi bila kriva što je (iako nevoljno) prisutna. Ona je okidač, zbog nje će muškarci prvo biti relativno složni kako bi ostavili utisak jačeg pola ... a zatim će se, nakon izvesnog vremena, prvo okrenuti jedan protiv drugog, da bi se na kraju ujedinili - protiv nje.
Nakon mog dramaturškog načina razmišljanja, pokušaću da nagađam kako bi sve to izgledalo a da nije film:
verovatno kao i u filmu.
Za veće vremenske intervale u kojima bi oni bili zajedno, uopšte nije bitno kako ta žena izgleda. Možda, za deo muškaraca, ne bi bilo bitno ni koliko joj je godina. Eventualno bi bilo važno da li je sa nekim od njih u srodstvu. Sasvim je moguće (a to zavisi od njene ličnosti i koječega pride) da se rodi i emotivna veza/bliskost ... a to dodatno komplikuje situaciju, jer će ostatak muške grupe vremenom postati ljubomoran i smatrati da "ima pravo" da eliminiše konkurenciju. Ljudi, u uslovima zatočeništva, daju sebi svakakva prava koja im omogućavaju da lakše prebrode traumu. Žena će svakako biti žrtva ... a čim postane žrtva, svaki muškarac, pa čak i onaj koji je pre izolovanosti bio moralni čistunac, videće je kao objekat, tj. stvar.

Al stvarno ni meni nije jasno šta je "prosečan muškarac".

Hvala Borkinjo...složila bih se sa ovim viđenjem. Sa svakom rečenicom. I svakom vizurom. Možda postoji još neka opcija, mada je ne vidim.

Ovaj scenario je samo nešto što negde u ovom momentu postoji, i sa kim se neko suočava. To što neki misle da je glupost, irealno, nemoguće, debelo se vara. I baš to ili mnogo manje drastične situacije trebaju da budu na tapetu za razmatranje, a ne kvazi borba za izmišljanje titula i zanimanja za "ženskim završecima".

A prosečan muškarac šta je? Pa valjda što i prosečna žena... da nije ekstremni ludak i manijak...nego čovek sa malim ljudskim manama.

Sve bi bilo ok da je u pretpostavci i normalna zena, a ne saksija.

Ili ima gomila resenja kojima bi se normalna zena snasla u datoj situaciji,

ali ni jednio drugo osim datih da saksija ostane cela.

Tako da je na tapeti samo razmisljanje o tome da su normalni muskarci copor,

sto svakako nije tema za bilo kakvo komentarisanje vec tvrdnja saksije da je ugrozena.

Back