On i ona: razlike u šopingu

limunada

Buduća legenda
Poruka
38.715
"Snažniji pol bježi od šopinga kao vrag od tamjana. Pogotovo ako "moraju" u kupovinu kao pratnja svojoj dragoj. Odmah se mogu pozdraviti s nekoliko sati svoga života. Nije ni čudo kada se potpuno razlikuju u svom "šoping profilu".
Razumijevanje ponašanja vašeg partnera pri kupovini može vam pomoći izbjeći stres u dućanu, tvrde istraživači Sveučilišta Michigan. Oni su izjednačili kupovinu s procesom sakupljanja hrane te tvrde kako se taj proces i dalje nastavlja – samo su ljudi nešto moderniji. Principi su ostali isti.

Skupljanje jestivih biljaka i gljiva je tradicionalno bio ženski posao, dok su muškarci bili zaduženi za ubijanje zvijeri i donošenje mesa na stol.
U današnje vrijeme ekvivalent skupljanju hrane je probir u odjelu s voćem i povrćem supermarketa. Jedna stvar je zajednička: košarica u ruci! Žene koje su sakupljale hranu kako bi preživjele vraćale su se na najrodnija područja, no obično su ostajala u blizini sboga doma.Žene su morale donijeti pravu odluku, uzimajući u obzir boju, teksturu i miris namirnica.
Danas, žene se nisu puno promijenile. Češće nego muškarci, one znaju kada će određeni predmet biti na rasprodaji. Jednako tako provode više vremena u odabiru pravog poklona. ne srljaju s kupovinom.
S druge strane, muškarci imaju jedan određeni dar na umu i poput učinkovitih vojnika upadnu u dućan, ugrabe željeni predmet, plate ga i izađu.
Oni ne vole provesti puno vremena upoređujući cijene, tkanine i krojeve (poput žena). Baš kao što nije sigurno u lovu povesti djecu sa sobom, tako ih muškarci ne vode ni u kupovinu.
"Naravno da ova ponašanja nisu genetski određena i ne mogu se primijeniti na svakoga, no postoje stalne proširene teme", zaključio je Daniel Kruger iz Fakulteta za javno zdravstvo Sveučilišta u Michiganu, ujedno i voditelj istraživanja.

Slažete li se sa ovim?
Da li ste od onih koji kupuju promisljeno,sest puta se vracaju gledajuci nesto,onda probaju,pa opet dodju drugi put da vide,zagledaju materijal i stepove...i tek negdje od cetvrti put to i kupe.🙂
Jedna moja komsinica tako radi.Kaze da nikad nista nije kupila odmah,vec tek kad "prenoci".
Nekoliko puta ode do prodavnice dok ne odluci da kupi.
Ili ono,vidite nesto u izlogu sto vam se svidi,ulijecete,kupujete,nekad i ne probate,i uzmete robu cak i sa greskom.😀
Ja sam jednom uzela neki sako i tek kad sam dosla do kase da platim,vidim da je pocijepana postava i to ne malo.Toliko o detaljisanju.😂
Inace,ako mi se nesto svidi na prvi pogled to je to,kupujem ga odmah.Nemam zivaca da ga odmjeravam i premjeravam sto puta i vracam se da kupujem.Ako mi se ne svidi od prve,tesko da ce i od drugi put.
Nekad sam toliko povrsna u kupovini da ne provjerim ni ono sto treba i tek kad dodjem,vidim da mi zapravo to nije ni trebalo.🙂

Poslednja izmena:
"Snažniji pol bježi od šopinga kao vrag od tamjana. Pogotovo ako "moraju" u kupovinu kao pratnja svojoj dragoj. Odmah se mogu pozdraviti s nekoliko sati svoga života. Nije ni čudo kada se potpuno razlikuju u svom "šoping profilu".
Razumijevanje ponašanja vašeg partnera pri kupovini može vam pomoći izbjeći stres u dućanu, tvrde istraživači Sveučilišta Michigan. Oni su izjednačili kupovinu s procesom sakupljanja hrane te tvrde kako se taj proces i dalje nastavlja – samo su ljudi nešto moderniji. Principi su ostali isti.

Skupljanje jestivih biljaka i gljiva je tradicionalno bio ženski posao, dok su muškarci bili zaduženi za ubijanje zvijeri i donošenje mesa na stol.
U današnje vrijeme ekvivalent skupljanju hrane je probir u odjelu s voćem i povrćem supermarketa. Jedna stvar je zajednička: košarica u ruci! Žene koje su sakupljale hranu kako bi preživjele vraćale su se na najrodnija područja, no obično su ostajala u blizini sboga doma.Žene su morale donijeti pravu odluku, uzimajući u obzir boju, teksturu i miris namirnica.
Danas, žene se nisu puno promijenile. Češće nego muškarci, one znaju kada će određeni predmet biti na rasprodaji. Jednako tako provode više vremena u odabiru pravog poklona. ne srljaju s kupovinom.
S druge strane, muškarci imaju jedan određeni dar na umu i poput učinkovitih vojnika upadnu u dućan, ugrabe željeni predmet, plate ga i izađu.
Oni ne vole provesti puno vremena upoređujući cijene, tkanine i krojeve (poput žena). Baš kao što nije sigurno u lovu povesti djecu sa sobom, tako ih muškarci ne vode ni u kupovinu.
"Naravno da ova ponašanja nisu genetski određena i ne mogu se primijeniti na svakoga, no postoje stalne proširene teme", zaključio je Daniel Kruger iz Fakulteta za javno zdravstvo Sveučilišta u Michiganu, ujedno i voditelj istraživanja.

Slažete li se sa ovim?
Da li ste od onih koji kupuju promisljeno,sest puta se vracaju gledajuci nesto,onda probaju,pa opet dodju drugi put da vide,zagledaju materijal i stepove...i tek negdje od cetvrti put to i kupe.🙂
Jedna moja komsinica tako radi.Kaze da nikad nista nije kupila odmah,vec tek kad "prenoci".
Nekoliko puta ode do prodavnice dok ne odluci da kupi.
Ili ono,vidite nesto u izlogu sto vam se svidi,ulijecete,kupujete,nekad i ne probate,i uzmete robu cak i sa greskom.😀
Ja sam jednom uzela neki sako i tek kad sam dosla do kase da platim,vidim da je pocijepana postava i to ne malo.Toliko o detaljisanju.😂
Inace,ako mi se nesto svidi na prvi pogled to je to,kupujem ga odmah.Nemam zivaca da ga odmjeravam i premjeravam sto puta i vracam se da kupujem.Ako mi se ne svidi od prve,tesko da ce i od drugi put.
Nekad sam toliko povrsna u kupovini da ne provjerim ni ono sto treba i tek kad dodjem,vidim da mi zapravo to nije ni trebalo.🙂
babe vole da kupuju dok zene obilaze vise prodavnica odjednomz a devojke se muvaju
Stariji ljudi udju izadju i gotovi
Momci udju u 40 radnja i ostave miris parfema za sobom
dok decurlija voli da kupuje

a3a98df1bf14adac53a6f7edc079dd7e.jpg

Upade Čvarak niotkuda...
Drangulijice, ja jednom kod tetke, njena djeca prisutna, pita ona - tko ce me voziti u Konzum?

Njena djeca sute kao zalivena.
Ja se poceo vrpoljiti, na kraju ispalio - pa ja cu tetka.

Sat i po sam cekao u autu, upaljenom u leru s klimom.
Evo nje vraca se s dvije torbe koje bi ja napunio za 20 minuta.
Vratim je doma, a njen sin, moj bratic koji je sutio kao kur*va gleda me i prljavo se cereka.

Drangulijice, ja jednom kod tetke, njena djeca prisutna, pita ona - tko ce me voziti u Konzum?

Njena djeca sute kao zalivena.
Ja se piceo vrpoljiti, na kraju ispalio - pa ja cu tetka.

Sat i po sam cekao u autu, upaljenom u leru s klimom.
Evo nje vraca se s dvije torbe koje bi ja napunio za 20 minuta.
Vratim je doma, a njen sin, moj bratic koji je sutio kao kur*va gleda me i prljavo se cereka.
Znam i ja takve ...
Ne znam kako mogu , šta rade toliko ...

Saglasan sam za sakupljanje gljiva, toe muški posao, žene se umore i dahću...
Što se šopinga tiče, hejtujem, uglavnom sve vrste, pa tako nakupujemmsve i svašta da što ređe moram da idem..pravljenje društva...tu kupim nešto da pijem i jedem i.... čekam..a nije to često. Ne vuče me sa.sobom.
Nisam sve pročitao, šoping online je okej.

A baš tako ...Ko crvi neki ...bez nogu..
Iskreno, volim i ja obici, recimo higijenske potrepstine tipa dezodorans, sampon, duschgel, tablete za perilicu sudja, wc papir, prasak za ves masinu, briket za rostilj, uglavnom te stvari koje uvijek trebaju volim uhvatiti na snizenju i gledam katalog prije nego odem u kupovinu, ali ne znam da li sam ikada ostao dulje od pola sata, 20 minuta vrh.

Iskreno, volim i ja obici, recimo higijenske potrepstine tipa dezodorans, sampon, duschgel, tablete za perilicu sudja, wc papir, prasak za ves masinu, briket za rostilj, uglavnom te stvari koje uvijek trebaju volim uhvatiti na snizenju i gledam katalog prije nego odem u kupovinu, ali ne znam da li sam ikada ostao dulje od pola sata, 20 minuta vrh.
Ma vrh 10 minuta...E sada , zavisi koliko provedem na kasi ..Ali gore sam već napisala da ni ne ulazim ako vidim da je unutra haos , tj.gužva.

Smorno mi...sve što mogu kupujem online. Klasičan shoping je užas, jer ne podnosim gužve.I kad se zadesim, ako vidim gužvu..."nalevo krug"!Ne'k je i za "đž"!
Ni ja ne volim guzve,a u poslednje vrijeme ni trzne centre.Svaka kupovina me tu smori,prvo sto se od jedne do druge prodavnice nahodas,iako sve djeluje blizu,a zapravo nije i drugo kad udjes u jednu prodavnicu koja je ogromna,ne stignes uci u ostale.Mada,ovo drugo isto nije nikakva steta,jer sve one iako djeluju razlicito,su zapravo iste.Ali te uvijek grize crv sumnje da nisi sve obisao.
Ja najvise volim "starinski"vid sopinga,ides ulicom od prodavnice,do prodavnice.🙂
Cak i buvljake volim vise od trznih centara.
I u kupovinu volim da idem sama,a ne da nekog cekam ili me pozuruje.

Ni ja ne volim guzve,a u poslednje vrijeme ni trzne centre.Svaka kupovina me tu smori,prvo sto se od jedne do druge prodavnice nahodas,iako sve djeluje blizu,a zapravo nije i drugo kad udjes u jednu prodavnicu koja je ogromna,ne stignes i ostale.Mada,ovo drugo isto nije nikakva steta,jer sve one iako djeluju razlicito,su zapravo iste.
Ja najvise volim "starinski"vid sopinga,ides ulicom od prodavnice,do prodavnice.🙂
Cak i buvljake volim vise od trznih centara.
I u kupobinu volim da idem sama,a ne da nekog cekam ili me pozuruje.
Isto i ja tako...jedino gde se volim majati satima su tržnice na otvorenom, koje rade 24h.Bazari i ulična prodaja. Ali, kad sam na odmoru i imam dosta vremena.

Haha...dobra šema.🙂
Ali mora se priznati i da žene uglavnom kupuju odjeću i svojim jačim polovinama i djeci.
Njih uglavnom mrzi i da hodaju po prodavnicama i da probaju.A to uopste nije lak posao.😃
nije ali gledajući svoju ženu ona uživa i naravno sve joj baš to što je videla treba za kuću.
jednom sam išao sa njom i pored spiska šta nam treba ostadosmo tri sata. ništa mi nije preostalo nego da podmetnem decu ali i oni su videli šta se tu dešava pa beže.
onaj jebeni tempo sam naučio napamet šta se gde nalazi
neka hvala :D

Back