Omoti albuma

^Izuzetno minimalisticki :)

The Dave Brubeck Quartet- Time Out (1959)

2lcfnc.jpg

Ovaj gornji deo omota mi nekako kvari inace savresnu sliku.

michael_jackson_dangerous-f.jpg

Ljudi moji, kako je ovo fenomenalan omot! :D
Gledajte kako je Dzekson bio genijalan ...
Moc, vladavina, bogatstvo, nemastina, Svet, zbunjenost ...
Ne postoji tacna definicija ovog dela, svako tumaci drugacije.
Sva ta znacenja ovih simbola ...
Uuuuuuuuu spookyyyyyyy :D
Inace, kreator je sjajni Mark Ryden.

Zna se da ne mogu sve da ih objasnim, ali:

- celavi cika sa kepecom na glavi je Aleister Crowley.
Vrlo komplikovana licnost, britanski okultista, pisac, pesnik, spijun ...
Napisao je "The book of the law" gde opisuje masonske stavove o globalnom pravu i verovanju da ce Kuran jednom vaziti za opstu "svetu knjigu cele planete".
aleister_crowley_pipa__jpg.jpg

- prizor pseta u kraljevskim odorama je zasnovan na slici "Napoleon On His Imperial Throne" od strane Jean Auguste Dominique Ingres-a 1806. godine.
300px-Ingres,_Napoleon_on_his_Imperial_throne.jpg

Kako su ovde detalji od velikog znacaja, Ryden je napravio izmene i iskrivio polozaj psa u odnosu na onaj kakav je Napoleon imao. Zlatne delove odece, kao i venac na glavi, zamenio je stvarima jeftinijeg materijala, i obicne krune.
Dzekson je od njega trazio da na jednu psecu ruku stavi njegovu cuvenu belu rukavicu, kao kontrast, jer ona ima znacenje magije.
Cela ta pojava predstavlja simbol kraljevske i vojne vlasti, imperatora...
E, postoji jos jedna takva slika iz 80ih gde je Majkl naslikan umesto Napoleona.
Michael_Jackson_735025a.jpg

Meni ovo lici kao da se donekle poistovetio sa njim :)
Mnogi kazu da je tom slikom zeleo da proslavi vrhunac svoje slave, bas kao sto je Napoleon uradio sa svojom.

-Dalje, nasuprot psu nalazi se ptica na kraljicinom prestolu. Kruna na njenoj glavi se zove "Imperial State Crown" koja je bila doradjivana bezbroj puta. Poslednji model je onaj koji je Kralj Dzordz VI nosio 1937. napravljenu od strane [Crown Jewellers Garrard & Co.]
Odeca i nakit ptice zasnovani su na ekstravagantnoj haljini i nakitu Kraljice Elizabete I.
Skiptar koji drzi u levoj ruci bi trebao da stoji u desnoj, i predstavlja potpunu moc nad Svetom tj. Univerzumom.
Ptica, kao i pas, opet ima onu Majklovu belu rukavicu, samo sto u odnosu na njegovu, njena ne sija.
To je objasnjeno kao da je pas dominantniji u odnosu na nju.
Dve pticice, koje u stilu bajke Snezana i 7 patuljaka, sire donji deo njene haljine otkrivajuci nekakav sistem...
Odatle izlazi taj dugacak rep koji je povezan sa balonom unutar kog su Adam i Eva.
Taj balon ih navodno stiti od surovosti sveta, i uopste zla. Odatle se dolazi do zakljucka da je ptica nesto izmedju (ni smrtnik, ni bozanski stvor), poput Isusa - posrednik. To nam takodje potvrdjuje i simbolika The Sovereign's Orb-a koji drzi u levoj ruci. Ona je vladar, ali bez magicnih moci.
Na kraju, ptica oznacava sam Zivot. Masinerija koja se krije iza njene haljine mora neprestano da radi kako bi odrzala Adama i Evu u zivotu!

-Jos jedan bitan simbol je ovaj majmun na samom vrhu, koji bi mogao da znaci Majklovo ismejavanje nekoga ili necega vrhovnog. Mozda sebe?

Kako se moze videti, delovi ovog omota su dosta povezani sa delima poznatih slikara koji su imali ogroman uticaj na samog Dzeksona [Botticelli, MichaelAngelo, Bosch...]

Veliki pardnon na odugovlacenju, ali meni je ovo mnogo zanimljivo :D
Ja jednostavno obozavam Jacksona :heart:

Poslednja izmena:
brate sta je ovo prvo?
ludilo:D:D

ni drugo ne znam sta je, al mi se nesto ne svidja
od pantere ovaj:

http://4.***************/_q6DPnIiqMIw/SW3_iforzyI/AAAAAAAAAls/d5XH4S77SAg/s320/pantera_vulgar_display_of_power_1992_retail_cd-front.jpg

- celavi cika sa kepecom na glavi je Aleister Crowley.
Vrlo komplikovana licnost, britanski okultista, pisac, pesnik, spijun ...
Napisao je "The book of the law" gde opisuje masonske stavove o globalnom pravu i verovanju da ce Kuran jednom vaziti za opstu "svetu knjigu cele planete".

Jes' ti sigurna da je to Krouli? Meni nesto ne lici...

IN5627585Beatles---S_46682t.jpg

Ovde se jasno vidi da je on. (gore levo, mozda se i ne vidi - ali da ne kacim veliku sliku)
Inace, mnogi muzicari su ga koristili kao inspiraciju ili nekakvu simboliku...
Samo ne znam odakle ti to sa masonima, Alister je radio i stvarao solo, tj. u drustvu sledbenika, a ne kao deo bilo kakvog drustva.

Pored Book of the Law, napisao je jos zanimljivih stvari...

MAGICK!!! :mrgreen:

...i majku mu... :mrgreen:

IZ UVODNOG POSTA:

Dakle, postavljajte ovde omote albuma koji vam se dopadaju jer su... I naznačite iz koje je godine konkretan omot, tj. album. Komentarisanje "tuđih" omota je dozvoljeno. Bilo pozitivno, bilo negativno. I mogli bismo recimo da postavimo kao ograničenje veličine omota 500 x 500, da ne bismo previše razvlačili monitore. I da - jedan post, jedan omot.

Jes' ti sigurna da je to Krouli? Meni nesto ne lici...

IN5627585Beatles---S_46682t.jpg

Ovde se jasno vidi da je on. (gore levo, mozda se i ne vidi - ali da ne kacim veliku sliku)
Inace, mnogi muzicari su ga koristili kao inspiraciju ili nekakvu simboliku...
Samo ne znam odakle ti to sa masonima, Alister je radio i stvarao solo, tj. u drustvu sledbenika, a ne kao deo bilo kakvog drustva.

Pored Book of the Law, napisao je jos zanimljivih stvari...

MAGICK!!! :mrgreen:

Recimo da sam sigurna. Na vise sam mesta nailazila na tu pricu ...

A sto se tice masona, i o tome ima na dosta mesta...
Evo, nadam se da smo se razumeli:
http://freemasonry.bcy.ca/texts/AleisterCrowley.html

[ magick is any act designed to cause an international change ]

;)

O, šta ste pokačili omota! :D
Dopadaju mi se svi sem tih... hororoznih. :D
@kejti, taj Majklov omot jeste odličan. Bajkovit. :D ... I znaš pozadinu svakog elementa omota. :ok:
@haj_ho_lec_gou!, mislim da mi se dopao svaki tvoj omot! :D

Bill Evans Trio - Waltz For Debby (1961)

Mnogo mi se dopada ovaj omot. Apsolutni art. I savršeno odgovara tom albumu. I njegovom nazivu.

2py2p0y.jpg

Back