OMILJENO JELO

kad sam u srbiji to je rostilj,prosto mi je glupo da idem po italijanskim i meksickim restoranima u bg,kad sam u italiji to je pizza(zimus sam u milanu 7 dana zaredom vecerala pizzu :D )ovde u francuskoj hmmm e moram da razmislim,mislim da su to snicle u sosu od slatke pavlake i pecuraka ili piletina u istom sosu

hanibal77:
kad sam u srbiji to je rostilj,prosto mi je glupo da idem po italijanskim i meksickim restoranima u bg,kad sam u italiji to je pizza(zimus sam u milanu 7 dana zaredom vecerala pizzu :D )ovde u francuskoj hmmm e moram da razmislim,mislim da su to snicle u sosu od slatke pavlake i pecuraka ili piletina u istom sosu

Pileće belo u sosu od pečuraka? Pravila mi je to jedna francuskinja, odlično je. Jel znaš možda kako se pravi? Kuvana piletina iz supe se ubaci u taj sos....A, kako ide sos?.. :roll:

ja pravim ovako:sitno seckanu piletinu(belo meso) i pecurke proprziti na malo putera da piletina porumeni.moze se dodati sitno seckana dimljena slanina ili na kolutice iseckane 2 strazburske virsle(dimljene u svakom slucaju) onda dodas slatku pavlaku,od zacina stavljam vegetu i persun(ili ako hoces bas "po francuski" onda sos za bujon li otprilike je isto) i cekas da se ukuva.uz prilog je idealan pire

mmm
Pizza-1.jpg

Corto Malteze:
knedle sa shljivama :D

Znam gde su dobre. Mada su mnogo jake. Dve u porciji, ali.... Boli stomak posle.
Ja obooooozavam tartar biftek. Odbijam bilo kakve ozbiljne razgovore kada se to jede, posto samo klimam glavom i govorim, da, da. Naravno, sva koncentracija je na bifteku. Njam. Izmami mi i zvuke. Kud se toga sada setih!

krempiti, baklavi, knedlama sa sljivama ili kajsijama josh bolje i naravno palachinkama...

piti kupusari, svadbarskom kupusu, prebrancu, shkembicima, roshtilju, kavurmi, gibanici i naravno peckom pivu( mada odavno ga nema odkad kosovo izgubismo)....

joj dojadi mi vishe ova shvedska kuhinja, ako se uopshte moze nazvati kuhinjom :)

jedino shto im valja to je losos,rakovi, male cuftice u paradajz sosu, sendvich torta sa rakovima, våfle i princez torta...sve ostalo veeeliki sljam :confused:

Back