Omiljeni reziseri

Nisu mi svi omiljeni, ali je svako od njih legenda.
U principu, postujem sliku jer je zanimljiva :D
Njih petorica u boemskom izdanju 8)8)8)

fivedirectors-1.jpg

Scorsese i Spike Lee intervjuisu jedan drugoga...
Takodje clanak iz Total Filma. Imalo je tu i nesto pametno i interesantno da se nadje.
Pricaju o svojim filmovima, uslovima u kojima su se filmovi snimali nekad, komentarisu filmove novije produkcije koji zgrcu veliku lovu ... u principu ćaskaju :D
Clanak se zove "Americka pita u dubokoj činiji"

prva strana
http://i154.photobucket.com/albums/s278/Happy_Hippie_photo/ScorseseLee1.jpg

druga strana
http://i154.photobucket.com/albums/s278/Happy_Hippie_photo/ScorseseLee2.jpg

Za mene nije ništa specijalno... Nisam nešto mnogo filmova od njega odgledao, a i ovo što jesam su uglavnom neki proseci... Od toga mi je nekako najbliži 25-i sat, mada ništa posebno... čisto ako moram da odaberem neki... Al' ono što je uradio u ''Ten minutes older: the trumpet'' je baš, onako, seljački... da ne kažem tipično američki... dno dna... Tema je vaše viđenje vremena u 10-ak minuta, a on pravi dokumentarac o dnevno-političkoj temi... ''We Wuz Robbed''... bem' ti sunce!

Jedini njegov film koji imam žarku želju da pogledam je ''Malkolm X''.

Dušan Makavejev - mislim da je to bez ijedne sumnje najbolji jugoslovenski reditelj. Kažem jugoslovenski jer Srbija "postoji tek nekoliko godina" tako da ne znam da li bi se gospodin Makavejev izjasnio kao Srbin. S obzirom na to da živi u Beogradu možda ga možemo nazvati najboljim srpskim reditelejm ikada. Ali ga svakako moramo pitati da li sebe doživljava kao srpskog ili jugoslovenskog reditelja imajući u vidu da nije snimao 20 godina odnosno, snimao je samo u SFR Jugoslaviji.

Ukoliko neko ima filmove "Crnog talasa" na CD-u neka me obavesti.

Hvala

Poslednja izmena:
Tarkovski, Bergman, Felini, Breson, Trifo, Jodorovski, Kurosava, Kiton, Bunjuel, Čaplin, Bela Tarr, Vudi Alen, Antonioni, Kusturica, Linč, Fazbinder, Vajlder

od mladjih potencijal imaju Kim ki Duk, Karlos Rejgadas, braća Koen, Aki Kaurismaki...

p-r-cko (ladno ti blokiraju nick zvezdicama :) ), koji ti omiljeni Džarmušev?

Poslednja izmena:

Back