Omiljeni reziseri

Kenji Mizoguchi
100directors-mizoguchi.jpg

Od Vendersa sa gledao Lisabonsku priču (svideo mi se), Hotel od milion dolara (nije mi se svideo)... & ova dva dokumentarca - So zemlje & The Soul of a Man.

Nikad nisam gledao Paris, Texas & Wings of Desire... gde je ona tema Sramota vas da priznate u društvu :rumenko:.

Od Vendersa sa gledao Lisabonsku priču (svideo mi se), Hotel od milion dolara (nije mi se svideo)... & ova dva dokumentarca - So zemlje & The Soul of a Man.

Nikad nisam gledao Paris, Texas & Wings of Desire... gde je ona tema Sramota vas da priznate u društvu :rumenko:.

Pa gledao si i Buena Vista Social Club, to je isto on...
Pariz, Texas i Nebo nad Berlinom su nekako bili stvar trenutka... ok su filmovi, ali su u trenutku u kom su nastali prosto bili drugačiji...
Bolje gledaj American Friend, film je super, odlična fotografija, kao neki smušeni krimić, Denis Hoper + Bruno Ganz, baš baš fin :)

Venders je čudan režiser, ja sam gledala recimo trećinu od onoga što je napravio, tek nedavno shvatila da ga u stvari volim...
A Hotel od milion dolara je govanj.ce

edit: Znam tačno kad sam shvatila da ga volim, tek 2011, posle Pine... Pre toga sam gledala njegove filmove, uglavnom su mi se sviđali itd. ali Pina mi je otvorila oči ... pa sam pomislila "Ček bre, vidi koliko je ovaj čovek fin, kako je divan film napravio, nije gurao svoj ego u to, nego pun poštovanja... aha, pa i Buena Vista je takav..." itd. i odjednom sam shvatila da je on u stvari uvek nekako bio dobar i fin
:)

Poslednja izmena:
Pa gledao si i Buena Vista Social Club, to je isto on...
Pariz, Texas i Nebo nad Berlinom su nekako bili stvar trenutka... ok su filmovi, ali su u trenutku u kom su nastali prosto bili drugačiji...
Bolje gledaj American Friend, film je super, odlična fotografija, kao neki smušeni krimić, Denis Hoper + Bruno Ganz, baš baš fin :)

Venders je čudan režiser, ja sam gledala recimo trećinu od onoga što je napravio, u stvari sam tek nedavno shvatila da ga u stvari volim...
A Hotel od milion dolara je govanj.ce

Dobro, Buena Vista se podrazumeva, bio je toliko puta na tv-u.
Našao sam Paris, Texas na popcorn time-u, upravo ga overavam. Posle ću da pogledam Der Himmel über Berlin, a Der amerikanische Freund ne znam da li ima torrent, nešto me zajebava piratebay...

Mislim da sam ja strimovala sa Putlockera... u svakom slučaju ostavi taj krimić za kraj : )
A kakvi su ovi dokumentarci, ja to nisam videla, ovaj o fotografu, i taj drugi?

Taj o fotografu je super, mada mi ništa nije ostalo u sećanju sem par fascinantnih scena.

Ovaj drugi ti je deo serijala, koji su radili 7-8 režisera, Istvud, Skorseze itd., o počecima bluza... i meni je taj Vendersov film ubedljivo najbolji. Naraciju je radio Leri Fišburn... ma genijalan film. Preporučujem...

O, super, hvala, to ću odmah da gledam. Verujem da je njegov deo najbolji, već se dobro pokazao!
Aha, sad gledam Jon Spencer Blues Explosion, Marc Ribot... prodato :)

The film is narrated by Laurence Fishburne in character as Blind Willie Johnson, and features performances by Nick Cave and the Bad Seeds, Beck, Jon Spencer Blues Explosion, James 'Blood' Ulmer, T-Bone Burnett, Eagle Eye Cherry, Shemekia Copeland, Garland Jeffreys, Alvin Youngblood Hart, Los Lobos, Bonnie Raitt, Lou Reed, Marc Ribot, Lucinda Williams, and Cassandra Wilson. The film won an Emmy Award for Outstanding Cinematography for Nonfiction Programming, and the Audience Award at the São Paulo International Film Festival. It was also screened out of competition at the 2003 Cannes Film Festival.

Poslednja izmena:
Kratak raport.

Odgledao Paris, Texas. Dosta teži nego što sam očekivao, ja sa ga permutovao sa nekim filmom gde neki matorac putuje kroz ceo midwest na svom motokultivatoru :hahaha:.
Der Himmel über Berlin, odličan, poetičan, artistički.
Der amerikanische Freund, srećom ima na piratebay-u, pogledaću ga ovih dana...

Back