Omiljeni instrument

Liza Dennis:

Ja se razumem u bubnjeve. Najvise volim da sviram bubnjeve. Sednem i bubnjam i bubnjam. Mama mi je rekla: "Liiiiizo, pa ti si virtuoz". Ja sam rekla: "Trudim se." I tako bubnjam i bubnjam po ceo dan dok se palice ne slome, a onda uzmem druge i nastavim da sviram.Ranije sam poducavala mnoge svirace koji su kasnije postali poznati. Na primer Firciju sam ranije davala casove, Mat Sorum, Lars Ulrich itd. ali sada sviram samo za svoju dusu.8-)

A to si bila ti.......... :shock:
pricao mi Billy Cobham onomad kad je svracao..... 8)
inace omiljeni instrument.....gitara........ ;) :p

Marge:
Nego, Lizo, sta ti je fujaca??? Nije da sam neobrazovana po pitanju muzike, ali za to stvarno nisam cula...

Fujaca je moj najomiljeniji instrument i prvi instrument koji me je odveo u magicni svet muzike. Pocela sam da ga sviram kao mala. Mama mi je rekla: "Liiiizo, ti si talentovana za muziku". Ja sam rekla: "Znam" i upisala sam se u muzicku skolu. Odmah sam pocela sa etno instrumentima, jer sam znala da globalizacija vodi u pravcu ozivljavanja pojedinacnih kultura. Nudili su mi daire, zurle, zurne, frule, flaute, klavir, cembalo, nas narodni instrument harmoniku i violinu, ali u jednom uglu je stajal, pa gotovo, zaboravljena fujaca. Prisla sam i uzela je. Pocela sam da duvam i duvam, a zvuk je izlazio i omadjijao sve prisutne. Profesori su rekli, ti si virtuoz na fujaci. Odmah sam pocela da nastupam po Centralnoevropskim zemljama, jer je tu fujaca najpopularnija, a posebno u Slovackoj, odmah sam pocela da nastupam i po Americi i Skandinaviji, posto oni imaju sluha za muziku. Paralelno sam pocela da sviram i ostale instrumente, tako da nisam gubila vreme u svom muzickom obrazovanju. Cak sam i uz pomoc fujace mnoge ljude izlecila. Fujaca je poznata i pod nazivom fujara. Ako hoces da se upoznas sa fujacom i pocnes da je sviras evo ti super sajt, koji su uz moju pomoc napravili ljudi iz Slovacke:
www.fujara.sk 8-)

Bas i to volim Precision. Juce sam ga svirao. Bolji mi je od Jazz-a. Nekako je...bolji. Ali dobar je i Jazz. Vazno je da se svira. Ibanez je isto okej ali ima i boljih. Ma vazno je da znas da sviras. Volim bas zbog dubokog zvuka koji daje i zbog velikih pragova i tako to.

Je je postoji neko ko voli bubnjeve:)Napokon.Pa ja sam svirala i Yamahu I Thamu,Priznajem Yamaha mi jeste nekako ispala bolja ali sam emotivno vezana za Thamu.A inace najvise volim bubnjeve bas pa akusticnu gitaru od instrumenata.

Back