Omiljena ljubavna prica

Neverna zena sa Dajan Lejn? Gledala sam - i francuski original sa Stefani Odran (mnogo bolji, po meni. Lep i dirljiv film :( ). Ubij me nezno - znam naslov, ali ne mogu da se setim koji film je u pitanju...

Taj original sa Stefani Odran je novije produkcije? Da ga potražim, mada sumnjam da ima prevod sa francuskog...Ubij me nežno igra Dđozef Fajns i Heder Grejem...On alpinista, uopznavanje na ulici...

Taj original sa Stefani Odran je novije produkcije? Da ga potražim, mada sumnjam da ima prevod sa francuskog...Ubij me nežno igra Dđozef Fajns i Heder Grejem...On alpinista, uopznavanje na ulici...

Hm, Dzozef Fajns, moze, moze :) Nisam gledala - odmah cu da potrazim.

Ovaj francuski film je star - iz 1969. godine, rezirao je Sabrol, titlovi verovatno nece biti problem...
http://www.imdb.com/title/tt0064323/

Ne znam da kazem zasto ali mene je odusevio Engleski pacijent. I dugo posle tog filma nisam odgledala nijedan ljubavni koji mi se svideo, mada iskreno i slabo gledam sta.
E da, i Mostovi okruga Medison.
U stvari, izgleda da me ganu te ljubavne price koje iz nekog razloga ne mogu da se ostvare????

Ne znam da kazem zasto ali mene je odusevio Engleski pacijent. I dugo posle tog filma nisam odgledala nijedan ljubavni koji mi se svideo, mada iskreno i slabo gledam sta.
U stvari, izgleda da me ganu te ljubavne price koje iz nekog razloga ne mogu da se ostvare????

Da, takve ljubavi mi nekako i jedino deluju iskreno, valjda zato sto su sigurno bez interesa.

Za "Mostove" ti dodelih bodove, delimo misljenje.

Svidjaju mi se mnogi koje ste ovde pomenuli... i romanticne komedije tipa fransucski poljubac i kad je hari sreo seli, i oni patos filmovi tipa orkanski visovi, engleski pacijent...
Obozavam one sa spanskog govornog podrucija, mislim da niko nije spomenuo film Kao voda za cokoladu, on je divan. I flim Cokolada sa Zulijet Binosh mi se jako dopao. Volim price koje na prvi pogled nisu ljubavni filmovi ali zapravo upravo to jesu, tipa Kuvar, Lopov, Njegova Zena i Njen Ljubavnik ili Drakula.
Pa veciti Romeo i Julija u vise filmovanih verzija, dopada mi se i ova najnovija sa Leonardom Dikapriom.
Pa Dorucak kod Tifanija od starijih...i tako...

Ja sam skroz drugaciji tip gledaoca/citateljke :lol: Ja se iznerviram kada postoji trajna prepreka ljubavi,
pa bi moja lista najomrazenijih ljubavnih ukljucila sve filmove u kojima jedan od ljubavnika umre (a k'o po pravilu umre mlada zena, iako ima i ratnih, u kojima stradaju muskarci), gde ljudi rese da "ne ostvare" ljubav zato sto su vec vencani za nekog drugog (Medison, Falling in Love), ili dozvole da im konvencije uniste zivot (Sjaj u travi). Mislim da me u oba slucaja nervira idealizovanje neke veze koja se ni na koji nacin nije materijalizovala... Znam da ce pobornice ovih filmova sada da me zadave, ali meni je ta ljubav, dok sa nekim nisi u stvarnoj, fizickoj i svakodnevnoj vezi, samo tripovanje, bez obzira koliko je jako ili lepo ... Zar se nijednoj od vas nije dogodilo da se lozi na nekog tipa, i sve i svasta umislis, i onda se poljubis (ili jos bolje spavas sa njim) i shvatis da tu nema nicega?
Zato je meni Letnjikovac na zlatnom jezeru (film o penzionerima, ko nije video - obavezno :) ) deset puta romanticniji od ovih neostvarenih ljubavi - prava ljubav je kada sa nekim izdrzis 50 godina braka, i jos uvek ti je prijatelj, i volish ga :)

ongoldenpond.jpg

Sad sam se setila podele ljubavnih prica na 5 kategorija (iz udzbenika za engleski, sa sve primerima :lol:)

1. prva ljubav - Romeo i Julija (ili Bela i Evard u vampirskom filmu :) )

2. ucitelj i djak - My fair Lady

3. zrtvovanje - Mostovi Medisona

4. opsesija - Fatalna privlacnost

5. bogati i siromasni - Oficir i dzentlmen

I mislim da fali:

6. drugari - Hari i Sali

E, meni je zrtvovanje katastrofa :) Sve ostalo je ok, pod uslovom da niko ne umre.

Poslednja izmena:

Back