Omega 3 masne kiseline

Ma narvno, ja i ne kažem da se koriste samo one. Prvo ishrana pa sve ostalo. Inače skuša mi je omiljena. Ali za potrebnu količinu omega 3 tj EPA i DHA morao bi da pojedem celo jato.

P koliku ti dozu omega 3 kiselina unosish? Podseticu te da se prekomernim unosenjem omega 3 kiselina pojavljuje i mogucnost spontanog krvarenja, koje moze zavrshiti fatalno.

Ma narvno, ja i ne kažem da se koriste samo one. Prvo ishrana pa sve ostalo. Inače skuša mi je omiljena. Ali za potrebnu količinu omega 3 tj EPA i DHA morao bi da pojedem celo jato.

P koliku ti dozu omega 3 kiselina unosish? Podseticu te da se prekomernim unosenjem omega 3 kiselina pojavljuje i mogucnost spontanog krvarenja, koje moze zavrshiti fatalno.

Jesi li se ikada zapitao kako 99% ljudi koji žive na lošim mastima ne dobiju to spontano krvarenje, a razmišljaš o nekom predoziranju zdravim mastima?! :D Ma, to je smešno.
Ja ne mogu da verujem kad me neko pita da li će se predozirati ako umesto 2, popije 3g omega 3 dnevno, a pri tom popije, recimo, čašu običnog mleka i unese 7-8g masti odjednom. :D Da ne pričam o težim "izletima" sa hranom, tipa - pica, burek, pljeskavica itd. Tada niko ni ne razmišlja o predoziranju mastima, i to onim najgorim.

Omega 3 masti slobodno po 2-3g uz obrok, tj. 10ak grama dnevno. Jedan od najbitnijih suplemenata za čovekovo zdravlje.

Jesi li se ikada zapitao kako 99% ljudi koji žive na lošim mastima ne dobiju to spontano krvarenje, a razmišljaš o nekom predoziranju zdravim mastima?! :D Ma, to je smešno.
Ja ne mogu da verujem kad me neko pita da li će se predozirati ako umesto 2, popije 3g omega 3 dnevno, a pri tom popije, recimo, čašu običnog mleka i unese 7-8g masti odjednom. :D Da ne pričam o težim "izletima" sa hranom, tipa - pica, burek, pljeskavica itd. Tada niko ni ne razmišlja o predoziranju mastima, i to onim najgorim.

Omega 3 masti slobodno po 2-3g uz obrok, tj. 10ak grama dnevno. Jedan od najbitnijih suplemenata za čovekovo zdravlje.

Polagao sam ispite na medicini iz ove oblasti tako da sam upucen :)

Postoje dokumentovani podaci studija o nacinu prehrane Eskima cija se ishrana zasniva uglavnom na nezasicenim masnim kiselinama. To je dovelo do toga da umesto uobicajenih 3 minuta koliko je potrebno da se zgrusha krv kod coveka koji unosi prvilan omer zasicenih : nezasicenih masnih kiselina, potrebno preko 30 minuta. Ne preterano dobra stvar ako zivish na opasnom mestu kao sto je Arktik zar ne? Takodje navest cu ti cinjenicu da Japanci zive najduze na svetu upravo zato shto ne preteruju sa nezasicenim masnim kiselinama, vec imaju pravilan omer 1:1.

Ne bih da se razbacujem znanjem i titulama, ali ipak sam polgao ispite iz ove oblasti i znam o cemu je rec. ;)

Tako da u svemu umereno. 10 g omeg 3 masnih kiselina je previshe, osim ako nisi trudnica ili dojilja.

Poslednja izmena:
Ursuse, ne.
Trdunice i dojilje gube veliku kolicinu omega masnih kiselina iz svoga mozga dajuci je detetu. Ti sumnjam da gubish omega 3 masne kiseline na bilo koji nacin, tako da smanji to. Sve sto je previshe skodi.

Pre 10 dana mi je koagulacija bila u normalnim ref. vrednostima, LDL malo ispod gornje, a HDL ispd donje (moraću da povećam na 6 jaja dnevno)

Svaka 2-3 meseca kontrolišem krvnu sliku. Ali hvali ti što brineš bez "pametovanja" imaš rep. od mene.

Back