McGrady023
Zainteresovan član
- Poruka
- 336
Vase misljenje...?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U smislu?![]()
kako kom smislu?
Omega 3 masne kiseline u kapsulama,kao dodatak ishrani...
Omega 3 masne kiseline u kapsulama,kao dodatak ishrani...
Mislim da su ipak bolje kapsule jer su očišćenje od teških metala i nama fosfora kao u sardinama pa se manje opterećuju bubreziNe..kupis sardine
U opštoj ishrani su veoma, veoma poželjne. Dok su na nekim dijetama (keto ili low carb) obavezni dodatak.
Kazu 1 dnevno,pa kad bi mi ti preporucio?
Mislim da su ipak bolje kapsule jer su očišćenje od teških metala i nama fosfora kao u sardinama pa se manje opterećuju bubrezi
Ali su sardine uopsteno zdrave i ne samo zbog omega 3..skusa ima u svojim kostima ono sto nigde nema dobra za holesterol i visok pritisak
Ma narvno, ja i ne kažem da se koriste samo one. Prvo ishrana pa sve ostalo. Inače skuša mi je omiljena. Ali za potrebnu količinu omega 3 tj EPA i DHA morao bi da pojedem celo jato.
A,kako ti pripremas ribu?Da se ne napije masti(i brasna)?
Ma narvno, ja i ne kažem da se koriste samo one. Prvo ishrana pa sve ostalo. Inače skuša mi je omiljena. Ali za potrebnu količinu omega 3 tj EPA i DHA morao bi da pojedem celo jato.
Ali su sardine uopsteno zdrave i ne samo zbog omega 3..skusa ima u svojim kostima ono sto nigde nema dobra za holesterol i visok pritisak
Jesi li se ikada zapitao kako 99% ljudi koji žive na lošim mastima ne dobiju to spontano krvarenje, a razmišljaš o nekom predoziranju zdravim mastima?!Ma, to je smešno.
Ja ne mogu da verujem kad me neko pita da li će se predozirati ako umesto 2, popije 3g omega 3 dnevno, a pri tom popije, recimo, čašu običnog mleka i unese 7-8g masti odjednom.Da ne pričam o težim "izletima" sa hranom, tipa - pica, burek, pljeskavica itd. Tada niko ni ne razmišlja o predoziranju mastima, i to onim najgorim.
Omega 3 masti slobodno po 2-3g uz obrok, tj. 10ak grama dnevno. Jedan od najbitnijih suplemenata za čovekovo zdravlje.
Zamotam u alufoliju pa na 200 stepeni 30 min
P koliku ti dozu omega 3 kiselina unosish? Podseticu te da se prekomernim unosenjem omega 3 kiselina pojavljuje i mogucnost spontanog krvarenja, koje moze zavrshiti fatalno.
Tako da u svemu umereno. 10 g omeg 3 masnih kiselina je previshe, osim ako nisi trudnica ili dojilja
pa 6g
ili fizički aktivna osoba
Ursuse, ne.
Trdunice i dojilje gube veliku kolicinu omega masnih kiselina iz svoga mozga dajuci je detetu. Ti sumnjam da gubish omega 3 masne kiseline na bilo koji nacin, tako da smanji to. Sve sto je previshe skodi.
Pa npr omega 3 masne kiseline su izuzetno vazne za zdravlje mozga i krvnih sudova.)