OMBUDSMAN-POVERENIK ZA ZAŠTITU GRAĐANA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Evropenda

Domaćin
Banovan
Poruka
4.980
Šezdesetih je bilo popularno biti vojno lice. Dobra plata, sigurna služba, vojna odmarališta, društveni ugled.

Sedamdesetih su u modi bili inžinjeri. Ogromna zarada, basnoslovno plaćeni poslovi po Iraku i Libiji.

Osamdesetih su lekari bili aktuelni. Svaka mama je volela da joj se ćera uda za doktora.

Devedetih su fudbaleri mlatili pare i bili na ceni. Sponzoruše su se otimale o njih. Mnogo njih je igralo u najjačim klubovima i zarađivalo ogromne pare, dok danas samo par njih igraju u najjačim timovima Evrope.

2000-ih su bankari bili u modi. Bankari zarađuju mnogo para, banke su tad profunkcionisale i slio se veliki kapital u iste. Svako je poželeo da bude bankar.

Šta je aktuelno u 2010-im u Srbiji? Po mom mišljenju to je posao ombdusmana.

O, kako bih voleo da sam obdusman
Srećan bi mi bio skoro svaki dan
Život bi mi bio kao pravi san
Samo da sam ombudsman makar jedan dan.

Koristio bi privilegije, imao bih stan
Vozijo bi auto Reno Megan
Išo bi na derbi Zvezda-Partizan
Najverovatnije nebi plaćo kartu
Jer sam ombdusman

Mnogi misle da je obdusmanski poso lak
Ombudsmanski lebac- glamur i merak
Al tu se susrećeš sa bezbroj problema
Težeg posla od ombudsmana nema

Moraš štitit građane od diskriminacije
Ugrožena prava LGBT populacije
Tu su i Romi koji teško žive
I za svaku nedaću ombudsmana krive

Ipak pored svega, meni je divota
Ne bi ovaj poso menjo ni za tri života
Ljudi me cene, vole me žene
Popularniji sam i od Lijepe Brene

Dođi ombdusmane, na slavu me zovu
Kupio sam sinoć novu motorolu
Mezim suvo meso, narežem parizer
Miki Panjković je moj lični frizer

Eto to je ukratko ombudsmanska zbilja
Borim se protiv diskriminacije i nasilja
Nije lako, stalna borba, odgovornost, muka
Ako nešto zabrljam odma pukne bruka

Volim ovaj poso i živim za njega
Drugari su mi Čola, Bajaga i Brega
S Seksi Djedom ujutru pijem makijato
Trudim se da Srbija uiđe u NATO

Eto dragi prika, to je moj lajf stori
Ako imaš problem, ombudsmana zovi

Poslednja izmena:
Ombudsman u Srbiji je jedna zlobna šala. On je nešto kao treći rukav na kaputu. Kao crveno protivpožarno dugme koje me radi. U slučaju požara pritisnete dugme... a ono ništa. Moja NVO i ja lično smo mu pisali mnogo puta (dok se nismo zamorili) i SVAKI put se oglasio nenadležnim. Nenadležan je za nezakonsko privođenje i maltretiranje građana (žalite se MUP-u...onom koji je to i uradio), nenadležan je za zloupotrebe u socijalnoj službi koji otimaju decu dobrostojećim ljudima da bi im obezbedili "sretnije detinjstvo i bolje uslove" a gomila cigančadi gladne i žedne im prosi ispred kancelarija (žalite se onima koji su to i učinili ombudsman je nenadležan), nenadležan je kad muž i žena zakuju vrata i prozore jedne starice i drže je tako mesecima dok nije umrla, nenadležan je kad se pojedina suđenje ubrzavaju do besvesti dok drugi procesi istom čoveku traju godinama, npr. ti si dužan Peri 100 novaca a pera tebi 150 novaca, sud trea tebe da platiš Peri odmh a proces gde ti tužiš Peri se oteže 5 godina. (žalite se sudu koji to radi), nenadležan je kad isti šofer hitne pomoći već treći put gazi pešake a niko da mu oduzme dozvolu jer mu brat radi u saobraćajnoj policiji, nenadležan je kad starca od 92 godine privode zbog posedovanja nelegalnog naoružanja - trofejni pištolj iz 2 svetskog sa dozvolom za posedovanje od bivše SFRJ (ali nema dozvole sadašnje R Smrdije), nenadležan je uskraćivanje dodatka za slučaj nezaposlenosti (ko radi najmanje 1 godinu neprekidno ima pravo da prima preko biroa 3 meseca pomoć za nezaposlene), nenadležan je.....u stvari ON JE NADLEŽAN SAMO DA PRIMA DEBELU PLATU. :evil:

.

Много лепа песмица, од сад ћу жене да барим на ту фору, представљаћу се као омбу...омбду...омбуду... јеббем ти, много тешко за изговор, много лакше било раније када сам се представљао као естрадни менаџер турбо-фолк усмерења.

.

Много лепа песмица, од сад ћу жене да барим на ту фору, представљаћу се као омбу...омбду...омбуду... јеббем ти, много тешко за изговор, много лакше било раније када сам се представљао као естрадни менаџер турбо-фолк усмерења.

To je barem prosto kao pasulj.

Om kao uzdah prilikom meditacije.

Bud kao budala.

Sman kao skraćenica od Supermen ili Spajdermen.

Možeš i ovu pesmicu da zapišeš i da joj izrecituješ, svaka riba voli poeziju. Slobodno ti dajem autorska prava i reci da si je spevao sam sebi.

До јајја, брате, хвала ти за песму! Ја да сам стварно омбусман, ја бих био дубсбудсмон, узгајао бих конопљу и правио би врло квалитетне одевне предмете од ње. Хедовима бих хранио свиње. И слушао бих Конгосое:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back