Omar Šarif i Faten

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.115
Legendarni egipatski glumac Omar Šarif rođen je kao Mišel Dimitri Šalhaub 10. aprila 1932. godine u Aleksandriji, u tadašnjem Kraljevstvu Egipat.

Malo je poznato da je došao na svet u melkitskoj grčkoj katoličkoj porodici, i to palestinsko-sirijsko-libanskog porekla.

na početku karijere sarađivao je s egipatskom glumicom Faten Hamamom.

se desilo sticajem okolnosti – njegovu ulogu u filmu "Borba u dolini" trebalo je da igra Šukri Sahran, ali je Faten odbila da snima s njim, pa je reditelj kontaktirao s mladim Egipćaninom. Iako ranije nije pristajala da snima slobodnije scene, glumica je prihvatila da ih snimi s njim.

Hemija je bila očigledna, zaljubili su se gotovo na prvi pogled, a glumac je shvatio da želi da ostari sa Faten. Zbog nje je prešao u islam i uzeo ime po kom je danas poznat u celom svetu – Omar Šarif. Potom su se venčali 1955. i dve godine kasnije dobili sina Tareka, koji sekao osmogodišnjak pojavio pored oca u filmu "Doktor Živago".

Međutim, ispostavilo se da ovo nije bila ljubav za ceo život, a Omar i Faten razišli su se 1966. godine, a formalno razveli 1974.

Glumac se više nije ženio, a jednom prilikom je rekao da se posle razvoda od Faten nijednom nije zaljubio u neku ženu. Ipak, pre zvaničnog razvoda, bio je u vezama sa glumicama Pet Šijan i Dodi Maršal, kao i s jednom velikom zvezdom.

Preminuo je 10. jula 2015. godine, manje od šest meseci nakon smrti njegove bivše supruge Faten.

IMG_8349.jpeg

IMG_8350.jpeg

Samo mačke ….. :lol:
Od malena sam voleo da cuvam macke.
Pre 10 godina sam racunao koliko ukupno macaka sam cuvao. Izracunao sam da je bilo 64 macaka. Od tad pa do sad taj broj se povecao. Tako da sam voleo vise od 64 puta.

Ispada da sam voleo vise zivotinja nego ljudi u celom svom zivotu.

IMG_20210909_202304.jpg
IMG_20210206_132243.jpg

Moj macak Zuki II.

Od malena sam voleo da cuvam macke.
Pre 10 godina sam racunao koliko ukupno macaka sam cuvao. Izracunao sam da je bilo 64 macaka. Od tad pa do sad taj broj se povecao. Tako da sam voleo vise od 64 puta.

Ispada da sam voleo vise zivotinja nego ljudi u celom svom zivotu.
Ni to nije loše. Za razliku od ljudi životinje uglavnom ne čine namerno loše stvari.

Ne, ljubav ne podržava karijeru, nego zajednički život, kompromis, odricanje… u ljubavi nema “ja” nego “mi”. Ako ljubav podržava nas, a mi ljubav onda to traje.

On je mogao da radi kao glumac u Egiptu ali je želeo Holivud.

Pa iskreno on je njoj dokazao svoju ljubav

Preci u drugu vjeru je golem dokaz naročito u tom vremenu u tom okruženju

Možda je mogla da popusti malo i da makar pokuša da ga prati i krene sa njim i kompromis bih bio da je krenula sa njim pa ukoliko ne podnese sredinu ili joj dusa pati za Egiptom tad se opet dogovore

Pa iskreno on je njoj dokazao svoju ljubav

Preci u drugu vjeru je golem dokaz naročito u tom vremenu u tom okruženju

Možda je mogla da popusti malo i da makar pokuša da ga prati i krene sa njim i kompromis bih bio da je krenula sa njim pa ukoliko ne podnese sredinu ili joj dusa pati za Egiptom tad se opet dogovore

Ne znam sad tačno šta se tu sve dešavalo. Možda njemu promena religije nije bila tako bitna, kao ni Tom Henksu danas. Stvarno nisam u toku šta je sve bilo.

Imali smo skoro temu o tome
https://forum.krstarica.com/threads/koliko-puta-ste-voleli.968651/
pa me mrzi da se ponavljam.
Ukratko, jeste sve je stvar neke sreće, sa nekim ljubavima se čovek istroši

Pitam se da li uopšte moguće voleti više no jednom

Ja mislim da nije

Po naslovu teme koju si postavila pretpostavlja se da može više puta

Ja tvrdim da to nije mogutje

I evo on potvrdjuje tu tvrdnju , imao je žena i posle nje ali se nije više ženio jer je samo ona bila u srcu

Kako li je ženama koji se upuste u takvu ljubav znajući da nikad neće dostići u srce čoveka
Znaci nikad number one
🤷🏻‍♀️

Ja mislim da nije

I evo on potvrdjuje tu tvrdnju , imao je žena i posle nje ali se nije više ženio jer je samo ona bila u srcu

Kako li je ženama koji se upuste u takvu ljubav znajući da nikad neće dostići u srce čoveka
Znaci nikad number one
🤷🏻‍♀️

… pa sad da li je to što se nije ženio znak ljubavi? Onazis je oženio Džeki Kenedi dok je voleo Mariju Kalas.

Ja mislim da nije

Znaci nikad number one
🤷🏻‍♀️
Pa vidi forum služi između ostalog da ljudi pišu svoja lična iskustva. I u toj temi koju sam linkovala su ljudi eksplicite napisali iz svog iskutva da su imali više ljubavi. Šta ti posle toga kažeš je irelevantno, jer to svako za sebe zna. Ti možeš samo za sebe da kažeš.

Back