Oluja nad Krajinom film prikazan u Hrvatskoj, priznat je zlocina nad Srbima !

Arlington Road

Iskusan
Banovan
Poruka
6.496
Film Oluja nad Krajinom je prikazan u okviru emisije Latinica, koja se emituje u Hrvatskoj. Film se bavi stradanjem Srpskih civila od strane hrvatske vojske posle pada Srpske Krajine. Cela emisija traje oko dva i po sata, ali vredi pogledati. Prvo ide film, a zatim komentarisu gosti emisije, ustase koji brane i velicaju zlocine hrvatske vojske na Srpskim civilima, a imam i goste Hrvate koji jednostavno kazu da je izvrsen zlocin nad Srpskim civilima od Hrvatske, da je to istina i da Hrvatska mora da se suoci sa time, kako su ustase poludele...to treba videti.
Samo neke izjave iz filma Oluja nad Krajinom:
Radomir Cacic ministar odbrane i razvitka RH (2000) Kada smo ulazi u Knin u 8,00 ujutru, nijedna kuca nije gorela, kada smo izlazili u 12,00 kuce su gorele.
Hrvatski Helsinski odbor - Ubijane su kolone Srba na sporednim putevima, i to na stotine civila dece,staraca,zena....

За већину Хрвата "Олуја" је легитмна акција, тако да неће то још скоро признати као злочин.

Vjerovatno će i uvijek ostati za Hrvate legitimna akcija. I Operacija Račak i čitava borba za Kosovo će za Srbe ostati legitimna akcija, zato što to u njihovim očima i jeste. I u očima Srba balvan-revolucija i srpski ustanci protiv Hrvata, te borba RSK, predstavlja legitimnu borbu i legitimne vojne operacije.

Ne znam zašto bi to trebalo da čudi.

Vjerovatno će i uvijek ostati za Hrvate legitimna akcija. I Operacija Račak i čitava borba za Kosovo će za Srbe ostati legitimna akcija, zato što to u njihovim očima i jeste. I u očima Srba balvan-revolucija i srpski ustanci protiv Hrvata, te borba RSK, predstavlja legitimnu borbu i legitimne vojne operacije.

Mislim da nije u redu porediti iscenirani događaj u Račku sa potpunim etničkim čišćenjem sjeverne Dalmacije, Like, Banije, Korduna...

Не чуди ме, него упоређивање етничког чишћења Срба и "балван-револуције" или Рачка, је крајње неумесно.

Не чуди ме, него упоређивање етничког чишћења Срба и "балван-револуције" или Рачка, је крајње неумесно.

Ne razumijem zašto. Srbi su gledali na anti-terorističke operacije 1996-1999. godine kao legitimnu borbu za svoju nezavisnost i teritorijalni integritet i suverenitet; isto tako su percipirali borbu Hrvati 1991-1995...

Ne razumijem zašto. Srbi su gledali na anti-terorističke operacije 1996-1999. godine kao legitimnu borbu za svoju nezavisnost i teritorijalni integritet i suverenitet; isto tako su percipirali borbu Hrvati 1991-1995...

Anti teroristicke akcije su jedno a isterivanje ljudi je nesto drugo, samo na nasim prostorima to se izgleda smatra jednim drugim.

Pored toga da su svi to tako radili a samo Srbi se krive i dobijaju kazne po Den Hagu.

Интересује ме зашто си успоредио та три догађаја кад ниси морао. Интересује ме због твојих ставова о грбу Србије.

Интересује ме зашто си успоредио та три догађаја кад ниси морао. Интересује ме због твојих ставова о грбу Србије.

Koja 3? Hrvati su se borili za svoj teritorijalni integritet, Srbi za svoj. Ja vidim samo dva.

Kakve to ima veze sa grbom?

Oluja nad Krajinom je propagandno falsifikatorsko smeće, pitanje je uopće od kuda potječe. Taj film se našao i u Haagu kao materijal optužbe:
U nastavku rasprave predsjedatelj sudac Alphons Orie je obavijestio strane da se film autora Božidara Kneževića "Oluja nad Krajinom" prihvaća u spis u cijelosti, istaknuvši da film nema veliku dokaznu snagu, ako je uopće ima. Objasnio je kako sudsko vijeće smatra da bi trebalo izbaciti previše prizora bez mjesta i datuma snimanja te da nema smisla premontirati film.
http://www.hrt.hr/index.php?id=353&tx_ttnews[tt_news]=29577&cHash=b3e875be49

Dokazano je npr. da su 1 požar na 1 krovu u Kninu snimali sa različitih pozicija kako bi se dobio dojam da je to 8 različitih požara tj. da Knin gori. To je Oluja nad Krajinom.

Što se tiče Puhovskog i podataka njegovog HHO-a, sudsko vijeće je zaključilo da se publikacija HHO-a o srpskim žrtvama u Oluji ne uzimaju ka relevantni i da se koristi jedino onda ako je pojedini podatak kojega sadrži potpomognut dokazima iz drugih izvora.
Najteži falsifikat je HHO-ov podatak o 22.000 srpskih kuća uništenih u Oluji. Kasnije je Puhovski priznao da se radi o 8-9 tisuća ali je "opet zaboravio" reći da u tu brojku spadaju i kuće Hrvata koje su 91. uništili Srbi a nalazile su se na teritoriju zahvaćenom Olujom. Tako da su čitava uništena hrvatska sela u HHO-smeću prikazana kao srpska i još pomnoženo sa 2.5.

Poslednja izmena:

Back