Olja Ivanjicki?

• Začetnik teme Začetnik teme Carli Braun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovo je još jedan dokaz vise da je Olja uspela uvek da intrigira svet oko sebe,nekada svojom pojavom nekada svojim delima.Uspela je,ma šta mi o njoj govorili,mislili,pisali.Preživela je sve pozitivne sve negativne kritike i radi.Samo će vremenska distanca da pokaže ko je u pravu.Mene lično ne privlači njen rad.Nemam je u svojoj kolekciji,ali poštujem rad. 8)0077

Anonymous:
Ovo je još jedan dokaz vise da je Olja uspela uvek da intrigira svet oko sebe,nekada svojom pojavom nekada svojim delima.Uspela je,ma šta mi o njoj govorili,mislili,pisali.Preživela je sve pozitivne sve negativne kritike i radi.Samo će vremenska distanca da pokaže ko je u pravu.Mene lično ne privlači njen rad.Nemam je u svojoj kolekciji,ali poštujem rad. 8)0077
Šta god mislili o njenom liku i delu, činjenica je da TETKA sasvim lepo pliva u svim vremenima i prostorima. Pa ko brani drugima da nauče ponešto o tom umeću? :lol:

Ajde, jos malo starih tema se ponovo pokrece

Olja Ivanjicki je zaista iskren, vredan i radan umetnik. Mozda marketing koji je sebi napravila ponekog iritira ali ne zaboravite, ni najbolji marketing ne pomaze ako nemas kvalitet. Na kraju, treba umeti izboriti se da ljudi cuju za tebe i da to jos dugo zele, a potpuno si u tome sam uspeo. Na kraju, Olja je dugo na sceni i dugo opstaje kao jedan od omiljenih slikara ovih prostora. Njenu izlozbu u Progresu je posetilo (i to van sezone tokom leta) vise od 100.000 posetilaca. Priznajte da se to ovde retko desava.
Ona u svoje slike unosi svu magiju i tajnu starih majstora i nekad se treba potruditi pa to i dokuciti.
Slike starih majstora i to one najbolje i najzanosnije su cesto pune tajnih simbola, tajanstvene i skrivene istorije nekog vremena, skrivenih znacenja, alhemije, magije, slikari su nekada bili pravi mistici i to se zadrzalo na njihovim slikama.
Olja danas, u ovom vremenu, ima nesto od toga i zbog toga ne treba olako shvatati njena dela. Za siru publiku, to su lepe slike, a priznajte, ljudi koji ne poznaju umetnost najiskrenije reaguju na lepo, jer ne traze nista osim toga na slici. A i pored toga, mislim da Olju treba ozbiljno shvatiti, ona je jedan dobar, snazan mislilac, jedan profet, posvecena premisama Mediale od pocetka, ali i posvecena uzoru renesansne lepote i mistike starih majstora.

ona je jedna raspala babetina; u medijali je imala ulogu dobre ribe ali to je bilo pre oko sto godina. njene slike su beskrajne povrsine bacenog platna; postupak rada na nivou ometenog deteta - uperi projektor u platno, preslika Teslu ili Tita i to je ta magija. ne skida se sa televizije zato sto ljudi vole da gledaju ludake, proroke, travestite. u njeno lice nesme da se gleda dugo, jos kad oho-lepkom zalepi na celo onu piramidu..... sem toga mislim sve najlepse o njoj :)

Goost, nije tacno da Olja radi tako kao sto opisujes, ja boravim kod nje u ateljeu vrlo cesto i citam joj dok radi i radi rukom potpuno autenticno, nema projektora i slicnih gluposti.
Ima je na TV zato sto je zovu. Ali to sto je na TV ne znaci da ne slika dobro. Kamo srece kad bi i druge umetnike zvali koliko nju, mozda bi ovaj narod imao pojma o necemu.
Drugo, ona je sa Sejkom bila u emotivnoj vezi u vreme pre nastanka Mediale i oboje su bili autenticni i uticali dosta jedno na drugo. Koga zanima, neka procita Ogledalo ljubavi, prepisku Olje i Sejke pa ce videti kako tu stvari stoje. Inace, potpuno je pogresna ta opsta predstava o Mediali, kao umetnickoj grupi, to je vrlo usko odredjenje. To je bila grupa ljudi, u to vreme mladih, uglavnom studenata, koji su se druzili i koji su se medjusobno prepoznali. Svi koji su tu bili imali su sveje kvalitete. Potpuno je pogresno neke od njih isticati a neke negirati. Niko nikoga tu nije trpeo vec su se ljudi jednostavno prepoznali.

Moze neko da voli ili ne Olju, kao i bilo koga drugog, ali mislim da nije u redu prozivati je za nesto sto se pretpostavlja a ne zna se sigurno. Uostalom, ona je uvek mnogo radila, i danas zna da sedi pred slikom satima i da radi. A sta je problem sto je ima dosta i na TV i na raznim drugim drustvenim dogadjajima? Pa kad vas ljudi zovu red je i da se odazovete. Zar nije bolje da nekog umetnika ima u medijima nego da kao sto je kod nas nigde nikog nema... Na kraju, najvecu stetu umetnicima pravi stav da je prodaja, novac, ono od cega se u stvari zivi, prljav i nepotreban. Novac ne kvari umetnost ako covek radi po visokom kriterijumu koji je sebi zadao a ne da bi se po svaku cenu dopao nekom kupcu ili galeristi. Umetnici bi trebalo da navikavaju publiku na sebe a ne da prilagodjavaju svoj ukus publici. Cak je i u renesansi postojao marketing. Ali bez kvaliteta ne vredi mnogo dugo ni marketing...

НеШко:

Objasnjenje u vezi sa sajtom:
Trenutno se preuredjuje, jer je pun raznog materijala. Kad se ucita prva strana, dole ispod slike ima HTML i Flash opcije. Ako se to ne vidi pri ucitavanju treba prvu stranu otvoriti u Full Screenu. HTML verzija se sad radi pa je sve tako malo poremeceno. Otvorite Flash opciju i tada ce se ucitati sadrzaj sajta. Ako vam je losija veza malo strpljenja treba dok se ucitavaju slike i ostalo.
Pogledajte arhitektonske projekte zanimljivi su.

Imala sam, priliku da je licno upoznam( pre....x godina :smile: )na sajmu knjiga, na jednoj od promocija. Pre susreta nisam imala misljenje o njoj kao osobi( zato sto je nisam poznavala) vec kao umetniku.
Posle upoznavanja( nisam bila inicijator istog) me je kao osoba razocarala( imam svoje razloge a da ovde obrazlazem o cemu se radi potrajalo bi).
Njeno slikarstvo moze da mi se (ne)dopada( licno, vise mi se dopada rad Danice Masnikovic koja nije toliko eksponirana u javnosti ali ima vremena, mladja je od Olje :-D ) ali ona je uspela i mozemo da mislimo, govorimo.......Sta god zelimo. Lepo Espanol rece da je Olja odlicno plivala a pliva i dalje u svim vremenima i prostorima( i usput je i pazila na okolne vetrove koji je nisu odneli u zaborav).

Back