Olja Bećković: Utisak nedelje je zabranjen!

• Začetnik teme Začetnik teme Daksi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Daksi

Aktivan član
Poruka
1.952
Autorka emisije "Utisak nedelje" Olja Bećković izjavila je danas da emitovanje te emisije na televiziji B92 nije odloženo do daljeg, nego je ona zabranjena.

1101968-05-1.jpg

- 'Utisak' nije odložen do daljnjeg, nego je zabranjen i ja nisam odbila dogovor, nego sam odbila ultimatum. Ja sam ucenjena da je jedini način da nastavim da radim svoju emisiju po važećem ugovoru do marta da prethodno potpišem da u novembru prelazim na Info kanal B92 - rekla je Olja Bećković agenciji Beta.
Ona je istakla da to "ne može smatrati nikakvom poslovnom odlukom, već političkim nalogom".
Televizija B92 saopštila je ranije danas da se emitovanje emisije "Utisak nedelje" autorke Olje Bećković i produkcijske kuće PG mreža na televiziji B92 odlaže do daljeg.
Emitovanje je odloženo na neodređeno vreme "s obzirom na to da uprkos pregovorima još nije postignut dogovor izmedju menadžmenta televizije B92 i Olje Bećković i produkcijske grupe Mreža", naveo je B92 u saopštenju.

http://www.alo.rs/vesti/politika/olja-beckovic-utisak-nedelje-je-zabranjen/69008

http://www.dnevno.rs/vesti/142081-n...-novinarske-profesije-vec-i-svih-gradana.html

olja-beckovic.jpg

NUNS poziva na tihi protest ispred B92: 'Utisak' nije samo problem novinarske pr
NUNS poziva na tihi protest ispred B92: 'Utisak' nije samo problem novinarske profesije, već i svih građana

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je danas na protest zbog 'skidanja' emisije 'Utisak nedelje', a Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je Televiziju B92 da poštuje ugovor o emitovanju te emisije autorke Olje Bećković.

NUNS je u saopštenju pozvao novinare da se u nedelju, 28. septembra u 21 čas okupe ispred zgrade B92 kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog "skidanja" te emisije sa programa.

– Naročito zabrinjava činjenica da je autorka Olja Bećković rekla da je emisija ukinuta pod političkim pritiskom – naveo je NUNS.

NUNS je saopštio da dolazak na skup treba da bude izraz ličnog stava novinara koji su zabrinuti zbog sve očiglednijeg sužavanja prostora za razmenu različitih mišljenja u srpskim medijima i javnom diskursu u celini.

– Okupljanje pred redakcijom B92 biće tihi protest, što znači da nisu predviđena javna obraćanja – naveo je NUNS.

NUNS je, ne sporeći pravo nijednom mediju da samostalno utvrđuje i sprovodi uređivačku politiku, u saopštenju podsetio da je jedna od obaveza novinara i medija koji se bave informativnim programom da podstiču slobodu javne reči i da omoguće pluralizam mišljenja.

– Uvereni smo da je 'Utisak nedelje' jedna od retkih emisija na srpskoj javnoj sceni u kojoj je tako nešto bilo moguće. Pozivamo sve koji smatraju da je širenje, a ne sužavanje prostora za javnu kritiku i razmenu mišljenja od odlučujućeg značaja za slobodu javne reči i jačanje demokratskog društva, da se usporotive takvim tendencijama. Želimo da naglasimo da nije reč o problemu koji se tiče samo novinara i novinarske profesije, nego i svih građana – naveo je NUNS.

UNS je u saopštenju pozvao Televiziju B92 da poštuje ugovor o emitovanju emisije "Utisak nedelje" koji Olja Bećković i Produkcijska grupa Mreža imaju sa tom kućom.

– Veoma je teško poverovati u tvrdnje poslovodstva B92 da razvojni planovi Televizije B92 iziskuju premeštanje uticajne i gledane autorske emisije 'Utisak nedelje' na kablovski kanal B92 Info. Ukoliko Televizija B92 prekrši važeći ugovor sa Oljom Bećković, samo će
se pojačati sumnje u obrazloženja poslovodstva ove medijske kuće – naveo je UNS u saopštenju.

Televizija B92 saopštila je juče da se emitovanje emisije "Utisak nedelje" autorke Olje Bećković i produkcijske kuće PG mreža na televiziji B92 odlaže do daljeg.

Emitovanje je odloženo na neodređeno vreme "s obzirom na to da uprkos pregovorima još nije postignut dogovor menadžmenta televizije B92 i Olje Bećković i produkcijske grupe Mreža", navodi se u saopštenju te televizije.

Dodaje se da je menadžment televizije B92 ponudio Olji Bećković i produkcijskog grupi Mreza da se Utisak nedelje "emituje na terestrijalnom kanalu B92 do novembra", a potom da ta emisija postane vodeći format televizije B92 info sa željom da kultni serijal i
dugodišnje iskustvo renomirane novinarke doprinesu razvoju ove informativne B92 platforme.

– Kako ideja nije naišla na odobravanje od strane Olje Bećković i produkcijske grupe Mreža, nastavljeni su pregovori o daljoj saradnji, a gledaoce i kolege iz medija blagovremeno ćemo izvestiti o svim detaljima dogovora Olje Bećković i menadžmenta TV B92 – navela je juče ta televizija.

Autorka emisije "Utisak nedelje" Olja Bećković izjavila je juče da emitovanje te emisije na televiziji B 92 nije odloženo do daljeg, nego je ona zabranjena.

– 'Utisak' nije odložen do daljnjeg, nego je zabranjen i ja nisam odbila dogovor, nego sam odbila ultimatum. Ja sam ucenjena da je jedini način da nastavim da radim svoju emisiju po važećem ugovoru do marta da prethodno potpišem da u novembru prelazim na Info kanal B 92 – rekla je Olja Bećković agenciji Beta.

Ona je istakla da to "ne može smatrati nikakvom poslovnom odlukom, već političkim nalogom".

Poslednja izmena:
Па и ред је био!
Одавно не гледам тај ,,Утисак ....'', само због њеног безобразног и дрског понашања према гледаоцима и појединим политичарима. Умислила је да се цели свет врти око ње.Е сада када јој је дошао крај иживљавању, цврчи гао глиста на жару.

Autorka emisije "Utisak nedelje" Olja Bećković izjavila je danas da emitovanje te emisije na televiziji B92 nije odloženo do daljeg, nego je ona zabranjena.

1101968-05-1.jpg

- 'Utisak' nije odložen do daljnjeg, nego je zabranjen i ja nisam odbila dogovor, nego sam odbila ultimatum. Ja sam ucenjena da je jedini način da nastavim da radim svoju emisiju po važećem ugovoru do marta da prethodno potpišem da u novembru prelazim na Info kanal B92 - rekla je Olja Bećković agenciji Beta.
Televizija B92 saopštila je ranije danas da se emitovanje emisije "Utisak nedelje" autorke Olje Bećković i produkcijske kuće PG mreža na televiziji B92 odlaže do daljeg.
Emitovanje je odloženo na neodređeno vreme "s obzirom na to da uprkos pregovorima još nije postignut dogovor izmedju menadžmenta televizije B92 i Olje Bećković i produkcijske grupe Mreža", naveo je B92 u saopštenju.

http://www.alo.rs/vesti/politika/olja-beckovic-utisak-nedelje-je-zabranjen/69008

Čuo sam komentare i jedne i druge strane i mislim da B92 greši ako izbaci ovu emisiju.
Pa kud će zabavniju emisiju od te na čitavom programu. Kada vidim goste, kada se raspravljaju i na kraju kada one babe i dede (babe se obavezno prve javljaju) krenu da prave šou sa oljom, ja stvarno pomislim da nema bolje zabave od toga.

Па и ред је био!
Одавно не гледам тај ,,Утисак ....'', само због њеног безобразног и дрског понашања према гледаоцима и појединим политичарима. Умислила је да се цели свет врти око ње.Е сада када јој је дошао крај иживљавању, цврчи гао глиста на жару.

Po tvojoj logici trebalo bi da ukinu sve sto se nama licno ne svidja.

- - - - - - - - - -

Čuo sam komentare i jedne i druge strane i mislim da B92 greši ako izbaci ovu emisiju.
Pa kud će zabavniju emisiju od te na čitavom programu. Kada vidim goste, kada se raspravljaju i na kraju kada one babe i dede (babe se obavezno prve javljaju) krenu da prave šou sa oljom, ja stvarno pomislim da nema bolje zabave od toga.
Emisija je zabranjena,Citaj malo pazljiivije.

На моје задовољство, моје се мишљење поклопило са мишљењем оног ко има снагу забране и то је све.
А баш се стварно раскокодакала. И то безобразно.
ma kakva zabrana...ponudio joj Željko da pređe na Pink pa rešila da ucenjuje ove sa B92 a oni je nogirali. a nadam se da je Željko samo navukao i da će dobiti ono što i zaslužuje

Емисија је забрањена. Чак је и ова тема забрањена па је потурена негде на неки подфорум на који нико никад не долази.

Уговор за емисију на Б92 гласи до марта 2015. године.

Зашто власници Б92 не поштују уговор? Хм...изгледа да постоји неко много јачи од речи написане у уговору.

Forumas Velicanstveni -Dragi moj kolega forumasu.Nije zaista lepo,o jednom obrazovanom coveku,pri tom,i Premijeru ove zemlje,tako pisati,i tako ga pogrdno nazivati. Ima jedan Kodeks ponasanja,koga treba svi mi,koji pisemo na ovom forumu,da se pridrzavamo.Reci i izraze,koje si upotrebio,a koje su uperene protiv
licnosti koju pominjes u svom postu,ne bi trebalo (ako preferiras da si fini covek), da upotrebljavas,ni u komunikaciji sa drugom,koga poznajes jos iz Osmogodisnje
skole.Lose reci,ruzni izrazi,koji vuku ka prostakluku,nikako se ne uklapaju u ovaj visoko cenjeni forum-Krstarica.Ovo ti je moj,dobronamerni savet,i molim te da ga
kao takvog prihvatis.

Back