Oliver Dulić priveden, pa pušten

I JOS DULIC PRIZNA KRIVICNO DELO NA ISPITIVANJU I OVI GA PUSTE :besan2: :besan2: :besan2:

znaci ladno je covek rekao da je firmi Nuba Invest dodeljen posao bez tendera!

- On nije sporio da su dozvole za posao postavljanja optičkih kablova dodeljene „Nuba investu“ i da je to možda urađeno po „ubrzanoj proceduri“, u smislu da nije bilo tendera. On smatra da oni time nisu bili privilegovani niti su dodatno nezakonito profitirali od tog posla. Rekao je da nikome nije izdavao naređenja da „progleda kroz prste“ „Nuba investu“ - kaže sagovornik Kurira blizak istrazi. Kako navodi, Dulić je indirektno ukazao na direktora JP „Putevi Srbije“, osumnjičenog Zorana Drobnjaka, kao čoveka koji je trebalo da ustanovi da li „Nuba invest“ može da uradi posao ili ne.

I jos kaze da ne smatra da su ovi iz Nuba investa time privilegovani - sto su dobili posao bez tendera :hahaha:

I optuzi Drobnjaka kojem je on naredjivao i nadredjeni da je kao on trebao da proceni dal oni mogu da izvedu posao ili ne mogu.

A FIRMA NUBA INVEST DO DOBIJANJA POSLA IMALA JEDNOG RADNIKA I 3000 EVRA KAPITALA z:D

Ma to je smesno
Naravno da je po zakonu bio obavezan da raspise tender za ovakvu nabavku
I naravno da bi u kriterijumima morala da se boduje tehnicka opremljenost ponudjaca,/koliko radnika zaposljava, kojih strucnih profila, sa koliko vozila raspolaze i sl./ prethodne reference u smislu poslova istog ili slicnog tipa u vrednosti od najmanje x EUR, ostvarenog prometa u protekle tri godine od najmanje x eur, bankarske garancije za ostajanje pri ponudi u iznosu od 5% vrednosti nabavke i garancije za dobro izvrsenje posla u iznosu od 10% vrednosti nabavke, zatim ponudjena cena i uslovi placanja i tako dalje i tako dalje

Bez bodovanja ovih elemenata svaki drugi razgovor na temu ovakve nabavke je prosto komican

brate ja sam ucestvovao na desetinama tendera , tacno se znaju koji su namesteni koji nisu u vecini slucajeva, al opet se koliko toliko postuje zakonska procedura .

a ovo da se poslovi i to vrednosti od 50 i vise miliona evra dodeljuju firmama bez ikakvog tendera je najveca moguca korupcija i najtezi moguci oblik kriminala jer krsi u potpunosti zakon Srbije o javnim nabavkama .

Znaci ovo je slucaj gde mislim student prve godine prava moze da napise optuznicu prilozi dokaze i uhapsi odgovorne .

A ko sto vidimo nase tuzilastvo to ne zna - pa se Dulic i ostali Dulici setaju slobodni i smeju nam se svima u lice.

Ma mene ne cudi uopste to sto se dogadja.
Ja dobijem posao na tenderu, sklopimo ugovor sa zastitnom klauzulom, u slucaju otkaza.
Posle mesec dana, bez ikakvog obrazlozenja mene isteraju sa tendera i posao daju drugoj firmi, koja za obavljanje tog istog posla angazuje moje radnike, koje sama prijavi.
Ja tuzim za odstetu, i izgubim na sudu.
Lepo se pokupim, odem kuci, i kazem sebi da nikada vise nista necu imati ni sa kim.U se i u svoje kljuse.
A posao sveukupno vredan 1500 evra mesecno.......Zamisli tek sta se radi sa poslom od 50 miliona?

Ma to je smesno
Naravno da je po zakonu bio obavezan da raspise tender za ovakvu nabavku
I naravno da bi u kriterijumima morala da se boduje tehnicka opremljenost ponudjaca,/koliko radnika zaposljava, kojih strucnih profila, sa koliko vozila raspolaze i sl./ prethodne reference u smislu poslova istog ili slicnog tipa u vrednosti od najmanje x EUR, ostvarenog prometa u protekle tri godine od najmanje x eur, bankarske garancije za ostajanje pri ponudi u iznosu od 5% vrednosti nabavke i garancije za dobro izvrsenje posla u iznosu od 10% vrednosti nabavke, zatim ponudjena cena i uslovi placanja i tako dalje i tako dalje

Bez bodovanja ovih elemenata svaki drugi razgovor na temu ovakve nabavke je prosto komican

pa dulic je dodeljivanjem posla bez tendera prekrsio najmanje 5 zakona i ovi ga puste na slobodu da se seta i da utice na svedoke da slucajno ne posvedoce protiv njega!

Ovako bi trebalo da se radi, koji je razlog da kod nas to ne funkcionise tesko je dati odgovor,

Verovatno se ne poklapa sa interesima vladajuće garniture, sproveli bi oni i proceduru i zakon da suzbiju kriminal žutih, međutim ima dosta grešnih i u vladajućoj koaliciji, pa bi definitivno bilo glupo da hapse samo jedne ( pošto bi to ličilo na politički progon), svejedno ovako je lakše malo pljuckanja po medijima, a i narodu da bude interesantno...

samo malo.....ti si pitao ko laže po pitanju predloga za pritvor.......miljko je rekao da predloga nije bilo a taj predlog može samo on da predloži kao tužilac koji vodi istražne radnje......čovek lepo rekao.....predloga nije bilo za pritvor al je zaboravio da kaže da nije bilo predloga jer ga opn nije predložio.......jer on vodi postupak istražnih radnji.....

Ko je trebao a zasto nije neka na to odgovori Vucic,on vodi borbu protiv kriminala a zasto
tuzilac nije odredio pritvor Dulicu mozda su razlozi dokazi.
Zato krivim Vucica kad preko medija poziva na hapsenje mora imati materijalne dokaze
da kad nekoga prozove nema sansi da se taj brani sa slobode pa da je i ,,curku" ukrao.

Verovatno se ne poklapa sa interesima vladajuće garniture, sproveli bi oni i proceduru i zakon da suzbiju kriminal žutih, međutim ima dosta grešnih i u vladajućoj koaliciji, pa bi definitivno bilo glupo da hapse samo jedne ( pošto bi to ličilo na politički progon), svejedno ovako je lakše malo pljuckanja po medijima, a i narodu da bude interesantno...

Na tom spisku sigurno bi se trebali naci Dacic,Dinkic,Velja Ilic,Rasim,Mrkonjic....

Ovaj covek je javno rekao na televiziji da Radisavljevic opstruise pravosudje jer je trazio da se sa krivicne prijave za nabavku vakcina ukloni 8 imena

I opet pored toga Vucic i ostali SNS-ovci drze ovog Radisavljevica na funkciji

Drze Vukcevica Bruna Vekarica i ostali zuti sljam

Ovo je najbolji primer sistemske greške u državnom aparatu Srbije, pošten, nepotkupljiv, poznaje sistem, pravo, speman da reši problem, danas toga je prilično malo u Srbiji gotovo u promilima, da li neko oseća neke promene u borbi protiv korupcije u ovom trulom sistemu...

Ovo je najbolji primer sistemske greške u državnom aparatu Srbije, pošten, nepotkupljiv, poznaje sistem, pravo, speman da reši problem, danas toga je prilično malo u Srbiji gotovo u promilima, da li neko oseća neke promene u borbi protiv korupcije u ovom trulom sistemu...

i mesto da ovakav covek bude direktor policije nama je direktor policije i dalje tadicev kadar veljovic tuzilac glavni radisavljevic itd.

sustina je da je SNS dosao na vlast , ne da bilo sta menja, nego da stanje kakvo jeste zacementira, ubaci svoje kadrove na drzavnu sisu i to je to.

a narod je yeben kako god da se okrene.

jedine prave pr omene mogu da donesu DSS-SRS-Dveri

svi ovi ostali slusaju i izvrsavaju naloge amerikanaca i nemaca , a njima upravo odgovara ovakva Srbija kakva je danas.

To je Srbija koju su oni pravili poslednjih 12 godina.

i mesto da ovakav covek bude direktor policije nama je direktor policije i dalje tadicev kadar veljovic tuzilac glavni radisavljevic itd.

sustina je da je SNS dosao na vlast , ne da bilo sta menja, nego da stanje kakvo jeste zacementira, ubaci svoje kadrove na drzavnu sisu i to je to.

a narod je yeben kako god da se okrene.

jedine prave pr omene mogu da donesu DSS-SRS-Dveri

svi ovi ostali slusaju i izvrsavaju naloge amerikanaca i nemaca , a njima upravo odgovara ovakva Srbija kakva je danas.

To je Srbija koju su oni pravili poslednjih 12 godina.

Ne Tihi, Radisavljević niej direktor policije.
Ali ovo je uradjeno tako da se Radisavljević ukloni i biće sklonjen. Na njegovo mesto će biti postavljen neko drugi i više neće imati ko da sprečava istrage.

To se tako radi... pritisak javnosti ovo ono - politički čisto.

Ne Tihi, Radisavljević niej direktor policije.
Ali ovo je uradjeno tako da se Radisavljević ukloni i biće sklonjen. Na njegovo mesto će biti postavljen neko drugi i više neće imati ko da sprečava istrage.

To se tako radi... pritisak javnosti ovo ono - politički čisto.

vama su i dalje u policiji kadrovi glavni - Tadicevi ljudi

direktor policije Veljovic - i ako je davno ispunio uslov za penziju

glavni tuzilac Miljko Radisavljevic i ako je dokazano opstruisao istrage i tuzbe protiv najvecih mogucih zloupotreba i korupcije u drzavnim organima.

Sto radisavljevica kao niste mogli da sklonite pre ovoga ?

On je kao neki faktor?

Sve ovo sto radite je najobicnija farsa i predstava za narod.

Demantovaces me kad Dulic ili Dusan Petrovic budu u zatvoru.

Do tada ja sam u pravu.

vama su i dalje u policiji kadrovi glavni - Tadicevi ljudi

direktor policije Veljovic - i ako je davno ispunio uslov za penziju

glavni tuzilac Miljko Radisavljevic i ako je dokazano opstruisao istrage i tuzbe protiv najvecih mogucih zloupotreba i korupcije u drzavnim organima.

Sto radisavljevica kao niste mogli da sklonite pre ovoga ?

On je kao neki faktor?

Sve ovo sto radite je najobicnija farsa i predstava za narod.

Demantovaces me kad Dulic ili Dusan Petrovic budu u zatvoru.

Do tada ja sam u pravu.

Apsolutno si u pravu.
Svuda su Tadićevi ljudi.

Ali sa ovim počinje čišćenje.
Očekuj u naednim danima ostavku Radisavljevića i imenovanje novog. Od ovoga počinje čišćenje države.
Tihi, to se tako radi.

I za sve je kriv ovo SNS. Ministar pravde je Selakovic iz SNS-a. Sto nije odstranio kriminalizovane kadrove DS-a iz sudstva i tuzilastva?

Nije imao vremena od bildovanja u teretani ?

SNS-ovci prdnuli ste u cabar nakon ove blamaze podrska gradjana moze samo da vam pada.

Jeste, dosli su na vlast pre tri meseca i za sve su krivi.:roll:

Sto se tice podrske naroda i da ona pada, nikad toliko da SNS izbaci iz Skupstine:cool:

Racunajuci 12. dugih godina vladavine lopova i kriminalaca (cast izuzecima) tesko da se moze ista uraditi za 3. meseca, to je kao kad bi covek imao u dvoristu stoletni orah pa hteo da ga se resi, moze da odsece stablo- nista lakse! Ali ziletine, zile i zilice ispod, to je isprepletano toliko da treba danima i danima (ako ne i godinu celu) da se raskantaju pre svega a onda sledi mukotrpni posao..

Ovo za one koji ne ucestvuju ni na kakvim tenderima i rade poslove koji nisu mnogo placeni, dakle nisu biznismeni kao nas Tihi, za nas- obicne gradjane:cool:

Jeste, dosli su na vlast pre tri meseca i za sve su krivi.:roll:

Sto se tice podrske naroda i da ona pada, nikad toliko da SNS izbaci iz Skupstine:cool:

Racunajuci 12. dugih godina vladavine lopova i kriminalaca (cast izuzecima) tesko da se moze ista uraditi za 3. meseca, to je kao kad bi covek imao u dvoristu stoletni orah pa hteo da ga se resi, moze da odsece stablo- nista lakse! Ali ziletine, zile i zilice ispod, to je isprepletano toliko da treba danima i danima (ako ne i godinu celu) da se raskantaju pre svega a onda sledi mukotrpni posao..

Ovo za one koji ne ucestvuju ni na kakvim tenderima i rade poslove koji nisu mnogo placeni, dakle nisu biznismeni kao nas Tihi, za nas- obicne gradjane:cool:

Nego ko je kriv sto su DS-ovi kriminalizovani kadrovi i dalje na celu policije, tuzilastva, sudstva.

Ko je kriv sto nisu smenjeni Veljovic, Nata Meserovic, i Radisavljevic?

Vi iz SNS-a . Imate resor ministarstva pravde skupstinsku vecinu znaci sve mehanizme moguce da ih smenite ali vi ih i dalje drzite na funkcijama pa se pitate sto je narod besan.

Pa zato sto ste skoro 100 dana na vlasti ,a stvari ne da nisu bolje nego su jos gore nego kad ste vi dosli.

Povecali ste pdv, povecali druge poreze, hrana poskupljuje , i jos obarate kurs dinara kreditima koje posle mi treba da vracamo kroz nove poreze.

Niste ukinuli agencije, tj satro ste ukinuli 5-6 a njihove zaposlene i dalje mi izdrzavamo sve u svemu isto.

Jorgovanka je guverner NBS-a zasto ce dinar sutra biti ispod 114 ?

Ko je kriv za sve to?

Da nije mozda Pero iz kontrole leta :lol:

Poslednja izmena:
Nego ko je kriv sto su DS-ovi kriminalizovani kadrovi i dalje na celu policije, tuzilastva, sudstva.

Ko je kriv sto nisu smenjeni Veljovic, Nata Meserovic, i Radisavljevic?

Vi iz SNS-a . Imate resor ministarstva pravde skupstinsku vecinu znaci sve mehanizme moguce da ih smenite ali vi ih i dalje drzite na funkcijama pa se pitate sto je narod besan.

Pa zato sto ste skoro 100 dana na vlasti ,a stvari ne da nisu bolje nego su jos gore nego kad ste vi dosli.

Povecali ste pdv, povecali druge poreze, hrana poskupljuje , i jos obarate kurs dinara kreditima koje posle mi treba da vracamo kroz nove poreze.

Niste ukinuli agencije, tj satro ste ukinuli 5-6 a njihove zaposlene i dalje mi izdrzavamo sve u svemu isto.

Jorgovanka je guverner NBS-a zasto ce dinar sutra biti ispod 114 ?

Ko je kriv za sve to?

Da nije mozda Pero iz kontrole leta :lol:

E Tihi ne ide tako.
Ne smenjuju se ljudi kao što su budale iz DS posmenjivale sudije pa moraju da ih vraćaju nazad.

Smenjuju se ljudi samo kao se bave kriminalom i sabotiraju -
Naprimer kao Radisavljević što se zajebo pa sebi stavio omču oko vrata.

Kada budu sredili par ministara zbog kradje i korupcije dsvi DS poslušnici će da sami ili odu ili će da postanu najveći anti-DSovci :D

Nula pene nula crimen sine lege.

Ovaj covek je javno rekao na televiziji da Radisavljevic opstruise pravosudje jer je trazio da se sa krivicne prijave za nabavku vakcina ukloni 8 imena

I opet pored toga Vucic i ostali SNS-ovci drze ovog Radisavljevica na funkciji

Drze Vukcevica Bruna Vekarica i ostali zuti sljam

А где је Милановић, за разлику од недодирљивог?

Back