Oliver Dulić priveden, pa pušten

Niti je moj niti mi je omiljeni politicar, daleko od toga, samo sam ukazao na ociglednu laz. Znaju to i ovi iz kurira, nisu valjda toliko blentavi da neznaju da koriste internet , ali sve jedno i dalje forsiraju tu pricu i zaludjuju narod, nebi priznali da su pogresili pa makar crkli.

A za taj sajt od 25.000e iskreno verujem da je tu bilio malverzacija , ako ne direktnog mita onda svakako loseg upravjanja za koje bi morao obavezno da odgovara.

Ma, kakvog crnog lošeg upravljanja. Ni seljaka iz neke vukojebine ne bi mogao da preveslaš da takav sajt može toliko da košta.

a sad su sudovi i tuzilastva ciji..??
i u opste--zar ne vidis da su napravili zakone tako da sve malverzacije koje se rade--skoro da su u skladu sa zakonima...
na primer---ko je ogranicio ovlascenja ministara..?? odakle znamo da dulic nije imao zakonska ovlascenja da plati sajt 26.000 evra..??

Imao je, ali tek što na tenderu ne bude jeftinije ponude. A, kako vidimo, Dulić baš i nije bio sklon da raspisuje tendere. Inače, trebalo bi malo pročešljati finansije te firme kojoj je uplaćeno toliko para za sajt, pa videti gde, kome i koliko je prosleđeno od tih 26,000€.

sir_oliver.jpg

bio mi simpatican taj sir oliver, dok se ovaj ovdasnji nije pojavio

ma ti brale ode daleko...tacno se zna i definisano je koja se naredjenja izvrsavaju a koja ne i u kojim uslovima...mafija je treci pojam..
ovde govorimo o necemu drugom...o nadleznostima i ovlascenjima politicki postavljenih ljudi...

A, što su oni drugačiji od ostalih. Po čemu se razlikuju od tebe. I ti i oni ste u službi države. Niti je tebi vojska ostala od dede, niti njemu ministarstvo. Vi ste obojica državni službenici. Ako ti možeš da odgovaraš za svoje izgovoreno naređenje kao oficir ove države, može i on kao ministar.

Imao je, ali tek što na tenderu ne bude jeftinije ponude. A, kako vidimo, Dulić baš i nije bio sklon da raspisuje tendere. Inače, trebalo bi malo pročešljati finansije te firme kojoj je uplaćeno toliko para za sajt, pa videti gde, kome i koliko je prosleđeno od tih 26,000€.

brate--ja sam da se svi lopovi kojima se dokaze lopovluk povesaju javno...
-ko god da je lopov...pocev od mene i moje dece...
ali---toliko ne verujem u drzavu--to je cudo jedno...verovatno zato sto sam previse toga video u zivotu--a drzava nista nikad nije do sada uradila po tom pitanju....ako sad uspe da slomi kicmu lopovima---bicu joj beskrajno zahvalan i odan...
ali brate realno--ko to da uradi..?? pa pola vlade je stari lopovski kadar...

brate--ja sam da se svi lopovi kojima se dokaze lopovluk povesaju javno...
-ko god da je lopov...pocev od mene i moje dece...
ali---toliko ne verujem u drzavu--to je cudo jedno...verovatno zato sto sam previse toga video u zivotu--a drzava nista nikad nije do sada uradila po tom pitanju....ako sad uspe da slomi kicmu lopovima---bicu joj beskrajno zahvalan i odan...
ali brate realno--ko to da uradi..?? pa pola vlade je stari lopovski kadar...

Pa, ova vlada sa SNS-om na čelu će da pohapsi one koji više nisu u vladi. Onda će SNS-u da poraste rejting, pa će na sledećim izborima dobiti mnogo više glasova, a samim tim i mogućnost da komotnije formiraju novu vladu, pa će da hapse i one koji su sada u vladi. Od nekoga se mora početi. Bitno je da političari znaju da je u Srbiji došlo vreme da se posle silaska sa vlasti može odgovarati za lopovluk.

Hajde da vidim koji će buidući premijer Hrvatske pomisliti damažnjava pare. Nema šanse. Svakom će Sanader da bude pred očima. Da vidim ko će u Rumuniji da zavede diktaturu. Ko je taj ko će da zaboravi Čaušeskua u lokvci krvi? Nikada...

Pa, ova vlada sa SNS-om na čelu će da pohapsi one koji više nisu u vladi. Onda će SNS-u da poraste rejting, pa će na sledećim izborima dobiti mnogo više glasova, a samim tim i mogućnost da komotnije formiraju novu vladu, pa će da hapse i one koji su sada u vladi. Od nekoga se mora početi. Bitno je da političari znaju da je u Srbiji došlo vreme da se posle silaska sa vlasti može odgovarati za lopovluk.

Hajde da vidim koji će buidući premijer Hrvatske pomisliti damažnjava pare. Nema šanse. Svakom će Sanader da bude pred očima. Da vidim ko će u Rumuniji da zavede diktaturu. Ko je taj ko će da zaboravi Čaušeskua u lokvci krvi? Nikada...

Viza vi ovoga dodaću jednu interesantnu pričicu:

Eksperiment s bananom i pet majmuna

Evo jednog interesantnog eksperimenta o ponašanju pod uticajem uslovnog refleksa i tradicije.

U kavez sa 5 majmuna postavljena je banana na vrh kaveza do koje se može doći uz pomoć drvenih sanduka.

Kada prvi majmun počne d se penje da dohvati bananu, eksperimentatori mlazom hladne vode prskaju ostala četiri majmuna. Ponovljanjima ovakvog ponašanja stvaraju uslovni (Pavlovljev) refleks kod majmuna da će doživeti neprijatnii hladni šok svaki put kada neko od njih posegne za bananom na vrhu kaveza.
Procitaj

Zbog toga će, kada god neki majmun pokuša da dođe do banane, biti nasilno sprečen od ostale četvorice. Uskoro niti jedan od njih neće pokušavati da dosegne "zabranjeno voće"

Kada jednog od 5 majmuna zamene novim majmunom, on će (ne posedujući uslovni refleks) krenuti ka banani i biti (nimalo nežno) sprečen od četvorice "starih" majmuna.
Tako će i novi majmumm naučiti da se ne sme uzimati banana jer će u suprotnom biti fizički napadnut. Tako su "stari" majmuni preneli uslovni refleks na novoga.

Kada još jedan majmun iz originalne postavke bude zamenjen novim, u kažnjavanju njegovih pokušaja da dođe do banane učestvovaće ne samo 3 stara majmuna, već i onaj koji je u kavez ušao kao prva zamena i koji je uslovni refleks stekao posredno.

I tako će se ovaj obrazac ponašanja prenositi na sve nove majmune u kavezu.
Čak i kada se zameni i poslednji majmun iz prve petorke koji su bili polivani vodom, majmuni će napadati novajliju u kavezu koji krene ka banani.
E, tako će vremenom i naši majm... ovaj, političari naučiti da se ne sme vlast koristiti za krađu.

da..samo da su koalicioni partneri SNS u sadasnjoj vladi su naivni...

Back