Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako nekoga interesuje 1963 Ford Consul Cortina Mk1 1200.
To je projekat za restauraciju. 99% je kompletna i ima puno delova od jos jedne, koju je prethodni vlasnik rasturio. Vozena je do 1993-94, prethodni vlasnik, mislim i prvi, koji je inace bio mehanicar, uradio je generalnu motora i stavio nov Weber-ov karburator, ali je zbog bolesti posle toga samo parkirao auto. I tako je na klocnama, napolju, stajala par godina. Pre 6 godina sam kupio ovu Cortinu da bih je spasao od unistenja, ali posto sam orijentisan prema nekim drugim automobilima nemam ni prostora, ni vremena za nju.
Danas se ove Cortine i ne vidjaju bas cesto.

my.php
[/URL][/IMG]

kupio bih oltajmera ili neki stari traktor
ako neko ima da ponudi tako nesto neka mi pise.

imam bagi rucni rad.od bube pravljen.karoserija cela od gvozdja.sa ciradom za zimu.pravljen 2008. unikat !!! ako te zanima javi se na mail walerylup@yahoo.it beograd.saljem slike.pozdrav ljubiteljima buggy vozila.

Evo, da se vratimo na temu...

U Beogradu vec godinu dana postoji sajt (a jos malo pa sa radom krece i klub) gde okupljamo sve nase (a i sire) zaludjenike za VW Bubom... Forumi, Galerije (posetioci mogu neograniceno ubacivati slike), Filmovi, Reportaze sa skupova, Tehnicki podaci i jos mnogo toga 8)

www.thegoldenbug.com

Bube svih godista, svi modeli ukljucujujci i Buseve, Gije, Karmane, T3 i T4, stare Porsche-e itd...

album_pic.php

PS Na sajtu je moguce ubacivati slike, a od sledece nedelje se uvodi i kategorija koja ce pokrivati ostale oldtimere (nevezano za VW)

E pa ko voli, nek izvoli... Svi ljubitelji starih automobile (nevezano za marku i model), su dobrodosli!
tako treba care.cim registrujem moj bagi dolazim da se sepurim. zivela buba

Poslednja izmena od moderatora:
imam bagi rucni rad.od bube pravljen.karoserija cela od gvozdja.sa ciradom za zimu.pravljen 2008. unikat !!! ako te zanima javi se na mail walerylup@yahoo.it beograd.saljem slike.pozdrav ljubiteljima buggy vozila.

tako treba care.cim registrujem moj bagi dolazim da se sepurim. zivela buba

i ja kazem zivela buba z:dm5:
evo slika pa vi kazite sta mislite z:)
to je zenin auto pa ako uspem da je ubedim mozda ga i prodam z:kiss:

ssa40004al2.jpg

buba1uj8.jpg

ssa40016uf8.jpg

ssa40007xu1.jpg

ssa40005ts7.jpg

ssa40011eu5.jpg

Poslednja izmena:
Да не буде да се зими ништа не ради, ево данашње акције са друштвом са www.citroenforumsrbije.com:

Наиме, један од наших чланова (Чоки, неки га знају овде по томе што има 2 фантастична ГС-а) је пазарио Ситроен Ами 6 Берлину из 1969 и Ами 6 Брек из 1969 као донатора органа. Данас смо ишли да их из Лазаревца превеземо на Космај.:sanke:

Окупљање око 11 на Ибарској (сви наравно каснимо - неко јер се заглавио на Газели, неко јер се успавао, а неко јер је од узбуђења :klap: изгубио осећај за време):

DSC00942_resize-1.jpg

Настављамо преко Ибарца за Лазаревац. Део екипе који се налазио у АХ-у је одмакао, а ми смо се увалили иза грталице која нам је чистила пут:

DSC00943_resize-1.jpg

Док смо стигли до Лазаревца снег је већ престао да пада, али су Амији већ били покривени снегом:
1dscf2025resizehd1.jpg

Део екипе чисти снег и пумпа гуме, док други део оспособљава кочнице и спрема Амије за самосталан пут до Космаја:

DSC00952_resize-1.jpg

4dscf2042resizerv7.jpg

Господин лево је Муња, легенда цитро-света.:hej:

DSC00033_resize-1.jpg

DSC00031_resize-1.jpg

На Бреку су се јавила 2 проблема: лоше црево за довод горива и задње кочнице које пуштају. Проблем са цревом је решен тако што је у моторни простор убачена флаша Аква беле од 2л коју смо пунили с времена на време, а задње кочнице су искључене из система, тако да је тај Ами имао кочнице само на предњим точковима.

После завршних утезања оба Амија, кренули смо пут Космаја...

DSC00043crop-1.jpg

DSC00039crop-1.jpg

Амићи су ишли напред, затим сам ишао ја са Шкодом и на крају Чоки са АХ-ом.:bob: Успут смо имали пар погрешних скретања, дрифтова и једну пируету са Бреком.:sanke:

После пређених 50 км стигли смо на Космај, где ће Амији презимити. Паркирани су на најлон 6х4м да би влага из земље имала што мање утицаја на лимарију.

Интересантна ствар код ових Амија је та што нису паљени 3 године, а сад су шљакали без проблема. Берлина је упалила из прве, док се Брек мало мучио, али је и он на крају стигао на Космај сопственим погоном. У Берлини је чак прорадио и фабрички радио!:zurka:

На првој бензинској пумпи (10 мин од поласка) нам је пришао лик са питањем "јел ово на продају?". Такође је било веома интересантно гледати реакције људи на појаву Амија - нико не може да верује да такав ауто постоји! Мени је било јако смешно када смо пролазили поред једне аутобуске станице, а сви људи на станици се окренули и гледају за Амијима!z:lol:

Иначе на путу до Лазаревца има много интересантних ствари - у Степојевцу има један отпад на коме стоји брдо неких олдтајмера. Такође смо у једном дворишту видели и полуочерупани Опел из 50-их или 60-их, под церадом.

То је то од мене, идем да се открављујем даље!:zima2:

Poslednja izmena:
Nabavi mu poklopce za točkove nazad, kao što ide fabrički...:ok: Mnogo ga ulepšava...bar ja tako mislim...

Inače, kad smo već kod tih starih francuza, moji favoriti su:

Kad bi bio taksista, DS bi vozio
27-citroen-ds.jpg

i ovaj šarmantni mališa - Renault Dauphine
dauphine.jpg

Poslednja izmena:
Nabavi mu poklopce za točkove nazad, kao što ide fabrički...:ok: Mnogo ga ulepšava...bar ja tako mislim...

Inače, kad smo već kod tih starih francuza, moji favoriti su:

Kad bi bio taksista, DS bi vozio
27-citroen-ds.jpg

i ovaj šarmantni mališa - Renault Dauphine
dauphine.jpg

pa ds je i moj favorit imao sam jednu pre 5-6 godina, steta nemam sliku nijednu z:(
, ali bih je rado opet kupio,
idem da slikam jedan produzeni xm dizel, bice za male pare

Back