Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Šta da ti kažem... Pogledaj mi u profil, pa ćeš razumeti. :lol:
Šalim se, ali da imam 2000 evra, kupio bih ga i sredio ja.
Te sitnice baš i nećeš nabaviti, da ne spominjem da znam 90% bajatih Fordova po gradu i gde se šta može naći, pa samim tim sebe smatram kompetentnim da pričam.
Jedino lagodno rešenje je naručivanje sa E-baya, tamo ima svega, i novog i polovnog. Ali za to već treba para.
Da mi je bliže i da imam vremena, prošetao bih se ponovo do tamo, ovog puta sa akcentom na ovaj auto, pa bih ti dao neke savete i skrenuo pažnju na neke konkretne savete.

Ma ja ga kupujem sigurno, samo se konsultujem s vama oko cene! Da znam jel mnogo ili ne? Ne brini ti za sitnice...imam ja svoje izvore:)...ne vezano samo za grad Beograd. Samo ti meni reci kakve sve sitnice treba da nadjem.
I hteo bih opet da pitam, ne vezano sad za ovaj auto, kako se moze produziti "vek" matorom motoru? Ako je uopste moguce...a ako nije da li ga je moguce nekako "nasminkati", spolja?:ok:

Ma ja ga kupujem sigurno, samo se konsultujem s vama oko cene! Da znam jel mnogo ili ne? Ne brini ti za sitnice...imam ja svoje izvore:)...ne vezano samo za grad Beograd. Samo ti meni reci kakve sve sitnice treba da nadjem.
I hteo bih opet da pitam, ne vezano sad za ovaj auto, kako se moze produziti "vek" matorom motoru? Ako je uopste moguce...a ako nije da li ga je moguce nekako "nasminkati", spolja?:ok:
naravno da je moguce nashminkati spolja, spremish 400-500evra i nashminkash ;)
isto toliko spremish za motor ;)
spremi odma i 100evra za elektrichara
100evra za kochnice
150evra za gume
300+evra za sitnice
i naravno, 300evrica za enterijer :)
_____________________________ i budi siguran da te pare NIKAD necesh da izvuchesh ;)
Nadam se da radish negde? :cool:

Poenta ovog foruma i ljudi na njemu i nije da se izvuku pare, već ljubav prema oldtajmerima,
bar sam ja to tako shvatio.Što se tiče uglancanog motora to mi nije baš blisko, ja više cenim kada je u dobrom stanju tj. može da bude i zardjao, ali isprava i suv.

@biorex
@Wuk1989
Isto kao i Vi, i ja mislim tako...
Znate...od kola se ne izvuku pare...u nju se samo ulaze...
Oldtajmeri su posebna sorta. Njih volis (bar ja tako, mogu da dam Xsaru, ali tristaca, pa makar se raspadao - ne!)
Zato, nije mi tesko da dam pare oko restavracije. Iako znam da nemam nekog vrednog oldtajmera, meni je najvredniji.
Ima ogromnu emotivnu vrednost za mene.

Inace, moj sledeci oldtajmer ce biti Ford Taunus 15 m iz 1969. Vlasnistvo jednog mog strica, 40 godina garaziran sa 47000 km. kao nov. Nadam se za neku godinu, da prvo zavrsim tristaca.

Poslikacu ga kad budem isao kod njega u Skoplje.

Poenta ovog foruma i ljudi na njemu i nije da se izvuku pare, već ljubav prema oldtajmerima,
bar sam ja to tako shvatio.Što se tiče uglancanog motora to mi nije baš blisko, ja više cenim kada je u dobrom stanju tj. može da bude i zardjao, ali isprava i suv.
ja ne mogu da znam shta je u chijoj glavi, i zashta ce da mu sluzi auto? kad chovek pita da li moze da se nashminka nebih rekao da je to ljubav prema ot, jer se oni ne shminkaju....vec se sredjuju da budu 'prirodno' lepi. :ok: Shminkaju se Opeli GSI, Golfovi GTI, Opel Calibre...kako bi vlasnici bili puni sebe i uvereni da voze najbolji auto na svetu

ja ne mogu da znam shta je u chijoj glavi, i zashta ce da mu sluzi auto? kad chovek pita da li moze da se nashminka nebih rekao da je to ljubav prema ot, jer se oni ne shminkaju....vec se sredjuju da budu 'prirodno' lepi. :ok: Shminkaju se Opeli GSI, Golfovi GTI, Opel Calibre...kako bi vlasnici bili puni sebe i uvereni da voze najbolji auto na svetu
Izvini brate nije ovo biolo protiv tebe,samo sam hteo da kažem da u ovoj našoj Srbiji sređivanje oldtajmera nema veze sa pomisli da ću ga eventualno jednog dana prodati za neke pare.To se radi u americi i na zapadu i to extra uspešno jer ljudi imaju para i ne pitaju šta košta kada im se neki oldi sviđa. Zaista sam tvog mišljenja i za ovo što pišeš o šminkanju, to kod mene ne dolazi u obzir, samo originalno stanje.

Ja nisam mislio na ovog taunusa...nego uopsteno... Nisi me razumeo!

Izvini brate nije ovo biolo protiv tebe,samo sam hteo da kažem da u ovoj našoj Srbiji sređivanje oldtajmera nema veze sa pomisli da ću ga eventualno jednog dana prodati za neke pare.To se radi u americi i na zapadu i to extra uspešno jer ljudi imaju para i ne pitaju šta košta kada im se neki oldi sviđa. Zaista sam tvog mišljenja i za ovo što pišeš o šminkanju, to kod mene ne dolazi u obzir, samo originalno stanje.

ali nije pametno stucati 2.000e u onog taunusa, to svakako. jedino iz ljubavi, shto ti kazesh...ali da li zbog ljubavi ici go i bos? realno....bez foliranja. da je auto garaziran, kupljen od prvog vlasnika, bar MALo ochuvan....shto da ne.
vlasnik je imao u planu da mu seche krov?! zamislite shta je onda sve taj auto preziveo pre toga? auto je dobar za nekog frankeshtajna, sierra stranac za 400-500 evra kao donator i teraj...ali za vracanje u original i venchavanje za auto kao shto mladi Vuk zeli....po meni, bacanje para.

Ponoviću sebe - da imama pare, ja bih ga kupio da ga sredjujem, i to samo zato što je hardtop. Jer znaš kad ćeš idući put da kupiš hardtopa? Nikad. ;)
Drugo, taj čovek koji ti prodaje je mehaničar za bajate Fordove, i što se toga tiče on je mama i tata u ovom gradu. On ima sve delove za njega, i to je jedna od velikih prednosti u ovom slučaju.
Treće, on je već imao jednog takvog istog, koga je isekao i auto je naravno posle toga završio u djubretu.
Četvrto, uopšte prilikom kupovine i sredjivanja oldtajmera jako je preporučljivo kupiti još jednog takvog leša za delove. Tih P7b u lošem stanju ima još po gradu, ima čak i još jedan hardtop na prodaju, ali taj je u jedno 20 puta lošijem stanju nego taj koji ti gledaš da kupiš.
Ako imaš ozbiljnu nameru da uzimaš ovog, slobodno me kontaktiraj. ;)

ali nije pametno stucati 2.000e u onog taunusa, to svakako. jedino iz ljubavi, shto ti kazesh...ali da li zbog ljubavi ici go i bos? realno....bez foliranja. da je auto garaziran, kupljen od prvog vlasnika, bar MALo ochuvan....shto da ne.
vlasnik je imao u planu da mu seche krov?! zamislite shta je onda sve taj auto preziveo pre toga? auto je dobar za nekog frankeshtajna, sierra stranac za 400-500 evra kao donator i teraj...ali za vracanje u original i venchavanje za auto kao shto mladi Vuk zeli....po meni, bacanje para.

Cenim tvoje misljenje...ali za mene to nije bacanje para! I ja cu ako bude trebalo dati i vise od 2000e...jer sam zaljubljenik u takva kola, i radije cu ga VOZITI:) bos nego ici peske obuven:super:! Hvala na brizi!;)

n1156770281_165688_8064.jpg

n1156770281_165687_7596.jpg

@: Wuk1989

Wuce , sigurno si do sada shvatio da se radi o Coupe (Hardtop) Taunusu P7/b koji je dosta redak , narocito na ovim prostorima i koji ima duplo vecu kolekcionarsku vrednost od brace sa dvoja ili cetvoro vrata .

Restauracija je veliki izazov , zahteva dosta novca , vremena i nerava . Povratak u originalno (perfektno) stanje radi se iskljucivo sa automobilima koji su dobra baza tj. imaju izuzetno ocuvanu limariju .
Kod ovog Taunusa to nije slucaj .
Limarija mu je losa , tako da savrsena restauracija nije moguca , insistiranje na originalnoj mehanici , motoru itd. je u ovom slucaju totalno nepotrebno .

Medjutim taj crni Taunus je jos uvek u stanju da mu ima spasa - i treba ga spasiti .
Ako imas prostora i alata , volje i nerava , poznajes dobrog limara/mehanicara koji zna sta su young/oldtajmeri, i ako si zaista resio da se upustis u avanturu , onda bi ovaj Taunus bio dobra prilika da se suocis sa izazovom .
Sto se motora i mehanike tice najbolje bi bilo da kupis nekog mehanicki ocuvanog stranca - donatora . Posto limarijski nikako ne spada u "ocuvane" , nema svrhe "izvlaciti" mehanicku originalnost , tako da mozes trpati bilo koji fordov motor i ostale mehanicke delove . Enterijer i estetika naravno moraju ostati originalni !

E sad cena ... Taj Taunus dugo stoji tamo , matori je nekada trazio neku veliku cifru , sada vidim spusta polako ...
Ponudi mu cifru koju mozes da "prebolis" ukoliko iz nekog razloga , kasnije odustanes od projekta , tj. iskalkulisi cenu eventualnog gubitka (sa kojim si se unapred pomirio) i cenu za koju ces bez problema moci da ga prodas .

Ali pre svega dovedi svog limara da dobro pregleda u kakvom su stanju vitalni delovi limarije , da li je limarijski sposoban za povratak na drumove ! ... Nekada je u Zemunu bio crveni coupe kojim je prevozen benzin (za prodaju u kantama). Ako je to taj, onda treba otvoriti osmoro ociju !

Dobra strana lose "baze" je to sto ces nakon "restauracije" moci da ga vozis svakodnevno , a da te ne bude zao :lol:
(naravno ne preko 80 km/h) :cool:

:bye:

Pozdrav svima od novajlije na forumu,

Molio bih vas da ako znate za neki bmw 1800 ili 2002 da je u ok stanju da mi javite ili ako saznate za neki mustang iz 60 ih :)

A inace ukoliko nekog zanima primetio sam u blizini Krusevca (mesto Lucina ) forda de luxe (mislim da je super 8) renault 4cv i dkw 1000, na zalost ih nisam slikao :(

Reno i dkw su u ocajnom stanju, a ford je jos pomozi boze ali kako mi se cini potrebno je dosta ulaganja. Nadam se da cu uspeti da ih slikam sledeci put. Mada mozda vec znate za njih.

Back