Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Na ovim slikama se bolje vidi stanje limarije i mogu ti reći da sada u mojim očima vredi još manje.Očigledno je već rađen, tj.vidi se kako je ispucao kit od ranije - znači to gde je ispucala farba a ispod nema rđe nego se vidi nešto belo to ti je od predhodnog kitovanja.
Očigledno je da je to neki iskusan mehaničar ili limar koji u tebi vidi "ŽRTVU". Pazi šta radiš,
u ovoj zemlji ima mnogo takvih krševa a malo para. Pozdrav!

Evo jos nekih slika slikanih danas...
Jel moze neko da mi kaze nesto vise o ovom automobilu:
my.php
[/URL][/IMG]

my.php
[/URL][/IMG]

my.php
[/URL][/IMG]
...
my.php
[/URL][/IMG]

my.php
[/URL][/IMG]

A koji je ovo opel?

my.php
[/URL][/IMG]

my.php
[/URL][/IMG]

Mislim da je ovo P7b coupe...i mislim da je superbird je u pravu, oni su radjeni od 1968-1971...ali ne znam koje je god ovaj... Njegov motor je 1.7, mislim V-4...ne znam koliko konja...
Hvala vam svima na savetima! Ja cu vas obavestavati o daljoj situaciji...
E jel neko zna da li je moguce produziti "vek" motoru, i kako?...i da li je moguce da stari motor izgleda spolja kao "nov"?! DA SIJA!!:)))
Sta bi sa onim opelom sto sam slikao? Jel zna neko koji je model?

Evo, evo. :lol:
Znam auto i vlasnika, nalazi se u Cara Dušana na kraju Zemuna. Vlasnik je jedan stariji čovek, Bora mehaničar, bavi se Fordovima još od rata. :lol:
Auto je u pitanju 17M P7b (ili P7.2) hardtop coupe. Hardtop znači da mu se i zadnji bočni prozori spuštaju, pa kad se spuste oni i prednji, izmedju ne ostaje ništa.
Pravljen od avgusta '68-me do kraja '71-ve.
Motor u njemu je izvadjen, u pitanju je 1.7 V4, sa dvogrlim karbom i 75 konja. Najjači nemački Fordov V4 motor.
Enterijer je poprilično raskupusan i u lošem stanju.
Auto nije kompletan, vidiš da mu fale sve značkice i natpisi. A s obzirom da nema rupa od istih, znači da je farban i radjen i to loše, tj samo da se uradi.
Trebalo bi da Golaš u Krnjači i dalje ima sajtne za njega. Zadnje rubove je moguće uraditi, ima kod nas ljudi koji to rade za 1000 din po rubu.
To što je pukla farba na vratima nije pukla farba nego git, a to kroz neke druge stvari implicira da je udaran tu.
500 evra nije puno za njega, zato što je hardtop. Da nije, bila bi neka malo manje vredna priča.
Sve zavisi šta nameravaš da radiš sa tim kolima.
Ako nećeš da ga dovodiš u stanje što sličnije fabričkom, bez nekog tuning/stylinga, onda zaboravi na njega.
Ako hoćeš, spremi minimum 1500 evra da ga dovedeš u pristojno i kompletno stanje.
Odmah vidim 100 sitnica koje bi trebalo zameniti/nabaviti. A sitnice život znače. :ok:

17Mhardtop-1.jpg

Vrlo dobar primerak Skode 110 R na prethodnoj strani :)

Nego, hteo bih da pitam nesto,vidim da tu ima dosta vas koji vec imaju iskustva oko vracanja u zivot oldtajmera, jer ovo ce meni biti prvi projekt...
Kao sto jednom rekoh na ovoj temi, planiram da radim tristaca iz 1969-te.
Auto je sad moje vlasnistvo, moj otac je inace prvi gazda, presao je skoro 110000 km.
Znam da nije neko vozilo bog zna sta, ali ja sam emotivno vezan za njega.
Nasao sam jedan servis u Skoplju (iz Makedonije sam), i nude mi za oko 1500 evra peskarenje, kompletno sredzivanje limarije, kompletnu zastitu, pripremu za lakiranje i lakiranje automobila.
Plan mi je da auto dovedem u originalno stanje.
Hteo bih vase mislenje oko cene za limariju. Malo, mnogo...kulturno...Vidim da tu raspravljate znatno nize cene.
Neki lokalni majstori kod mene traze u proseku oko 600 - 700 evra.
Inace, dajem te novce za kvalitetan rad.

Edit: Hromiranje je oko 1,5 evra po dm kvadratnom :)

Poslednja izmena:
500 evra nije puno za njega, zato što je hardtop. Da nije, bila bi neka malo manje vredna priča.
Sve zavisi šta nameravaš da radiš sa tim kolima.
Ako nećeš da ga dovodiš u stanje što sličnije fabričkom, bez nekog tuning/stylinga, onda zaboravi na njega.
Ako hoćeš, spremi minimum 1500 evra da ga dovedeš u pristojno i kompletno stanje.
Odmah vidim 100 sitnica koje bi trebalo zameniti/nabaviti. A sitnice život znače. :ok:

Dao bih ja i vise od 500e za njega...da imam...ali NEMAM! ***...
Pa jesi ti gledao kola...kako tebi izgledaju? Da skupljam pare ili ne?
A meni i jeste poenta da sto je vise moguce bude fabricki! Kao sto sam vec rekao ranije... Te sitnice prepusti meni...nabavicu ih... A sto se tice sajtni, taj Bora mehanicar ih ima...posto je planirao da radi nesto na njemu, ali je zabatalio...nemam pojma zasto... Pricao mi je kako je hteo da mu sece krov za vencanje cerke ali nije stigao... HVALA BOGU!:)

@kargh: Imam jedno pitanje za tebe, vezano za oldtajmere, ako si iz Skoplja...

U dvoristu firme ATM German Auto Service koja je pored firme Granit (to sam uspeo da vidim iz busa) stoji crni Ford Mustang Grande (cini mi se). Ako bi mogao da ga slikas i okacis slike ovde bio bih ti zahvalan!

@kargh: Imam jedno pitanje za tebe, vezano za oldtajmere, ako si iz Skoplja...

U dvoristu firme ATM German Auto Service koja je pored firme Granit (to sam uspeo da vidim iz busa) stoji crni Ford Mustang Grande (cini mi se). Ako bi mogao da ga slikas i okacis slike ovde bio bih ti zahvalan!

Znam Mustanga, cini mi se da je isti taj kojeg sam prosle godine video na jednom okupu u Skoplju. Grande iz 1973 koliko me pamcenje sluzi.

Inace, nisam iz Skoplja, ali cesto putujem, tako da...kad budem isao sledeci put, ako me put donese tamo nekade, svakako da cu ga slikati.

Dao bih ja i vise od 500e za njega...da imam...ali NEMAM! ***...
Pa jesi ti gledao kola...kako tebi izgledaju? Da skupljam pare ili ne?
A meni i jeste poenta da sto je vise moguce bude fabricki! Kao sto sam vec rekao ranije... Te sitnice prepusti meni...nabavicu ih... A sto se tice sajtni, taj Bora mehanicar ih ima...posto je planirao da radi nesto na njemu, ali je zabatalio...nemam pojma zasto... Pricao mi je kako je hteo da mu sece krov za vencanje cerke ali nije stigao... HVALA BOGU!:)
Šta da ti kažem... Pogledaj mi u profil, pa ćeš razumeti. :lol:
Šalim se, ali da imam 2000 evra, kupio bih ga i sredio ja.
Te sitnice baš i nećeš nabaviti, da ne spominjem da znam 90% bajatih Fordova po gradu i gde se šta može naći, pa samim tim sebe smatram kompetentnim da pričam.
Jedino lagodno rešenje je naručivanje sa E-baya, tamo ima svega, i novog i polovnog. Ali za to već treba para.
Da mi je bliže i da imam vremena, prošetao bih se ponovo do tamo, ovog puta sa akcentom na ovaj auto, pa bih ti dao neke savete i skrenuo pažnju na neke konkretne savete.

Slažem se u glavnom, ali ipak je kupovina na E-bayu malo problem, bar ja takvo iskustvo imam, a zna i da ispadne skupo, nekad kupiš neki deo koji košta kao ceo krš kod nas.
A i ne treba se ograničiti samo na BG, to je onda stvarno problem. Tvrdim da se ovaj auto može naći za 200-300 Evra negde u unutrašnjosti pa skidaj lajsne do mile volje.

Sta mislite?
Lik trazi za karoseriju 400e, posto mu je motor izvadjen...a za njegov motor 1.7 jos 120e...
Jel to mnogo? Posto mu je karoserija bas propala!?
========================================
Jako lep model, ali jako velika cena. Slazem se sa mr.biorex-om da mu se cena u ovakvom stanju (sa izvadjenim motorom??) ne bi smela kretati vise od 300 eura..:thumbdown:

Ove lajsne za tristaca su bile na e-bayu pre nekog vremena.

Lik je trazio 40 eura i jos 20 do Makedonije.
Po otpadima ih nema, a moje, kad je otac nekad radio pragove (ili sajtne ih vi zovete?) nije ih opet montirao, skladirao ih negde, pa sam nasao one dugacke, a ove nema...kad su ih krpili svojevremeno, smatrali su da su lajsne uzrok trulenja pragova i mahom ih bacali.
I, kontaktiram sa likom, daje cenu sa isporukom, i kaze daj mi broj tvoje kartice da izvrsim transakciju!!!!!
Nadam se da ima i casnijih nacina kupovine...

Ponavljam, ovo je hardtop.
Običan 2-door je u svoje vreme koštao nov 7.700 maraka, a ovaj hardtop 8.500.
Pomnožite te cifre sa 3 puta da biste dobili npr današnje vrednosti i odnose kod novih kola.
Ne može baš džabe. :)
Razumem da se po selima može naći jeftinije, ali mislim da se radi 100-150 evra ne isplati cimati po vukojebinama i plaćati benzin/prevoz i trošiti vreme. ;)

Ponavljam, ovo je hardtop.

Da se ukljucim u akciju :lol:

4 door
p7b_20mrs_4d_back_std.jpg

2 door
p7b_17mrs_2d_back_std.jpg

Coupe (hardtop)
p7b_26m_coupe_back_std.jpg

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

2-door
p7b_17mrs_2d_front_std.jpg

raritetniji , pozelniji , skuplji , itd ... Coupe (hardtop)
p7b_17m_rs_coupe_front_std.jpg

Jos Fotografija na :
http://www.taunusmclub.nl/galerie/P7B/index.htm

Razlog zbog kojeg crni Taunus iz Zemuna vredi malo vise u odnosu na ostale :lol: :
26mCoupe-1.jpg

Poslednja izmena:

Back