Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cao svima! Ja sam nov ovde...i treba mi pomoc... Ocu da kupim taunusa ne znam koje je god. i model ali cu vam u pon ili uto poslati slike pa vi vidite...
Treba ju mi svi moguci saveti za njegovu rastauraciju! I interesuje me da li neko zna kako da mu rasklopim i "renoviram" motor?! Imajte u vidu da nikad to nisam radio i da znam VRLO malo o tome:(! Ali sam zato ogroman ljubitelj starih automobila...i stvarno bih voleo da restauriram jedan!
Svaka pomoc je dobrodosla!!!
Hvala unapred!

Cao svima! Ja sam nov ovde...i treba mi pomoc... Ocu da kupim taunusa ne znam koje je god. i model ali cu vam u pon ili uto poslati slike pa vi vidite...
Treba ju mi svi moguci saveti za njegovu rastauraciju! I interesuje me da li neko zna kako da mu rasklopim i "renoviram" motor?! Imajte u vidu da nikad to nisam radio i da znam VRLO malo o tome:(! Ali sam zato ogroman ljubitelj starih automobila...i stvarno bih voleo da restauriram jedan!
Hvala unapred!
nije to bash tako simple :whistling:

Evo nekih slika kako izgleda Ford Globus kasa je u dobrom stanju. Ova moja iskopina od Globusa je zapravo 15m, moja mala ispravka ako to nekoga zanima.
U mom Zaječaru ima puno oldija i ljubitelja istih, uskoro vam šaljem čitavu kolekciju slika

Sta nameravas sa onom tvojom iskopinom 15m?
Samo si ga spasio propasti, ili ce to biti najsmeliji projekt koji sam sreo :)?

Hvala unapred!
Sve može i daćemo ti savete, ali pod uslovom da se ne igraš budženja, nego da taj auto radiš što je više moguće fabrički. :ok:

Sve može i daćemo ti savete, ali pod uslovom da se ne igraš budženja, nego da taj auto radiš što je više moguće fabrički. :ok:

Meni i jeste poenta da sto vise delova budu fabricki...to i jeste lepota;)!
Ne zelim nista da budzim... Samo sto nikad nisam restaurirao nijedan auto pa mi je potrebna sva moguca pomoc! Nadam se da ce dobro proci...

Zapravo nisam pametan šta ću sa njim, ali je bila greota da istrune jer je vrlo redak kod nas.
Ukoliko budem imao sreće možda nađem neke stravke koje mi fale pa ga sredim jednog dana, najveći problem je šoferšajbna.Ako ne biće za ukras, tj. spomenik u dvorištu.

Zapravo nisam pametan šta ću sa njim, ali je bila greota da istrune jer je vrlo redak kod nas.
Ukoliko budem imao sreće možda nađem neke stravke koje mi fale pa ga sredim jednog dana, najveći problem je šoferšajbna.Ako ne biće za ukras, tj. spomenik u dvorištu.

Mislim da ima negde u Pancevu da izradjuju soferke po meri... Treba se raspitati, videti po oglasima, U Novosti oglasima ili u halooglasima nema sta nema...:ok:

Nikad u oglasima nisam video za šoferšajbne.
Spominjala se staklara u Pančevu i neko postojenje u Starčevu.

ISP Pancevo...
Stakla vrata mog tristaca iz 1969 su pancevske :)
Valjda jos rade stakla...pa, moglo bi se nesto napraviti.

Inace, da ne zna neko gde bi mogao da nadzem lajsne za tristaca, onaj deo koji sa praga ide na zadnje krilo?
Po otpadima sam trazio - nista.
Ako neko ima nekakav info ili ponudu, neka mi posalje PP

Žabalj , Vrbas

IM000900-1.jpg

IM000902-1.jpg

IM000903-1.jpg

IM000896-1.jpg

Hvala unapred!
===================================================
Samo pitaj/
===================================================
IM002059-1.jpg

IM002060-1.jpg

IM002062-1.jpg

IM002063-1.jpg

IM002066-1.jpg

IM002068-1.jpg

IM02069-1.jpg

IM000529a-1.jpg

Evo ga!
my.php
[/URL][/IMG]

my.php
[/URL][/IMG]

my.php
[/URL][/IMG]

my.php
[/URL][/IMG]

Sta mislite?
Lik trazi za karoseriju 400e, posto mu je motor izvadjen...a za njegov motor 1.7 jos 120e...
Jel to mnogo? Posto mu je karoserija bas propala!?

Hmmm.... To je malo mnogo za moja shvatanja, ali sačekaj da vidiš jos nečiji komentar.Ja sam na pr.kupio Taunusa u istom, čak i boljem stanju za 150 evrića - sa motorom naravno koji sam upalio posle pola sata.Naravno, nisu svi prodavci isti, ali i ovaj moj je tražio 350°Evra
a kada sam mu ponudio 150 odmah je pristao.To ti je sve stvar umeća u pogađanju.Pozitivno je kod ovog auta što je čini mi se u originalnom stanju, tj. nije još rađen(krpljen). To je naravno teško reći kasa gledaš slike sa neta.

Evo ga!
my.php
[/URL][/IMG]

my.php
[/URL][/IMG]

my.php
[/URL][/IMG]

my.php
[/URL][/IMG]

Sta mislite?
Lik trazi za karoseriju 400e, posto mu je motor izvadjen...a za njegov motor 1.7 jos 120e...
Jel to mnogo? Posto mu je karoserija bas propala!?
druze, auto da oterash na kanal pa da dovedesh struchnjaka da pogleda :super:
ovako mozesh da ga gledash do sutra....
520 evra? Zbog chega je izvadjen motor? nemoj da se zalecesh ;) imaj u vidu da ce ti trebati ~400evra da auto limarijski sredish +ako hocesh da ga peskarish (ne znam koliko se to krece) :ok:
ja sam prevrno sve zive prodavnice da nadjem gumice za kljeshta kako bi ih reparirao, 100evra(bez ruke) me koshtao remont kochnica(verujem da to isto treba i ovom autu). Druk lager motocraftov(original) sam platio 50evra! Gume?! tigrove 3200komad, 150evra sve chetri, akumulator 60evra, .....ti ovaj auto ne mozesh bez 400-500evra da dovedesh da bude tehnichki ispravn...i to ako trebash neke osnovne stvari da zamenish, necu da spominjem lagere, drzache, kugle...aortizere, itd,itd..

TO TI JE IZ MOG LICHNOG ISKUSTVA! Ja sam na moj auto dao pola punta mk2, a NISAM GA SREDIO da bude 100% ispravan ;)

Srecno, i samo pametno...p :ok:

Hmmm.... To je malo mnogo za moja shvatanja, ali sačekaj da vidiš jos nečiji komentar.Ja sam na pr.kupio Taunusa u istom, čak i boljem stanju za 150 evrića - sa motorom naravno koji sam upalio posle pola sata.Naravno, nisu svi prodavci isti, ali i ovaj moj je tražio 350°Evra
a kada sam mu ponudio 150 odmah je pristao.To ti je sve stvar umeća u pogađanju.Pozitivno je kod ovog auta što je čini mi se u originalnom stanju, tj. nije još rađen(krpljen). To je naravno teško reći kasa gledaš slike sa neta.
u potpunosti se slazem.

E nemama pojma zasto mu je izvadjen motor... A i meni je to malo previse para! A i rekao mi je lik da dodjem jos koji dan kad mu bude slobodan kanal pa da pogledamo...i posto on drzi tu servis njegov limar mi je rekao da treba 500e za limariju! Lik mi je nudio i druge motore...ne znam da li da uzmem neki drugi?! Ali oni su dosta skuplji jer su manje presli...a i jaci su! Za 2.8 motor koji je najmanje presao trazi preko 1000e! Evo jos nekih slika...

my.php
[/URL][/IMG]

my.php
[/URL][/IMG]

my.php
[/URL][/IMG]

Back