Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zato kažem, ako znate gde ima neki oldtajmer koji stoji na ulic, recite javno. Za Corsaira, Corvaira i Zephyra zahvaljujem Kverti i Vuletu. Uvek će mi biti drago da, u skladu sa slobodnim vremenom, ako sam u prolazu pogledam neki auto, naučim nešto i na kraju podelim to sa onima koji nemaju prilike. ;)

Sta da ti kazem, samo napred:super:

Moji vršnjaci se čude kako me to zanimaju "krševi" i kako se to na ulici ne okrećem za novom Astrom ili nekim napucanim Ferarijem. Jednostavno, gledam ono što mene zanima i drago mi je kada ima još neko kao ja, željan znanja i spreman da obnovi jedan deo istorije. ;)

Мене друштво прозвало Бошко Буха, због тога што су једном дошли у гаражу и видели пуну кутију старих бомби за ГС.:hahaha:
Када ја кажем кеви и ћалету, а и остатку друштва да ме нова кола не занимају, гледају ме ко да сам пао с Марса. Мени су нова кола тешка комерцијала, сви модели личе један на други. Ето сад је Ситроен избацио нови Ц5 - кад не би имао знак помислио бих да је Ауди.:thumbdown: Раније си могао да разликујеш аутомобиле из исте куће са 100м раздаљине, а сад са 5м не можеш да разликујеш Кореанца и Немца. Стари аути су прављени да трају, а нови да се мало возе и онда баце. Кад будем себи куповао "радни" ауто (за пар година, после факса), или ће бити Ц6, или неки други модел који има своје ја, колико-толико. Ако таквих више не буде - узећу Кију и дрндати је без пардона, и онда је бацити у пресу. Јбга такво време дошло...:(

Иначе, где је сад ова Ајкула? Раније је стајала у Краља Драгутина ил тако некако, на раскрсници са улицом 29 новембра. Ту је стајала и једна металик плава друге серије, као "сређена", која се продавала за 2000 евра (а објективно вреди 900-1000).

Od onolikih Mercedesa S, E, C klasa, BMW-a i čega sve ne, nisam našao ništa vredno pažnje da slikam, a što se već nije pominjalo ovde...

Kao ljubitelj oldtajmera, jedino vredno pažnje je - ovaj stari borac...

DSC03705-1.jpg

DSC03720-1.jpg

DSC03719-1.jpg

DSC03706-1.jpg

Lancia...neka "Beta", "HPE" bemliga šta je već...

Unutrašnjost je u haosu, brdo kartona i dr. da se ne bi bišta videlo i da sam slikao... Staklo je ubi Bože prljavo, a bilo mi je glupo da brišem jer bi neko možda pomislio da pokušavam nešto da drpim...:lol:

btw - ono je čudo kako crnogorci imaju dobar vozni park...ali badava im kad ne možeš ni 100 metara pravca da sastaviš...sve u krivinama...

Poslednja izmena:
Zephyr je bas propao ... odolevao je u onom prolazu u kome je ranije stajao al' evo na sta sada lici ... nije proslo ni 2 god.
Da li je on stajao u G.Zdanovoj u prolazu ili je to neki drugi auto u pitanju?

Ako je Corvair mogao 20-30 godina tu da stoji , neka i ostane sad tu gde je. Postao je legenda , spomenik , atrakcija ...
Voleo bih da odem da ga vidim uzivo, da li mozes da mi kazes gde je to?

850 coupe se sredjuje polako , opusteno . Dugo vec stoji tu .
Ali ovo sa zadnjim tockovima i ko zna sa cim sve jos (sto se ne vidi) - ne razumem ...
ako je slikano u Kralja Milutina onda je to coupe koji sredjuje jedan dekica, polako za svoju dusu :P

Evo nekoliko primeraka po vojvodjanskim mestima. Spa;ek je 66 sa neverovatnih 12 KS iz 400ccm (crveni) , zuti ima motor od dyane i 70 god. Neverovatna je i cena bila 150 eura za oba. Buba je z 60te(prodavala se za 333 eura koliko je vlasnik trazio ili zamena za tomos moped ???) Subotici kao i Ami6. Olympia i fiat su sredjeni besprekorno i oni su iz Subotice. A olupina od olympije je u selu Mala Bosna iz 47 godine je. Ima sve delove ali treba raditi....
11-08-07_1400-1.jpg

11-08-07_1356-1.jpg

15-08-07_1224-1.jpg

15-08-07_1228-1.jpg

15-08-07_1256-1-1.jpg

15-08-07_1325-1.jpg

Poslednja izmena:
Hm...da, u Resavskoj :mrgreen:
Kada sam bio manji, mnogo su me sekirali moji roditelji koji nisu nikada govorili imena ulica kako se zaista zovu vec po nazivima koji su nekada bili (pre rata) :hahaha: Tako da nisu nikada isli u ulicu NARODNOG FRONTA vec u KRALJICE NATALIJE i sl....a sada sam ja isti kao oni :( Omatorilo se, bash :rotf:

Mislio sam na CX, jedini nije bio spominjan u postovima unazad ;) Hvala!

Jeste jedan prelepi Citroen CX 2.4GTi .Kupljen na carini za svega 700eura. Mislim da je iz 81. Imao sam i ja jedan 87 godiste, vodio se na 80to. Poseban model PRESTIGE. Sad nisam kuci pa mi slike nisu dostupne, ali veceras cu ga poslati. To je bila posebno produzena verzija, automatik, 2400ccm bas dobar....

Hm...da, u Resavskoj :mrgreen:
Kada sam bio manji, mnogo su me sekirali moji roditelji koji nisu nikada govorili imena ulica kako se zaista zovu vec po nazivima koji su nekada bili (pre rata) :hahaha: Tako da nisu nikada isli u ulicu NARODNOG FRONTA vec u KRALJICE NATALIJE i sl....a sada sam ja isti kao oni :( Omatorilo se, bash :rotf:
Nema veze, ionako su sada skoro svim ulicama vratili stare nazive od pre rata.
Sad sam ja u problemu - sve ulice znam po komunističkim nazivima. :lol:

Back