Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
9badf9e6067ad533d19c65096261229919f7051b.jpg

Негде 1987-88 године одем ја са братом до његовог другара на Нови Београд. Купио нову 206 1.9 GTI. Причају њих двојица о колима, ја слушам и куца његова кева, улази у собу и рече "Дејане, дај ми кључеве од твојих кола да одем до града, моја су на поправци". Братов другар је погледа и рече "Мајка није то за тебе убићеш неког или себе". Навали жена да вози то чудо по сваку цену. Објашњавао он њој зашто не треба да га вози али не вреди. Она вози Рено 4 који је за њу опака тркачка машина а замисли тек ово чудо.
Да он њој кључеве и изађемо нас тројица на терасу. Упали жена ауто и крете. Шкрипе гуме и пуше се као луде. Укопа се жена у месту. После 20-ак секунди поново покушала да крене и још горе, задњи крај се мало занео. Угаси она ауто, закључа, оставила га на сред излаза са паркинга и ето ње горе.
Само је отворила врата од собе и рекла "Дејане ти ниси нормалан. Требаш да идеш на посматрање". Бацила кључеве на сто и затворила врата, изашла и отишла градским превозом.

Негде 1987-88 године одем ја са братом до његовог другара на Нови Београд. Купио нову 206 1.9 GTI. Причају њих двојица о колима, ја слушам и куца његова кева, улази у собу и рече "Дејане, дај ми кључеве од твојих кола да одем до града, моја су на поправци". Братов другар је погледа и рече "Мајка није то за тебе убићеш неког или себе". Навали жена да вози то чудо по сваку цену. Објашњавао он њој зашто не треба да га вози али не вреди. Она вози Рено 4 који је за њу опака тркачка машина а замисли тек ово чудо.
Да он њој кључеве и изађемо нас тројица на терасу. Упали жена ауто и крете. Шкрипе гуме и пуше се као луде. Укопа се жена у месту. После 20-ак секунди поново покушала да крене и још горе, задњи крај се мало занео. Угаси она ауто, закључа, оставила га на сред излаза са паркинга и ето ње горе.
Само је отворила врата од собе и рекла "Дејане ти ниси нормалан. Требаш да идеш на посматрање". Бацила кључеве на сто и затворила врата, изашла и отишла градским превозом.
Imao moj cale taj motor u 405 ...dao jednom coveku odnosno rodjaku da provoza, uplasio se i rekao u ala ovo vuce i nije smeo dalje da vozi.

Davno pre 25-30 god mi stao lik sa crvenim takvim ispred zgrade, prljav neugledan auto, lik neki mrša priča sa mnom davno beše čekao nekoga. Ja registrovao samo da je auto. On diže haubu da proveri ulje a ono BRUMMMM MOTOR KO AVIONSKI. Pogledam malo bolje vidim krila široka, pravi m :mrgreen:

Posle sam vozio svemirca m išao kao lud al imao one kontrole proklizavanja pa mi nije nešto bio zanimljiv.

Davno pre 25-30 god mi stao lik sa crvenim takvim ispred zgrade, prljav neugledan auto, lik neki mrša priča sa mnom davno beše čekao nekoga. Ja registrovao samo da je auto. On diže haubu da proveri ulje a ono BRUMMMM MOTOR KO AVIONSKI. Pogledam malo bolje vidim krila široka, pravi m :mrgreen:

Posle sam vozio svemirca m išao kao lud al imao one kontrole proklizavanja pa mi nije nešto bio zanimljiv.
elektronski sistemi za ovo , ono , i za nikakvo, ubili su svaki nerv za adrenalinsku vožnju
ali aj da budemo malo i pošteni , u ono vreme ovih automobila , bilo je mnogo manji saobraćaj nego danas , i mogle su da se prave razne kerefeke

Taj M3 sada vredi baš puno. Blok motora mu je od stare m10 mašine a glava je u stvari od 6-to cilindričnog samo skraćena za 2 cilindra. I ispade ozbiljna mašina, nenormalno dobrog zvuka i što je najbitnije- izdržljiv motor. Samo mu se ulje menja na 3000 km a košta Boga oca.
Svemirce sad treba kupovati, i njima cena skače.

sve je to iz tog vremena zadnji pogon bio kod svih takav , na tristaću da mu poljuneš okrenuo bi se k'o čigra
nego onaj novi zakon za uvoz polovnih automobila iz USA daje mogućnost da se uvezu lepi primerci old tajmera
posebno je interesantan Mustang

To se jedino isplati a ne ove nove kante. Jedino nas vučić jebbe za kubikaže pa od toga nema ništa.
Ne znam da li je završena Vučićeva prevara sa uvozom vezano za potvrdu AMSS. Npr država ti dozvoli da uvezeš oldtajmer, platiš carinu i sve dadzbine s onda ga ne možeš registrovati jer su "stopirali" te potvrde AMSS. Pokojni Braca Petković se borio da se to ukine ali nikad se nije ništa uradilo. Znam mnoge koji su uvezli oldtajmer, nisu mogli da dobiju te potvrde, ljudi se smorili i opet prodali oldtajmera preko.

Back