Mozda cu pitati glupost,ali sta je ovo,koji dio ?
To su lajsne za tristaca, stoje na zadnjim krilima, na kraju rubova prema pragu, gde produzava lajsna duzinom celog praga. Na slici su leva i desna. One postoje na svim italijanskim modelima, a Zastava mislim da ih je ugradzivala do 1975.
Oko oldtajmera ja sam samo amater, koji ponesto se muci da uradi, za razliku od ljudi kao Espanjol na pr. koji su u toj bransi. Ja to radim iz ljubavi prema autu, zbog nekih uspomena, koje su meni posebno drage, i zbog duse koje stari auti imaju.
Moja vizija je auto koji sta je moguce vise lici kao iz fabrike. Protiv sam naknadnih dodataka na njemu, kao alu felge na pr. ili sl. Po meni je to oldtajmer, a sve drugo je, da se tako izrazim, spasavanje starine od prese, sto je u svakom slucaju dobro, ali nije to sto bi trebalo biti. Gubi se duh auta.
Pre svega, u okviru budzeta koji mogu da si priustim oko kola, smatram da cu dobiti auto koji ce odgovarati originalu, sa svim delovima i sve da funkcionira. Svakako, svesan sam da nece biti vrhunski primerak.
Mislim da smo mi, Balkanci, daleko od onih istinskih vrhunskih primerka oldtajmera. Pre svega finansije nas sprecavaju u tome, a i administracija kako je neko prije rekao, mislim, Espanjol. U Makedoniji zakon ne poznaje registraciju oldtajmera na pr. kao takvog, a poznaje oldtajmera. Nedorecenosti...ali, ipak ima takvih koji bez obzira na sve, imaju volju pre svega, da se upuste u spasavanje starih auta, kao artefakt jednih minulih vremena, kao prikaz tehnike nekog perioda, sto je dobro.