Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Makete su im izvrsne, ja sam sebi htio uzeti zlatnu C114 E28, ali za te pare mogu uzeti dijelova za pravu...ali ako jednom složim pravu, uzeći je da stoji nazad na polici barem... :P

Upravo tako, S.

Zar Trixi nije bio "srpski Cadillac"? (obavezno sa "k" i dva "l",op.aut.), to je moj drug jednom izvalio na golu školjku Trileta sa prednjim blatobranima: "Vidi, eno ga, Cadillac!"
Gledam, trljam oči, gledam, trljam oči..."jok, ba, Tristać."
"Ma, dobro, isti su skroz, on je kopija Cadillac-a..."
"ROTFL"...

Погрешно се човек изразио, за источни блок (без нас) Волга је била исто што и нама и западњацима Мерцедес. Ја нисам веровао колика су они били (Мађарска, ЧСР, ДДР, Пољска) и остали (Украјина) беда док нисам видео да се у Украјни Југо Флорида из 1991. продаје за 5000 долара!:eek: (каква је сад Украјина такве су пре 20 год биле све источноблоковске земље)

911s [SK];12689221:
Da me neko ne shvati pogrešno, svaka čast našoj autoindustriji u to vreme, ali ovakva poredjenja su stvarno krajnje smešna.
Naravno.
Погрешно се човек изразио, за источни блок (без нас) Волга је била исто што и нама и западњацима Мерцедес. Ја нисам веровао колика су они били (Мађарска, ЧСР, ДДР, Пољска) и остали (Украјина) беда док нисам видео да се у Украјни Југо Флорида из 1991. продаје за 5000 долара!:eek: (каква је сад Украјина такве су пре 20 год биле све источноблоковске земље)
Da, istina. U tom smislu - kako je to narod doživljavao, bi se mogla povući paralela, ali sa tehničke strane teško...jedino ZiL, koji je opet bio krađa Čadilaka...

Ćuti, pitam poznanika iz Južne Amerike koliko je tamo W123, kontam da mu pošaljem pare da uzme nešto, rasturi i pošalje delova, pošto 98% njih ima kožu ili velur, elektro-sve i klimu, što kod nas N-E-M-A, a u Nemačkoj se zna...cena kao za isti dio na W212...

A on mi kaže: "About 9.000 USD is a fine one, but you can find a very bad one for as low as 5.000 USD....."
Ja se tu izvalim na leđa...******, kod nas se za te pare uz neke šeme može uzeti i W210...

A, Dacia Sandero iz salona im, kaže, košta 15.000 USD...i kaže: "That's one crappy car...are there Dacias in Europe?"
Oooou, jeeea... :D

Cesljah nesto veceras ove oldtimere i naleceh na ovo pa se vas cio uzbudih. Na ovom placu sam bio prije 7-8 godina prvi put i tad sam sve ovo vidio svojim ocima. Prije dvije godine sam opet bio ali ovog vise nije bilo, sve je zaglavilo u zeljezari a mjesta su zauzeli automobili iz 80-tih i 90-tih godina. Inace plac se nalazi na samom sjeveru Njemacke, na sjevernom moru, grad Wilhelmshaven a otpad drzi jedan polu Hrvat polu Slovenac Jozef.
Imam njegov broj i poslacu mu koliko je sjutr poruku da mi napravi par najsvjezijih fotki i posalje mailom pa kacim odje...

Aj sad, dosta od mene, odoh nedje na 'ladno pivce i meze... :)

I dalje mi se svidjaju stari Opeli.Imam brdo delova za Opel Rekord c,1700.
Bio je 1969 godiste,pa cu verovatno da potrazim bas taj model za restauraciju.Problem mi je garaza,koju sam trenutno pretvorio u neki drugi prostor,ali bice nova radionica i krecem u potragu.Mada mi se vise svidja Opel Rekord d.

Nikad mi nije bilo jasno šta im dođe "pre 31.12.1970."...je li se onda po toj logici kod vas može uvesti, npr, W115, jer je proizvodnja počela 9/68? Tj bilo koji W115 do 1976, kad je prestala proizvodnja, ili samo W115 do 31.12.1970.? (mada je onda glopo rečeno: "čija je proizvodnja počela....", trebali su reći: "proizvedeni pre...")

Ima nekad i Bosna prednosti... :D

Traba je zakon i pravi univerzalac. Može da posluži i ovako...

osfuxl.jpg

Back