Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
drugari imam jedno pitanje....u stvari više pitanja.
komšija ima Mercedes šasija 1976
ovakav http://bp3.blogger.com/_UYUyHACXkrA...-Benz+W115-W114+series+-+1968+to+1976+(6).jpg
samo beli. U originalu je imao 3.0D motor, oni mu stavili 1.9D motor iz 1973 godine. Šasija nije loša, farba grozna, volan stavili iz 123jke...
e sad, traži 600€ sa rezervnom bošpumpom, alnaserom, akumulatorom....
PITANJA:
šta mogu da očekujem od ovog 1.9D motora (generalno sređen i prešao oko 2000km)
koja je razlika između "minike" i "fenjeraša"
:)

drugari imam jedno pitanje....u stvari više pitanja.
komšija ima Mercedes šasija 1976
ovakav http://bp3.blogger.com/_UYUyHACXkrA...-Benz+W115-W114+series+-+1968+to+1976+(6).jpg
samo beli. U originalu je imao 3.0D motor, oni mu stavili 1.9D motor iz 1973 godine. Šasija nije loša, farba grozna, volan stavili iz 123jke...
e sad, traži 600€ sa rezervnom bošpumpom, alnaserom, akumulatorom....
PITANJA:
šta mogu da očekujem od ovog 1.9D motora (generalno sređen i prešao oko 2000km)
koja je razlika između "minike" i "fenjeraša"
:)

Kakav je to 1.9 d iz 73 Bilo je 200d 220d 240d ali 1.9d:think: tesko kod minike

pa to i meni čudno, gledao sam po netu i nigde 1.9 nisam video (osim kod 123jke)....on meni tako rekao, da je ubačen mečkin 1.9D iz 1973 kaže da ima sve uredno sređene papire za to, 2 saobraćajne i sve.
šta mislite?

Mercedes je 190 D imao u Grbi i Reponji, znaci do '65, sve posle toga je 2.0 i vise. 3.0 dizel u Minici (240D 3.0) je najredji od svih W115 modela, tako da je steta ako je raskopan. Od tih OM motora mozes da ocekujes da nece da umru.

Sta je Fenjeras?

od tog 3.0 su ostali samo alternator i boš pumpa na žalost. Fenjeraš, kifla=minika, tako mu tepaju ovde u Nišu što me je malo zbunilo ali raspitao sam se :)

btw. čak ga ne zovu minika nego min`ka

Dobar dan svima,

novi sam clan upisan na ovaj predivan forum!
Posedujem Sumbeam Avenger iz 1977.god special edition tj GLS model
Motor 1.600 cm 88hp

Da li neko sa Foruma poseduje Avengera ili ima informacija o vlasniku?

Unapred se zahvaljujem
i evo slika automobila

sumbeam.jpg

...a od oldtajmera sam vido jedan perfektni Audi 100...znaš one prve serije...od 69 do 76...ne znam fabričku oznaku...al je prva liga bio...da sedneš na dupe...i naravno, vozio ga starac...
...i naravno - nisam ga sliko, jer sam čuvo memoriju za nešto drugo...

Stoji, urastao u travu,skoro do krova.:) ja ne mogu da ga sredim iz vise razloga,zato sam i ponudio, ako nekog interesuje prvenstveno sve, a da mu ja vadim dugmice za radio i lajsne s tapacira, ne bih bas.... a sredjujem drugi autic...

Back