Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
8-1.jpg

1-1-1.jpg

7-2.jpg

6-1.jpg

Da li primećuje neko nešto neobično na ovom cajgeru?

Ja sam se od svojih odvojio davno jer tada bas i nije bilo vreme za kolekcionarstvo , a i da sam nastavio ko zna da li bi se i gde zaustavio , jer je groblje konzerviranih automobila ono sto me je privlacilo ... sada sam malo mator da ulecemu to , a nemam ni prostora ... parkiram na 15 min od stana ..!
Ali podrzavam sve koji imaju dobru volju i nameru da ocuvaju nekog oldtajmera ...

Standardni je izgledao ovako (bez časovnika, luksuz je to bio!):
1970-11-.jpg

Od 15M RS-a je izgledao ovako:
1970-13-.jpg

Fabričko osvetljenje je bilo pozadinsko i takvo da ga ni sa 8MPix fotoaparatom nisam mogao uopšte uslikati. Pa sam ga zato preradio da svetle brojke. :shock:
Inače, neke verzije 12M-a do '68 su imale skalu umesto kružnog i drugačiju šalt tablu.

Dokle taj golf......
Poceo sam da ga mrzim...nas narod i ne zna za drugi auto.Imao sam jednog golfa i bio je kod mene 3 nedelje odmah sam ga prodao.Nisam vozio nista neudobnije.
Inace vozim trenutno(kreda 5 godina)Ford focus,pored naravno Mini Morrisa.
Da nije g.Petrovica iz Majke Jevrosime ne bi videli nista slicno.
Bio sam tamo i svaka mu cast,iskreno mu se divim i to sam mu licno rekao kad am bio.
Ali mu fali Mini Morris...to sam mu rekao.;)

Moderna Garaza je autenticni objekat iz svog vremena , a ima i nekoliko automobila koji su i pre rata bili tu parkirani ...
G. Petkovic je rezirao i odlicnu predstavu " Gran pri " sa Djuzom i Boletom , koja se igrala bas u muzeju ...
A Dinko Tucakovic je snimio film " Zaboravljeni Gran Pri Beograd 1939 ", naravno po scenariju Brace Petkovica ...

Kako da postavim sliku direktno a da ne idem na ImageShack da bi videli sliku????
Zahvalan.
Ispod dela predviđenog za tekst imaš u žutom ''Dodatne opcije'', a ispod toga nađi gde piše

''Priložite datoteke
Validne ekstenzije za datoteke: bmp doc gif jpe jpeg jpg pdf png psd txt''
Klikneš na opciju ''Sredite priloge''. U novom prozoru će ti se pojaviti opcije ''Postavi datoteku sa svog računara'' i ''Postavi datoteku sa adrese'', pa onda u zavisnosti odakle postavljaš sliku ideš dalje vodeći računa da slika ne prelazi limite koji su upisani ispod.

Fabrički podatak je 155. Njihovi brzinomeri su poznati po priličnom odstupanju,

Fabricki podatak za 21031 neces naci, jer ih je napravljeno manje od 2000.
Sto se tice zvanicnih podataka, ne vredi gledati ih, jer su Rusi radili testove sa njihovim ondasnjim standardom, tj benzinom od 86. oktana.
Imam test, mogu da okacim ako treba, bas za 21031 iz 1977. godine, gde je izmerena maximalna od 167, x kmh, i 14,1s 0-100... :D

Back