Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
u voznom stanju?!?!
mosking.gif

... naravno :

Poshto sam se bash nalozio da kupim sebi nekog dedicu za sredjivanje,non stop sam na netu i naletim izmedju ostalog i na ovo
MATRA Murena 2.2 (1981), ispravna, 2.500 EUR. 064/486-2444
Jako zanimljiv auto al mi fali 2k evra da ga pazarim :(

Mani se murene, kesa od auta, atraktivna je ali nista vise od toga.
Btw. hteo sam da pazarim onu 124-ku, ponudio sam mu 300e, nasli smo se na 350e(cena je bila 450) ali nece prstom da mrdene da bi je pokrenuo. Nudio sam mu i 450e ali da pokrene motor, da bi mogao da se dovucem do NS-a, nece....drugar iz Paracina je bio da gleda auto i na kraju sam odustao od kupovine.

Gledam da pazarim nesto za svaki dan, za male pare, posto necu da rizikujem neko cukanje sa Alfom, a ni potrosnja nije zanemarljiva sa 3.0 v6 24v motorom;)

image.php

image.php

view.php

Mozda nekom bude interesantno, nisam neki ljubitelj francuza ali ovo vredi svaki dinar, nov auto....

http://www.polovniautomobili.com/auto_oglasi/Peugeot/504_2.0_gl/60820

Poslednja izmena:
Ma ne bi ja to kupio al mi stvarno mocno izgleda a i ona fora sa 3 sedista u redu,mnooogo zanimljiv auto al ste u pravu a i registracija.I ja trazim neki autic da bude tu do 1600cm3 zbog registracije jer ja planiram da vozim auto a ne da ga samo posedujem.I ja sam 99% pazario tu 124-ku al sam odustao jer predpostavljam da mnogo trosi auto iz `69. sa dve bregaste i dvogrlim karburatorom.Fiat 850sc ima mnogo jeftiniju registraciju i predpostavljam sa svoji 900cm3 bar 3-4l manju potrosnju.Nasao sam 850 specijal u mnogo dobrom stanju i bas se nesto lomim dal da je uzmem.Nije nesto mnogo lep model al sta znam nije ni mnogo ruzan.Lepsi i komforniji od fice :) Izvinjavam se svim ljubiteljima fice zbog predhodne recenice.Bas sam u dilemi .A specijalka mi se uklapa u budzet(400e) i jos je u voznom stanju (al` ne k`o ona olimpija) :rotf:

Potrosnja u slucaju crvene 124-ke je poslednja briga ...
Mozda je usreci neki vlasnik veceg Fiatovog servisa ili prodavnice delova ... sredi zadnji kraj , stavi orig. z. svetla , felne , soferku itd ... i okaci kao reklamu ...

... ili putokaz ...

:hvala:

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,nije me dugo bilo,pa da se javim.Pored mini morrisa volim sva ostala vozila koja su obelezila neko proslo vreme,pa sam se tako zainteresovao cim sam video oglas za Fiata 124 na nekom od sajtova,odmah pozvao vlasnika i sutradan otisao u Cupriju.Fiat je kompletan osim zadnjih farova i prednjih felni.I nije zardjao osim rubova i pragova.
Medjutim kaze da se pregrejao i da su mu izletele gumice na bloku motora od pritiska(koje sluze da u slucaju da zimi zaledi ne pukne blok,nego da one popucaju), pa od tada nije u voznom stanju.Ja idem u subotu sa majstorima i ako je samo to trebao bi da upali bez obzira na vodu,normalno nosim akumulatore punjace,kablove itd.malopre smo se culi telefonom i dogovorili.
Ali postoji mogucnost da je iskrivljena glava,da je pomesao vodu i ulje, i ko zna zasto ustvari nije popravljen!!!No videcemo.Ima odlicne osnove za reparaciju samo da vidim koji je problem sa motorom,a vlasnik verovatno nece da kaze istinu ako je nesto vece u pitanju.Inace taj motor od 1608ccm je i u fiatu 125!Delova ima u beogradu u jednoj radnji,vec sam zvao,od bregaste do lezajeva i spona.
Kao sto neko rece u vezi potrosnje to je neki drugi problem i nije vezan za ljubitelje oldtajmera.
A da i na Fiatu je karburator od pezejca!Tako da je malo ustrojen.
Inace taj auto ide kao mecava,pazite 1.6-110KS.To ni danas vecina automobila nema.Ja imam Focusa iz 2003 ima 1.6ccm i 102 Ks.
I ono sto mi se kod Fiata svidelo to je da su svi niklovani delovi bez rdje!!!
Tako da u subotu je dan D za Fiata.

Pozdrav svima i posetite
www.minimanija.co.yu

Taj motor ima 110KS sa dva WEBER 40IDF karburatora, ali sa tim koji pominjes tesko...

To da ima bregastih vratila i spona mi je malo cudno, a za lezajeve me ne cudi posto su (ako se dobro secam) isti kao na motoru Z101.

Poslednja izmena:
Тазе фотке из 29. новембра! ГС Супер 1.3:

03-12-08_1249.jpg

03-12-08_1250.jpg

Кец са почетка производње. Ако би морао (подвлачим (и болдујем): МОРАО) да возим З 101, то би био овакав модел:

03-12-08_1251.jpg

03-12-08_1252.jpg

03-12-08_1253.jpg

03-12-08_1254.jpg

Цимос ГА:

03-12-08_1255.jpg

03-12-08_1256.jpg

03-12-08_1257.jpg

Pozdrav svima,nije me dugo bilo,pa da se javim.Pored mini morrisa volim sva ostala vozila koja su obelezila neko proslo vreme,pa sam se tako zainteresovao cim sam video oglas za Fiata 124 na nekom od sajtova,odmah pozvao vlasnika i sutradan otisao u Cupriju.Fiat je kompletan osim zadnjih farova i prednjih felni.I nije zardjao osim rubova i pragova.
Medjutim kaze da se pregrejao i da su mu izletele gumice na bloku motora od pritiska(koje sluze da u slucaju da zimi zaledi ne pukne blok,nego da one popucaju), pa od tada nije u voznom stanju.Ja idem u subotu sa majstorima i ako je samo to trebao bi da upali bez obzira na vodu,normalno nosim akumulatore punjace,kablove itd.malopre smo se culi telefonom i dogovorili.
Ali postoji mogucnost da je iskrivljena glava,da je pomesao vodu i ulje, i ko zna zasto ustvari nije popravljen!!!No videcemo.Ima odlicne osnove za reparaciju samo da vidim koji je problem sa motorom,a vlasnik verovatno nece da kaze istinu ako je nesto vece u pitanju.Inace taj motor od 1608ccm je i u fiatu 125!Delova ima u beogradu u jednoj radnji,vec sam zvao,od bregaste do lezajeva i spona.
Kao sto neko rece u vezi potrosnje to je neki drugi problem i nije vezan za ljubitelje oldtajmera.
A da i na Fiatu je karburator od pezejca!Tako da je malo ustrojen.
Inace taj auto ide kao mecava,pazite 1.6-110KS.To ni danas vecina automobila nema.Ja imam Focusa iz 2003 ima 1.6ccm i 102 Ks.
I ono sto mi se kod Fiata svidelo to je da su svi niklovani delovi bez rdje!!!
Tako da u subotu je dan D za Fiata.

Pozdrav svima i posetite
www.minimanija.co.yu

Obrati pažnju, pošto su čepovi celi i verovatno da tu nije ništa curilo. Ja mislim da je tu potrebna ful generalna. Srećno i javi šta si uradio.

A sto se tice registracije i potrosnje ne bi bilo problem da se ima para al na zalost nema se.Tako da pokusavam od nicega da napravim nesto ,naravno napominjem uzeo bih auto koji bih vozio a ne cisto posedovao.*** ja bih najradije nekog pravog kupea al ... :(

Nadji Mantu A. Mozda budes morao da se otvoris jos 200-300 evra, ali ces imati kupea i registracija ti nece biti skupa ako uzmes 1.2 verziju. Mehanika komplet ide sa Kadetta B, tako da ni to nije problem.

Back