"Old Traford" od 100.000 mesta?

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
337.385
old_traford_560x940.jpg


Profit je nešto čemu se najviše teži u današnjem fudbalu, ide nekad i pre rezultata, a ser Džim Retklif nije kupio Mančester junajted samo zbog činjenice da gaji emocije prema klubu.Jasno je da se radi o možda i najpopularnijem klubu na svetu, sa enormnim marketinškim potencijalom, a jedan od prvih planova pomenutog suvlasnika Mančester junajteda jeste i gradnja novog stadiona koji će imati 15.000-25.000 više sedećih mesta od sadašnjeg. U ovo trenutku na Old traford može da sedne 74.310 ljudi.

Nedavno je u jednom podkastu Retklif istakao da želi prvoklasni svetski stadion i da postoji ozbiljan prostor za to.
Old Traford je poslednji put doživeo "apdejt" 2006. godine i to je jedan od razloga zašto je Retklif već sada pokrenuo priču oko izgradnje novog stadiona.
Sa još više novca u kasi od prodaje karata, Mančester junajted ne bi morao previše da se pazi Finansijskog fer-pleja jer mu zaista prete kazne zbog neverovatnih kupovina u proteklim godinama.
Naravno, sve je još uvek u zamislima Džima Retklifa, a u narednim mesecima bismo mogli da dobijemo i prve konkretne planove vezane za jedan od najvećih stadiona u Evropi.

(direktno)

Stadioni se grade od privatnih para klubova a ne od državnih
 
Ne mogu stadioni samo da se grade od privatnih para, u ovom etatistickom svetu, privatni kapital nema ni priblizno tu moc da bez saradnje sa Drzavom izgradi sve to.

Korist koju drzava ima od gradnje takvih stvari u ovakvim slucajevima kada su ozbiljni klubovi i lige u pitanju, znaju da budu visestruki.

Naravno, to nista ne vazi za nase subvencionisane gubitase kao sto su Zvezda i Partizan, za njih Drzava treba da daje 0 dinara, ali jbga.

U stvari, treba da im naplacuje sto postoje, kakvih 0 dinara, to je skupo.
 

Back
Top