Olbrajtova može, a Bajden ne ?

Nek' se onda i drži RS i ne pretenduje da i ovde pravi Skadar na Bojani...u kom luksuzu , svili i kadifi taj živi, dok mu pastva umire od gladi, da mu pozavidi i sama Elizabeta engleska...ma...neću da psujem, zabole me i daleko mu sa sve onim Grigom, lepa kuća...što dalje od moje...imamo mi i svoje popove koji nas pljačkaju, još nam samo fale i ovi izBosne:evil:

Nisu se dosta infiltrirali u sve pore ovog društva još i crkve da nam preuzmu...$%&/())

Ti znaš gde i kako živi Vladika Vasilije? Bila si kod njega? Nakon što si posetila Elizabetu englesku, ili pre? Na kom modelu zasnivaš komparaciju?

I da prijaviš bre te "vaše" popove što vas nekažnjeno pljačkaju. Evo zamišljam kakvog Pop-Spiru kako koluta zakrvavljenim očima i mlatara ti onom garavom pištoljčinom ispred nosa vičući "pare ili život". Trauma ebote. Pa zamišlim onda tog bosančerosa Grigu, kako li je tek on okrutan. Taj prvo mlatne preko labrnje pa tek onda procedi "Vadi lovu"? Ili neće ni da progovori, nego onako sirov smatra da se to podrazumeva. Da te pljačka a ti da ćutiš.
Kakva vremena.
:eek:

Te '99 godine je bilo "guju gladi ispod nje se vadi". Danas već i nije tako. Mnoge okolnosti su u međuvremenu promenjene. Bajdena su mogli i u d*** da poljube, ništa to ne bi izmenilo, čak ni u slici koju on nosi o nama.
pa te 99. smo mnogo gore stajali spoljnopoliticki , mislim nije da je sada sjajno ,al nas ne posipaju bombama Artemijevi drugari ,a i ne ubijaju Srbe na Kosovu ko pilice svaki dan kao tog leta i kasnijih godina ,mada sve i da to zanemarimo ,opet mi nije jasno kako to da Bajden ne moze u Decane , a Madlen moze u Gracanicu :think:

Ja nisam rekao da Olbrajtova nije... Ona je po meni obicno djubre koje ne zasluzuje da zivi... Nemoj da mi pripisujes ono sto nisam rekao... :ok:
pa ne pripisujem ja tebi nista , al sudeci po Artemiju to obicno djubre koje ne zasluzuje da zivi. je mesto u srpskoj svetinji ,cak je on tamo nasmesen i docekao , a Bajdenu kao nije ,malo licemerno i prevrtljivo zar ne mislis ?:think:

Nemam ja ni o Artemiju neko misljenje... Mada, da budem iskren, dugo nisam ni cuo za njega... Nije me ni zanimalo... Secam se samo da je nesto mnogo tada obilazio Amere i pojavljivao se na radiju Slobodna Evropa... Cini mi se da je tako... Samo on zna zasto je to tada radio... Neka ide njemu na cast... I to za Olbrajtovu...

Ali, moramo nekad uvideti svoje greske, priznati ih, i ne dozvoliti da se ponove... U tome je sustina...

pa te 99. smo mnogo gore stajali spoljnopoliticki , mislim nije da je sada sjajno ,al nas ne posipaju bombama Artemijevi drugari ,a i ne ubijaju Srbe na Kosovu ko pilice svaki dan kao tog leta i kasnijih godina ,mada sve i da to zanemarimo ,opet mi nije jasno kako to da Bajden ne moze u Decane , a Madlen moze u Gracanicu :think:

Pa baš zato danas ne mora da ih ljubi i da im se dodvorava ne bi li poštedeli/zaštitili kog Srbina i koju Crkvu više.

Различите околности и еволуција у ставовима самог владике Артемија.

Подсећам да је у време посете Мадлен Олбрајт америчка администрација представљала себе као пријатеља Србије који само чека да Срби свргну Милошевића, па да у потпуности испољи своје пуно пријатељство.

У међувремену су се САД показале као противник државне заједнице Србије и Црне Горе, без обзира на власт у Србији, као војни и дипломатски гарант независности КиМ без обзира на власт у Србији, као противник постојања Српске без обзира на власт у Србији, као неко ко стимулише даљу дезинтеграцију и унутрашњу дестабилизацију Србије без обзира на то ко је власт у њој.

Пре 10 година, још је постојала држава по имену СРЈ. Пре 10 година, још ни саме САД нису смеле да јавно говоре о независности КиМ, већ су пропагирале спровођење Резолуције 1244. Пре 10 година, Српска је имала веће атрибуте државности него данас и нису постојали толики притисци за њено утапање у унитарну БиХ. Пре 10 година народ је искрено веровао да ће Србија буквално процветати само да уместо СПС на власт дођу прозападне странке опозиције. Данас само видимо дубину тих заблуда, којима је робовао и сам Артемије, чији су делови епархије тада макар формално били у саставу окупираног дела Србије, а данас су део де факто независне државе, без обзира степен међународне признатости.

Back