Okinawa Karate

• Začetnik teme Začetnik teme Vesko-Oki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
V

Vesko-Oki

Gost
Pitam sve karatiste, malo o Okinavljanskom karateu, kakav je to karate. I hteo bih da treniram
Uechi-Ryu stil. jel neko ima neki predlog sta da treniram. Mislim da je Shotokan losa kopija orginala.
pozdrav buducim kolegama.

Pozdrav i tebi,
Okinawa je kao sto znas kolevka Karate-a, a poznato je da je "voda cistija što je bliza izvoru". Medjutim, kada kazes da je Shotokan Karate losa kopija originala, moras znati da i medju prakticarima ovog stila ima razlicitih pravaca. Ono sto ljudi prepoznaju kao Shotokan Karate je pre svega njegova sportska verzija koja je zaista daleko od izvorne vestine borenja. Sa druge strane, originalni Shotokan Funakoshi Sensei-a (ili tacnije receno Shotokai) u svom izvornom obliku je nesto sasvim drugo.
Ali da se vratim na tvoje pitanje.
Sve sto te interesuje u vezi Uechi-ryu Karate-a mozes naci na web adresi www.okikukai.org.yu. Ja sam imao prilike da jedno kratko vreme vezbam ovaj stil i mogu ti reci da je zaista kvalitetan i jedan od najizvornijih.
Usput pogledaj i prezentaciju na adresi www.shureiho.com. Nadam se da ces i tu imati sta novo da naucis.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back