OK, sterilizacija, ali dajete konkretnu preporuke GDE otici?

maca je juce sterilisana,i zbog toga se lose osecam:sad2:.rekli su mi i da je sreca da je sterilisana,jer ima tanak neki trbusni zid,tako da skakanje sa neke vece visine (recimo ormara) moglo bi da dovede do pucanja tog tankog trbusnog zida.oni kazu da su to malo `ojacali`...ne znam kako,ali su mi i dalje rekli da ga pazim da se kloni skakanja sa vecih visina,i da je macina sreca da je u stanu.
marko je juce,cim je dosao trazio da izadje iz transportera.po ocima mu se odmah videlo da ne zna ni gde je ni ko smo mi.krene par koraka pa padne....i sve tako.ipak sam uspela da ga nateram da se vrati u transporter,i tu je spavao.kad je malo dosao sebi,smogao je snage da ide u njegov toalet....uglavnom malo hoda i uza mjauk leze po podu.nista nece da jede,i jos nije pio ni vodu

:(

Vodila sam danas mačku na sterilizaciju u Centar za mešance i sve je prošlo super, ali sam poludela kad sam došla kući pogledala mački uvo. Istetovirali su joj neki broj i to baš ružno i ogromno i bez ikakvog pitanja.

Oni to moraju da rade, da obeleze zivotinju da je ne bi slucajno opet neko otvarao. Ranije to nisu radili pa je u Orkinom slicnom projektu otvorena kuja koja je vec sterilisana. To je ujedno osiguranje da joj se nece nista desiti ako slucajno pobegne, odskita isl.

Ne brinem se, samo sam se iznervirala jer me ništa nisu pitali. Taj broj koji je kod tvoje mačke na stomaku je kod moje na uvetu i to preko velog uveta, baš je ružno.
A i moja je sva plava :D
Ivanice, pošto često sterilišem mace kod njih- što moje, što one koje mi uvale ispod terase, ne brini, broj se polako izgubi- bože me prosti, ko da su nam mučene logoraši-ali najvažnije je da mi se nikad nijedna maca nije loše osećala posle tretmana kod njih, a videćeš da će ti za par dana poslati poruku da te pitaju kako je maca) evo meni sada jedna od njih skače po tastaturi, pa jedva kucam ovo uz čibe, šic i odbij budalo!

Da li ici kod svog VETa, sto bi se reklo privatno je operisati ili postoje i druge opcije? Pitam radi razmene informacija

Reci odakle si, pa će ti neko ko je upućen dati ime veterinara koji je najbliži, a radi kako treba. Meni sve i jedna mačka koja je imala teranje pre sterilizacije ima ga i sad. A to je uradio jedan od "najboljih" veterinara iz opštine, nigde u blizini nema rendgena da proverimo, a šta je uradio nemamo pojma. Kaže izvadio sve, ali kad izvadiš sve može da se desi teranje, ali ne može biti pravilo.

Reci odakle si, pa će ti neko ko je upućen dati ime veterinara koji je najbliži, a radi kako treba. Meni sve i jedna mačka koja je imala teranje pre sterilizacije ima ga i sad. A to je uradio jedan od "najboljih" veterinara iz opštine, nigde u blizini nema rendgena da proverimo, a šta je uradio nemamo pojma. Kaže izvadio sve, ali kad izvadiš sve može da se desi teranje, ali ne može biti pravilo.

Taj je samo podvezao jajovode, potpisao im je presudu da uginu muceci se. :(

Taj je samo podvezao jajovode, potpisao im je presudu da uginu muceci se. :(

Kune se lik da nije.
Studiram veterinu inače... tako da znam šta bagra radi... gorih ljudi od veterinara nema.
Čim nađem rendgen i dokaze biće svašta.
Ne vidim zašto je problem da odradi ono za šta je plaćen.
Te životinje su članovi porodice, a i da nisu to je njegov posao, dužnost, obaveza, nazovimo to kako hoćemo.. Ja to ne mogu da razumem.

Ima ih i koji se plaše ili ne umeju to da urade, ili jednostavno nemaju uslova, ali oni iole savesni iz te kategorije upute na kolegu. Ali ima ih svakakvih, juče mi žena priča da im je iz čiste gluposti pas uginuo od sepse, veterinar iz komšiluka je konstatovao višestruku frakturu tarzusa i samo mirno rekao da nemaju oni para za operaciju i ostavio psa, umesto da im makar predoči opcije i cenovnik za te opcije. Čak ni eutanaziju.

Ima ih i koji se plaše ili ne umeju to da urade, ili jednostavno nemaju uslova, ali oni iole savesni iz te kategorije upute na kolegu. Ali ima ih svakakvih, juče mi žena priča da im je iz čiste gluposti pas uginuo od sepse, veterinar iz komšiluka je konstatovao višestruku frakturu tarzusa i samo mirno rekao da nemaju oni para za operaciju i ostavio psa, umesto da im makar predoči opcije i cenovnik za te opcije. Čak ni eutanaziju.

Ako si šest godina studirao, posle toga možda specijalizirao ne možeš ne umeti ili se plašiti da odradiš najobičniju kastraciju.
Omfg... kako je mučno kad životinja umire od sepse.
Da u ovoj zemlji postoje ikakvi kriterijumi devedeset posto njih bi ostalo bez dozvola. Pa ne rade sa predmetima, već sa živim bićima, ali ovo je zemlja gde se još uvek raduju kad komšiji crkne krava i tuže kad neko gradi nešto ilegalno u svom dvorištu, a kad muž ubija ženu od batina i sexualno zlostavlja decu svi gledaju svoja posla.

Dakle, na veterini je sterilizacija od 4000 pa navise. Da li neko ima iskustva sa Prokicem, (noge joj je uradio savrseno, Shiva se skroz oporavila, jurca, cak moze i na krevet sama da se popne :) ) posto bi kad idemo da joj izvade ovu zaboravljenu sipku iz noge, da ujedno uradimo i sterilizaciju. Da ne prima dva puta anesteziju.
Vidim da je neko napisao da su na hirurgiji mahom svi ok. :)

Back