sef gradilista
Aktivan član
- Poruka
- 1.481
Ona knjiga, "Sebični gen"
da li vas je promenila ?
Mislim, vaše poimanje sopstvene uloge u svemiru.
da li vas je promenila ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
da li vas je promenila ?
Na šta ciljaš ako zanemarimo tvoj poslednji post? Zašto ovo "samo" u naslovu teme?
Smeta ti što čovek nema neku uzvišeniju poentu?
Život ti se čini pomalo obesmišljenim dok je percepiran na taj način?
Da...Takođe je od izuzetne važnosti OBUHVATNO sagledavati postojanje I svaki
segment u njemu razmatrati ne gubeći to obuhvatno iz vida...
Kad se pežorativno neko izražava o materiji I naziva nekog materijalistom taj ne zna kakav
kompliment udeljuje rečenom ! ! ! Naime,o materiji znamo daleko manje pouzdanog nego li o idejama,mislima,fenomenima,noumenima...
Dakle ,materijalista je neko ko ima ozbiljniji zadatak I ogroman posao,za razliku od idealiste...
Mada...Ni idealistima nije lako...![]()
da li vas je promenila ?
Ja sam uglavnom materijalista, ali su mi idealisti nekako vise dragi.
Isto tako jedini princip kog se drzim u zivotu je da nemam principa, ali su mi dragi oni koji ih imaju.
Nekako su "ljudskiji" od mene.
Serem! Dragi su mi jer nisu opasnost!
aha a po kom principu su ti oni drazi iako si rekla da ih nemas?![]()
Ja sam uglavnom materijalista, ali su mi idealisti nekako vise dragi.
Isto tako jedini princip kog se drzim u zivotu je da nemam principa, ali su mi dragi oni koji ih imaju.
Nekako su "ljudskiji" od mene.
Serem! Dragi su mi jer nisu opasnost!
dokins nema veze sa zivotom......sto bi se reklo pravi se englez jer mu tako odgovara......![]()
Nisam izelaborirao do kraja...
Naime,nekoliko puta sam Oziju napomenuo da se vidimo (mi objektivisti I oni idealisti) tamo
na kraju saznajnog horizonta gde stižemo zajedno I u isti čas pobadamo svoje zastave...Pred nama se I dalje sire novi
saznajni horizonti...
Teško idealistima da to vide jer oni sagledavaju unutar sebe (intro) dok mi objektivisti oko sebe (ekstro)...I to je sva razlika-a
gledamo iste predele...
To ti je Blejd isti q... ko Hegel,Kant,Marks...Mehanicizam! ! ! To jednostavno mora biti depresivno do q...
Pa ko voli depresiju -samo nek se drži tih opićenih švaba...Witgenstein je lepo objasnio da se jezikom koji bi se izdograđivao
mogle napraviti I daleko gore konstrukcije nego ono koje je Hegel SMISLIO! ! ! Naravno da je smislio,a to I kaže u Febomenologiji,
ali ne kaže kojim povodom I razlogom...Ja sam ga provalio:da zajebava slaboumnu umom sirotinju raju... Jeste bio krele
po tom pitanju,ali je lepo rekao da svaki filozof ima pred sobom taj put ka shvatanju samog sebe...Tek tada može da svane...
Ali,taj system misli-pravo u depresiju! Zašto? Jer je zaokružen I vrtiš se u depresivnom krugu...A taj krug je krug od simbola-reči! ! !
Dok počneš I u slikama I hologramskim predstavama misliti-ZBOGOM POLUPANI HEGELU! ! !
Pokušaj,ako već nisi...Naravno-gud baj I Dokins!
To ti je Blejd isti q... ko Hegel,Kant,Marks...Mehanicizam! ! ! To jednostavno mora biti depresivno do q...
Pa ko voli depresiju -samo nek se drži tih opićenih švaba...Witgenstein je lepo objasnio da se jezikom koji bi se izdograđivao
mogle napraviti I daleko gore konstrukcije nego ono koje je Hegel SMISLIO! ! !Naravno da je smislio,a to I kaže u Febomenologiji,
ali ne kaže kojim povodom I razlogom...Ja sam ga provalio:da zajebava slaboumnu umom sirotinju raju...Jeste bio krele
po tom pitanju,ali je lepo rekao da svaki filozof ima pred sobom taj put ka shvatanju samog sebe...Tek tada može da svane...
Ali,taj system misli-pravo u depresiju! Zašto? Jer je zaokružen I vrtiš se u depresivnom krugu...A taj krug je krug od simbola-reči! ! !
Dok počneš I u slikama I hologramskim predstavama misliti-ZBOGOM POLUPANI HEGELU! ! !
Pokušaj,ako već nisi...Naravno-gud baj I Dokins!![]()
da li vas je promenila ?
Potseća te na pivosok tj. bevandu!Jok,
podseća na previsoko laskanje... Pih
Nije me uopšte promenila niti pomerila nešto značajno-krucijalno svoje prethodne stavove,
---
sebičnost, pohlepa, stvorena civilizacija tom bolešću, održivost tehnološke civilizacije koja se hrani pohlepom I osvajanjem tuđih resursa, socijaldarvinizam - opravdanje pljačkanja I kolonijalizma, dok kod kuće se foliraju sa demokratijom, liberalizmom, sloboda ateizma, aušvici I gulazi...
... preterana dijabolička sloboda ... nije to za mene...
Pih...
čoveku ne treba slobaoda koju ne može da podnese...
Potseća te na pivosok tj. bevandu!![]()
Ima covi se pojede!Ja,.. poprilično bledunjavo, nefascinantno, tankošpricerski mizeriozno...ko ono gej pivo sa limunom... Pih...pljuc
![]()