- Poruka
- 270
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da bas tako... Ohrid je turisticko mesto,svi su okrenuti ka turizmu tako da male su sanse da cete doziveti neprijatnostiAlbanci idu u Strugu, slabo ih srećeš Ohridu tj. nikako, osim albanske prevoznike koji uglavnom voze neke ture Azijata u obilazak Ohridskog jezera. A domaci Albanci su svega 5% stanovnika Ohrida.
Nikad nisam bila na Ohridu,ali sve ono što sam poslednjih meseci čula,nateralo me je da što pre odem, i ne čekam leto.I tako je pala odluka da idemo za 8. mart,najverovatnije vila St.Sofija ili De laggo.Gledamo da to bude u centru.Ako neko ima preporuke,iskustva...,Bila bih zahalna![]()
Sto se tice cene smestaja krece se oko 10e u centru u sezoni a u martu kad vi zelite da idete verovatno mozete naci smestaj za 6-8e.Savet je da se najjeftinije mozete smestiti u privatnom smestaju koji je daleko jeftiniji a ima ga onoliko,a s obzirom da dolazite van sezone moci cete da birate gde cete odsesti jer nema guzve.Nikad nisam bila na Ohridu,ali sve ono što sam poslednjih meseci čula,nateralo me je da što pre odem, i ne čekam leto.I tako je pala odluka da idemo za 8, mart,najverovatnije vila St.Sofija ili De laggo.Gledamo da to bude u centru.Ako neko ima preporuke,iskustva...,Bila bih zahalna![]()
...kako nema razlike---moras da plivas-za razliku od mora(gde ne mozes da potones)....Prelepo je i jedinstveno. Bukvalno balkanski Jerusalim.
Osecaj kao da ste na moru, skoro da uopste nema razlike, voda je perfektna.
Ko nije bio taj je mnogo propustio....![]()
Mislim nemoj da smo bukvalisti, rekla sam skoro......kako nema razlike---moras da plivas-za razliku od mora(gde ne mozes da potones)....
...inace,imam rodjake u Struzi pa sam bio...mnogo puta.....dosadilo...
...ipak,lepo za odmor(mirno)...
...
...naravnoMislim nemoj da smo bukvalisti, rekla sam skoro...
Ohridska voda ima bas specifican sastav ,bistra, cista, nije kao u drugim jezerima - uopste. Cak se ne tone tako lako
Od hotela do obale bilo je 30tak metara, plaza ko prava morska, sum talasa fantastican, sve to u Avgustu mesecu, 5-6 km od samog centra grada.
Stalno sam imala utisak ko da sam na moru. Stvarno je Ohrid jedinstven po mnogo cemu. A taksi prevoz je dzabe.
Inace na Ohridu zimi ume da bude veoma hladno,potsetili ste nas jednom od ovih slika![]()
Nije istina. Hladno normalno, kao i u kontinentalnom delu iz okruzenja, s tim sto je uvek suncano, nema magle, tmurno vreme vrlo kratko traje, sneg se brzo istopi.![]()
Proleca su malo hladnija (zbog nadmorske visine i planina naokolo), a jeseni dosta toplije (zbog akumulirane energije u jezeru).
Posecujem Ohrid svake godine vec par godina unazad. Mnogo volim grad, atmosferu, hranu, manastire, osecaj koji mi neverovatno godi.
Smestena sam obicno u vili Meri kod Gornje porte. Predivan mali hotel koji, cini mi se, vode dve zene. Cistoca, namestaj, hrana i gostoprimstvo dovedeni su na vrhunski nivo.
Volim belu pizzu sa piletinom i kozijim sirom u starom gradu, pizzeriju Cosa nostra blizu rive, plazu ispod manastira sv. Jovan, kupim sebi neki komad nakita kod dve predivne devojke u glavnoj ulici, lepo se provedem, napunim baterije i sveza se vratim kuci. Jedan od meni najdrazih gradova, bila sam leti i zimi, najlepsi period za posetu je negde oko 20-og jula.
Svim prijateljima koji imaju decu savetujem Ohrid jer nema przenja na suncu, nije skupo, domacini se trude, planinska klima je blagorodna, mesto nije malo, pogodno je za setnju i klince...kada bih imala dete ne bih razmisljala o odmoru![]()
Ma razumeo sam nego cisto napomenuh zbog ljudi koji nisu bili na Ohridu.Nisam kazala da nije potrebna krema vec da je sunce slabije nego na Mediterana ili severu Afrike.
![]()
Bila pre 5 godina, odusevljena sam, toplo preporucujem![]()
Zaista prelepa slika![]()
Hvala
Ohrid je more bez soli, zaista je tako, a sam grad i setaliste je po meni
mnogo lepse nego na moru...mi smo bili 5. jula i bilo je milion stepeni a voda na plazi kod
manastira Svetog Nauma, led ledeni...cista, bistra...a pastrmka..mmmmmmm....