Ohrabrujuci biblijski stihovi za svaki dan

10411431_676868375684407_6525109487657181867_n.jpg

ADONAI is my shepherd;

I lack nothing.

He has me lie down in grassy pastures, he leads me by quiet water, he restores my inner person.
He guides me in right paths for the sake of his own name.
Even if I pass through death-dark ravines, I will fear no disaster; for you are with me; your rod and staff reassure me
You prepare a table for me, even as my enemies watch; you anoint my head with oil from an overflowing cup.
Goodness and grace will pursue me every day of my life; and I will live in the house of ADONAI for years and years to come

Psalm 23.

:heart: :heart: :heart:

12:1 A u to će se vreme podignuti Mihailo, veliki knez, koji brani tvoj narod;

i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi.

12:2 I mnogo onih koji spavaju u prahu zemaljskom probudiće se, jedni na život večni, a drugi na sramotu i prekor večni.

12:3 I razumni će se sjati kao svetlost nebeska, i koji mnoge privedoše k pravdi, kao zvezde vazda i doveka.

12:4 A ti Danilo zatvori ove reči i zapečati ovu knjigu do poslednjeg vremena; mnogi će pretraživati, i znanje će se umnožiti.

Danilo 12,1-4.

Blagoslivljaj Jahvu, dušo moja,
i sve što je u meni, sveto ime njegovo!
Blagoslivljaj Jahvu, dušo moja,
i ne zaboravi dobročinstva njegova:
on ti otpušta sve grijehe tvoje,
on iscjeljuje sve slabosti tvoje;
on ti od propasti čuva život,
kruni te dobrotom i ljubavlju;
život ti ispunja dobrima,
k'o orlu ti se mladost obnavlja.

Jer kako je nebo visoko nad zemljom,
dobrota je njegova s onima koji ga se boje.
Kako je istok daleko od zapada,
tako udaljuje od nas bezakonja naša.
Kako se otac smiluje dječici,
tako se Jahve smiluje onima što ga se boje.
Jer dobro zna kako smo sazdani,
spominje se da smo prašina.
Dani su čovjekovi kao sijeno,
cvate k'o cvijetak na njivi;
jedva ga dotakne vjetar, i već ga nema,
ne pamti ga više ni mjesto njegovo.
Al' ljubav Jahvina vječna je nad onima što ga se boje
i njegova pravda nad sinovima sinova,
nad onima što njegov Savez čuvaju
i pamte mu zapovijedi da ih izvrše.

"1 I kad On u jedan od onih dana učaše narod u crkvi i propovedaše jevanđelje, dođoše glavari sveštenički i književnici sa starešinama,
Mt. 21:23

2 I rekoše Mu govoreći: Kaži nam kakvom vlasti to činiš? Ili ko ti je dao vlast tu?
Dela 4:7

3 A On odgovarajući reče im: i ja ću vas upitati jednu reč, i kažite mi:

4 Krštenje Jovanovo ili bi s neba ili od ljudi?

5 A oni pomišljahu u sebi govoreći: Ako kažemo s neba, reći će: Zašto mu dakle ne verovaste?

6 Ako li kažemo od ljudi, sav će nas narod pobiti kamenjem; jer svi verovahu da Jovan beše prorok.
Mt. 14:5, Mt. 21:26, Lk. 7:29

7 I odgovoriše: Ne znamo otkuda.
Jov 24:13, Rim. 1:18, Rim. 1:21, 2 Kor. 4:3, 2 Sol. 2:9

8 A Isus im reče: Ni ja vama neću kazati kakvom vlasti ovo činim.
Mk. 11:18, Jn. 7:19

9 A narodu poče kazivati priču ovu: Jedan čovek posadi vinograd, i dade ga vinogradarima pa otide na podugo vremena.
Ps. 80:8, Pes. 8:11, Isa. 5:1, Jer. 2:21

10 I u vreme posla k vinogradarima slugu da mu dadu od roda vinogradskog; ali vinogradari izbiše ga, i poslaše praznog.
2 Car. 17:13, 2 Dn. 36:15, Dela 7:52, 1 Sol. 2:15, Jev. 11:36

11 I posla opet drugog slugu; a oni i onog izbiše i osramotivši poslaše praznog.

12 I posla opet trećeg; a oni i onog raniše, i isteraše.
Nem. 9:29

13 Onda reče gospodar od vinograda: Šta ću činiti? Da pošaljem sina svog ljubaznog: eda se kako zastide kad vide njega.
Isa. 7:14, Jn. 3:16, Rim. 8:3, Gal. 4:4

14 A vinogradari videvši njega mišljahu u sebi govoreći: Ovo je naslednik; hodite da ga ubijemo da naše bude dostojanje.
Ps. 2:6, Isa. 9:6, Filip. 2:9, Jev. 1:2

15 I izvedoše ga napolje iz vinograda i ubiše. Šta će dakle učiniti njima gospodar od vinograda?
Jn. 19:1, Jn. 19:29, Dela 3:15, 1 Kor. 2:8

16 Doći će i pogubiće ove vinogradare, i daće vinograd drugima. A oni što slušahu rekoše: Ne dao Bog!

17 A On pogledavši na njih reče: Šta znači dakle ono u pismu: Kamen koji odbaciše zidari onaj posta glava od ugla?
Ps. 118:22, 1 Pet. 2:7

18 Svaki koji padne na taj kamen razbiće se; a na koga on padne satrće ga.
Isa. 8:15, Dan. 2:34..."...

Poslednja izmena:

Back