Ohrabrujuci biblijski stihovi za svaki dan

"Uzdaj se u Gospoda svim srcem svojim, a na svoj razum ne oslanjaj se.
Na svim putevima svojim imaj Ga na umu, i On će upravljati staze tvoje."

Price 3, 5.6.

Mudre izreke 3,5 Uzdaj se u Jahvu svim srcem i ne oslanjaj se na vlastiti razbor.
Mudre izreke 3,6 Misli na nj na svim svojim putovima i on će ispraviti tvoje staze.

- - - - - - - - - -

"Tvrda je kula ime Gospodnje. K Njemu će pobeći pravednik, i biće u visokom zaklonu."

Price 18,10

[TD="bgcolor: transparent"] Mudre izreke 18,10 [/TD]
[TD="bgcolor: transparent"]Tvrda je kula ime Jahvino : njemu se pravednik utječe i nalazi utočišta.[/TD]

Isaija 43,1 Ali sada ovako veli Gospod, koji te je stvorio, Jakove, i koji te je sazdao, Izrailju: ne boj se, jer te otkupih, pozvah te po imenu tvom; moj si.
Isaija 43,2 Kad pođeš preko vode, ja ću biti s tobom, ili preko rijeka, neće te potopiti; kad pođeš kroz oganj, nećeš izgorjeti i neće te plamen opaliti.
Isaija 43,3 Jer sam ja Gospod, Bog tvoj, svetac Izrailjev, spasitelj tvoj; dadoh u otkup za te Misir, Etiopsku i Sevu mjesto tebe.
Isaija 43,4 Otkako si mi postao drag, proslavio si se i ja te ljubih; i dadoh ljude za te i narode za dušu tvoju.
Isaija 43,5 Ne boj se, jer sam ja s tobom; od istoka ću dovesti sjeme tvoje, i od zapada sabraću te.
Isaija 43,6 Kazaću sjeveru: daj; i jugu: ne brani; dovedi sinove moje iz daleka i kćeri moje s krajeva zemaljskih,
Isaija 43,7 Sve, koji se zovu mojim imenom i koje stvorih na slavu sebi, sazdah i načinih.
Isaija 43,8 Izvedi narod slijepi koji ima oči, i gluhi koji ima uši.
Isaija 43,9 Svi narodi neka se skupe, i neka se saberu plemena; ko je između njih naprijed kazao to ili nam kazao što je bilo prije? Neka dovedu svjedoke svoje i opravdaju se; ili neka čuju, i reku: istina je.
Isaija 43,10 Vi ste moji svjedoci, veli Gospod, i sluga moj kojega izabrah, da biste znali i vjerovali mi i razumjeli da sam ja; prije mene nije bilo Boga niti će poslije mene biti.
Isaija 43,11 Ja sam, ja sam Gospod, i osim mene nema spasitelja.
Isaija 43,12 Ja objavih, i spasoh, i naprijed kazah, i nikoji tuđ bog među vama, i vi ste mi svjedoci, veli Gospod, i ja sam Bog.
Isaija 43,13 Ja sam od prije nego dan posta, i niko ne može izbaviti iz moje ruke; kad radim, ko će smesti?
Isaija 43,14 Ovako govori Gospod izbavitelj vaš, svetac Izrailjev: vas radi poslaću u Vavilon i pobacaću sve prijevornice, i Haldejce s lađama, kojima se hvale.
Isaija 43,15 Ja sam Gospod svetac vaš, stvoritelj Izrailjev, car vaš.
Isaija 43,16 Ovako govori Gospod koji je načinio po moru put i po silnijem vodama stazu,
Isaija 43,17 Koji izvodi kola i konje, vojsku i silu, da svi popadaju i ne mogu ustati, da se ugase kao što se gasi svještilo:
Isaija 43,18 Ne pominjite što je prije bilo i ne mislite o starijem stvarima.
Isaija 43,19 Evo, ja ću učiniti novo, odmah će nastati; nećete li ga poznati? Još ću načiniti u pustinji put, rijeke u suhoj zemlji.
Isaija 43,20 Slaviće me zvijeri poljske, zmajevi i sove, što sam izveo u pustinju vode, rijeke u zemlji suhoj, da napojim narod svoj, izbranika svojega.
Isaija 43,21 Narod koji sazdah sebi, pripovjedaće hvalu moju.

^^

Tvrda je kula ime Gospodnje. k njemu će uteći pravednik, i biće u visokom zaklonu.

Strah je Gospodnji na život; u koga je on, boravi sit, niti ga pohodi zlo.

Ne govori: vratiću zlo. Čekaj Gospoda, i sačuvaće te.

Nema mudrosti ni razuma ni savjeta nasuprot Bogu.

24 Ne druži se s čovjekom gnjevljivijem i ne idi sa žestokim,

Da se ne bi navikao na putove njegove i metnuo zamke na dušu svoju.

Ne zavidi zlijem ljudima niti želi da si s njima

Bezbožniče, ne vrebaj oko stana pravednikova, i ne kvari mu počivanja.

Jer ako i sedam puta padne pravednik, opet ustane, a bezbožnici propadaju u zlu.

Kad padne neprijatelj tvoj, nemoj se radovati, i kad propadne, neka ne igra srce tvoje.

Jer bi vidio Gospod i ne bi mu bilo milo, i obratio bi gnjev svoj od njega na tebe.

Nemoj se žestiti radi nevaljalaca, nemoj zavidjeti bezbožnicima.

Ako je gladan nenavidnik tvoj, nahrani ga hljeba, i ako je žedan napoj ga vode.

Jer ćeš živo ugljevlje zgrnuti na glavu njegovu, i Gospod će ti platiti.

Ne odgovaraj bezumniku po bezumlju njegovu, da ne budeš i ti kao on.

Odgovori bezumniku prema bezumlju njegovu, da ne misli da je mudar

Jesi li vidio čovjeka koji misli da je mudar? više ima nadanja od bezumnoga nego od njega.

Bježe bezbožnici kad ih niko ne goni, a pravednici su kao lavići bez straha.

Zli ljudi ne razumiju što je pravo; a koji traže Gospoda, razumiju sve.

Ko odvraća uho svoje da ne čuje zakona i molitva je njegova mrska.

Ko zavodi prave na zao put, pašće u jamu svoju, a bezazleni naslijediće dobro

Ko hodi u bezazlenosti, spašće se; a ko je opak na putovima, pašće u jedan mah.

Nagli da se obogati čovjek zavidljiv, a ne zna da će mu doći siromaštvo

Ko se uzda u svoje srce, bezuman je; a ko hodi mudro, izbaviće se.

Ko laska prijatelju svojemu, razapinje mrežu nogama njegovijem.

Mudar čovjek kad se pre s ludijem, ili se srdio ili smijao, nema mira.

Kad se umnožavaju bezbožnici, umnožavaju se grijesi, a pravednici će vidjeti propast njihovu

Jesi li vidio čovjeka nagla u besjedi svojoj? više ima nadanja od bezumna nego od njega.

Gnjevljiv čovjek zameće svađu, i ko je naprasit, mnogo griješi.

Oholost ponižuje čovjeka, a ko je smjeran duhom, dobija slavu.

Strašiv čovjek meće sebi zamku; a ko se u Gospoda uzda, biće u visokom zaklonu

Pravednima je mrzak nepravednik, a bezbožniku je mrzak ko pravo hodi.

^^ :)

Luka 11,1 I kad se moljaše Bogu na jednom mjestu pa presta, reče mu neki od učenika njegovijeh: Gospode! nauči nas moliti se Bogu, kao što i Jovan nauči svoje učenike.
Luka 11,2 A on im reče: kad se molite Bogu govorite: oče naš koji si na nebesima, da se sveti ime tvoje; da dođe carstvo tvoje; da bude volja tvoja i na zemlji kao na nebu;
Luka 11,3 Hljeb naš potrebni daji nam svaki dan;
Luka 11,4 I oprosti nam grijehe naše, jer i mi opraštamo svakome dužniku svojemu; i ne navedi nas u napast; nego nas izbavi oda zla.

Ako je gladan nenavidnik tvoj, nahrani ga hljeba, i ako je žedan napoj ga vode.

Jer ćeš živo ugljevlje zgrnuti na glavu njegovu, i Gospod će ti platiti.

Ne odgovaraj bezumniku po bezumlju njegovu, da ne budeš i ti kao on.

Odgovori bezumniku prema bezumlju njegovu, da ne misli da je mudar

Jesi li vidio čovjeka koji misli da je mudar? više ima nadanja od bezumnoga nego od njega.

Bježe bezbožnici kad ih niko ne goni, a pravednici su kao lavići bez straha.

Zli ljudi ne razumiju što je pravo; a koji traže Gospoda, razumiju sve.

Ko odvraća uho svoje da ne čuje zakona i molitva je njegova mrska.

Ko zavodi prave na zao put, pašće u jamu svoju, a bezazleni naslijediće dobro

Ko hodi u bezazlenosti, spašće se; a ko je opak na putovima, pašće u jedan mah.

Nagli da se obogati čovjek zavidljiv, a ne zna da će mu doći siromaštvo

Ko se uzda u svoje srce, bezuman je; a ko hodi mudro, izbaviće se.

Ko laska prijatelju svojemu, razapinje mrežu nogama njegovijem.

Mudar čovjek kad se pre s ludijem, ili se srdio ili smijao, nema mira.

Kad se umnožavaju bezbožnici, umnožavaju se grijesi, a pravednici će vidjeti propast njihovu

Jesi li vidio čovjeka nagla u besjedi svojoj? više ima nadanja od bezumna nego od njega.

Gnjevljiv čovjek zameće svađu, i ko je naprasit, mnogo griješi.

Oholost ponižuje čovjeka, a ko je smjeran duhom, dobija slavu.

Strašiv čovjek meće sebi zamku; a ko se u Gospoda uzda, biće u visokom zaklonu

Pravednima je mrzak nepravednik, a bezbožniku je mrzak ko pravo hodi.

^^ :)

odlicno navedi odakle je ovo

1 Radovaće se tome pustinja i zemlja sasušena, veseliće se pustoš i procvjetati kao ruža.

2 Procvjetaće obilno, i veseliće se radujući se i popijevajući; slava Livanska daće joj se i krasota Karmilska i Saronska; ta će mjesta vidjeti slavu Gospodnju krasotu Boga našega.

3 Ukrijepite klonule ruke, i koljena iznemogla utvrdite.

4 Recite onima kojima se srce uplašilo: ohrabrite se, ne bojte se; evo Boga vašega; osveta ide, plata Božija, sam ide, i spašće vas.

5 Tada će se otvoriti oči slijepima, i uši gluhima otvoriće se.

6 Tada će hromac skakati kao jelen, i jezik nijemoga pjevaće, jer će u pustinji provreti vode i potoci u zemlji sasušenoj.

7 I suho će mjesto postati jezero, i zemlja sasušena izvori vodeni, u stanu zmajevskom, po ložama njihovijem, biće trava, trska i sita.

8 I ondje će biti nasap i put, koji će se zvati sveti put; neće ići po njemu nečisti, nego će biti za njih; ko uzide njim, ni lud neće zaći.

9 Neće ondje biti lava, i ljuta zvijer neće ići po njemu, niti će se ondje naći, nego će hoditi izbavljeni.

10 I koje iskupi Gospod, vratiće se i doći će u Sion pjevajući, i vječna će radost biti nad glavom njihovom, dobiće radost i veselje, a žalost i uzdisanje bježaće.

^^

Ohrabrenje za bolesne - Bog moze izleciti vernike ako se mole iskreno kao Jezekija :)

1 U to vrijeme razbolje se Jezekija na smrt; i dođe k njemu prorok Isaija sin Amosov i reče mu: ovako veli Gospod: naredi za kuću svoju, jer ćeš umrijeti i nećeš ostati živ.

2 A Jezekija se okrete licem k zidu, i pomoli se Gospodu,

3 I reče: oh, Gospode, opomeni se da sam jednako hodio pred tobom vjerno i s cijelim srcem, i tvorio što je tebi ugodno. I plaka Jezekija veoma.

4 Tada dođe riječ Gospodnja Isaiji govoreći:

5 Idi i reci Jezekiji: ovako veli Gospod Bog Davida oca tvojega: čuo sam molitvu tvoju, i vidio sam suze tvoje, evo dodaću ti vijeku petnaest godina.

6 I izbaviću tebe i ovaj grad iz ruku cara Asirskoga, i braniću ovaj grad.

7 I ovo neka ti bude znak od Gospoda da će učiniti Gospod što je rekao.

8 Evo ja ću vratiti sjen po koljencima po kojima je sišao na sunčaniku Ahazovu natrag za deset koljenaca. I vrati se sunce za deset koljenaca po koljencima po kojima bijaše sišlo.

9 Ovo napisa Jezekija car Judin kad se razbolje, i ozdravi od bolesti svoje:

10 Ja rekoh, kad se presjekoše dani moji: idem k vratima grobnijem, uze mi se ostatak godina mojih.

11 Rekoh: neću vidjeti Gospoda Gospoda u zemlji živijeh, neću više vidjeti čovjeka među onima koji stanuju na svijetu.

12 Vijek moj prođe i prenese se od mene kao šator pastirski; presjekoh život svoj kao tkač, otsjeći će me od osnutka; od jutra do večera učinićeš mi kraj.

13 Mišljah za jutra da će kao lav potrti sve kosti moje; od jutra do večera učinićeš mi kraj.

14 Pištah kao ždrao i kao lastavica, ukah kao golubica, oči mi iščilješe gledajući gore: Gospode, u nevolji sam, oblakšaj mi.

15 Šta da rečem? On mi kaza, i učini. Proživjeću sve godine svoje po jadu duše svoje.

16 Gospode, o tom se živi i u tom je svemu život duha mojega, iscijelio si me i sačuvao u životu.

17 Evo, na mir dođe mi ljut jad; ali tebi bi milo da izvučeš dušu moju iz jame pogibli, jer si bacio za leđa svoja sve grijehe moje.

18 Jer neće grob tebe slaviti, neće te smrt hvaliti, i koji siđu u grob ne nadaju se tvojoj istini.

19 Živi, živi, oni će te slaviti kao ja danas: otac će sinovima javljati istinu tvoju.

20 Gospod me spase, zato ćemo pjevati pjesme moje u domu Gospodnjem dok smo god živi.

Tješite, tješite narod moj, govori Bog vaš.

8 Suši se trava, cvijet opada; ali riječ Boga našega ostaje dovijeka.

9 Izidi na visoku goru, Sione, koji javljaš dobre glase; podigni silno glas svoj, Jerusalime, koji javljaš dobre glase; podigni, ne boj se. Kaži gradovima Judinijem: evo Boga vašega.

10 Evo, Gospod Bog ide na jakoga, i mišica će njegova obladati njim; evo plata je njegova kod njega i djelo njegovo pred njim.

11 Kao pastir pašće stado svoje; u naručje svoje sabraće jaganjce, i u njedrima će ih nositi, a dojilice će voditi polako.

12 Ko je izmjerio vodu grstima svojim i nebesa premjerio peđu? ko je mjerom izmjerio prah zemaljski, i gore izmjerio na mjerila i bregove na poteg?

13 Ko je upravljao duh Gospodnji? ili mu bio savjetnik i naučio ga?

14 S kim se je dogovarao i ko ga je urazumio i naučio putu suda, i naučio ga znanju i pokazao mu put razuma?

15 Gle, narodi su kao kap iz vijedra, i kao praška na mjerilima broje se; gle, premješta ostrva kao prašak.

16 Ni Livan ne bi bio dosta za oganj, i životinje njegove ne bi bile dosta za žrtvu paljenicu.

17 Svi su narodi kao ništa pred njim, manje negoli ništa i taština vrijede mu.

18 S kim ćete dakle izjednačiti Boga? i kaku ćete mu priliku naći?

Ne znate li? ne čujete li? ne kazuje li vam se od iskona? ne razumijete li od temelja zemaljskih?

22 On sjedi nad krugom zemaljskim, i njezini su mu stanovnici kao skakavci; on je razastro nebesa kao platno i razapeo ih kao šator za stan.

23 On obraća knezove u ništa, sudije zemaljske čini da su kao taština.

24 Kao da nijesu posađeni ni posijani, i kao da im se stablo nije ukorijenilo u zemlji, čim dune na njih, posahnu, i vihor kao pljevu raznese ih.

25 S kim ćete me dakle izjednačiti da bih bio kao on? veli sveti.

26 Podignite gore oči svoje i vidite; ko je to stvorio? ko izvodi vojsku svega toga na broj i zove svako po imenu, i velike radi sile njegove i jake moći ne izostaje nijedno?

27 Zašto govoriš, Jakove, i kažeš, Izrailju: sakriven je put moj od Gospoda, i stvar moja ne izlazi pred Boga mojega?

28 Ne znaš li? nijesi li čuo da Bog vječni Gospod, koji je stvorio krajeve zemaljske, ne sustaje niti se utruđuje? razumu njegovu nema mjere.

29 On daje snagu umornome, i nejakome umnožava krjepost.

30 Djeca se more i sustaju, i mladići padaju;

31 Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se. :aha:

378331_514653255237614_2054885315_n.jpg

Otkrovenje:

Blago onome koji čita i onima koji slušaju reči proroštva, i drže šta je napisano u njemu; jer je vreme blizu.

I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe.

I više neće biti nikakve prokletinje; i presto Božji i Jagnjetov biće u njemu; i sluge Njegove posluživaće Ga.

I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po delima njegovim.

Jer svedočim svakome koji čuje reči proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj;

I ako ko oduzme od reči knjige proroštva ovog, Bog će oduzeti njegov deo od knjige života, i od grada svetog, i od onog što je napisano u knjizi ovoj.

Govori Onaj koji svedoči ovo: Da, doći ću skoro! Amin. Da, dođi, Gospode Isuse.

Malo pravog ohrabrenja...

Jeremija 48:10...

''Proklet bio ko nemarno radi delo Gospodnje, i proklet ko usteže mač svoj od krvi!''

Zasto vadis citate koji se odnose samo na jedno kratko vreme ?

To nije Bozija zapovest za sve ljude :aha:

To se odnosilo na Moav koji je Bog zeleo da unisti u to vreme i na vojsku koja je trebala da izvrsi Boziju osvetu

Back