Ogromne,gnojne kvrge na tjemenu

• Začetnik teme Začetnik teme Bezimeni
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dermatolog:
"Uhvatila"sam se za psa,jer ga je lekar spomenuo,ALI pas ne mora da nas zarazi gljivicom (ako je sam nema).Gljivica se na psu VIDI,na tom delu koze postoji crvenilo,suva koza i dlaka opada!!!I kod psa se ovo leci antigljivicnim i antibakterijskim lekovima!!(imala sam pacijenta koji je istim kremama mazao i sebe i svog ljubimca)!!!ZAKLJUCAK:gljivica moze da se "pokupi"bilo gde,samo su potrebna"ulazna vrata" na kozi-posekotina,prskotina,ujed insekta,tj.defekt koze!!Pritom se moze imati zdrav pas(koji nekadani kriv ni duzan moze da bude"zrtvovan"!!! Pas mi je posluzio samo radi DETEKCIJE oboljenja(jer kada kozu ne vidimo,hvatamo se za bilo shta sto moze da pomogne,u ovom slucaju slamka za hvatanje je bio pas,ALI I ODLICAN OPIS SIMPTOMA koje ste naveli)Pozdrav!
Dobro imacu sve u vidu,iako nevidim nikakve promjene na psu(bas nikakve!)No nikad se nezna!Svedski veterinari su pozrtvovaniji od sv.ljekara tako da cemo ustanoviti ako postoji nesto.
U svakom slucaju cijenim Vas i doktorkin odgovor.Nesto smo i mi slicno nagadjali, a vi ste nam to sve lijepo pojasnili.Hvala vam veliko!!! :P

Dermatolog:
"Uhvatila"sam se za psa,jer ga je lekar spomenuo,ALI pas ne mora da nas zarazi gljivicom (ako je sam nema).Gljivica se na psu VIDI,na tom delu koze postoji crvenilo,suva koza i dlaka opada!!!I kod psa se ovo leci antigljivicnim i antibakterijskim lekovima!!(imala sam pacijenta koji je istim kremama mazao i sebe i svog ljubimca)!!!ZAKLJUCAK:gljivica moze da se "pokupi"bilo gde,samo su potrebna"ulazna vrata" na kozi-posekotina,prskotina,ujed insekta,tj.defekt koze!!Pritom se moze imati zdrav pas(koji nekadani kriv ni duzan moze da bude"zrtvovan"!!! Pas mi je posluzio samo radi DETEKCIJE oboljenja(jer kada kozu ne vidimo,hvatamo se za bilo shta sto moze da pomogne,u ovom slucaju slamka za hvatanje je bio pas,ALI I ODLICAN OPIS SIMPTOMA koje ste naveli)Pozdrav!
Uh..vide li se te gljivice i na machkama?
(ja ih imam trenutno tri i zivimo kao cimeri;)

Dermatolog:
Iako je teshko pricati o necemu shto se ne vidi(u dermatologiji je jako bitno VIDETI promenu),VAZAN podatak je da je lekar spominjao psa!!!(mala digresija:primetila sam da lekari u inostranstvu ne pricaju mnogo sa pacijentima,daju im lekove i nishta vishe.Ja svojim pacijentima sve objasnim,prevedem dijagnozu da sve shvate,POKAZUJEM SLIKE ISTIH ILI SLICNIH PROMENA,pricam o lekovima...).Elem,poshto smo odgonetnuli da je pas umeshao svoje prste u ovu bolest,NAJVEROVATNIJE se radi o DUBOKOJ MIKOZI KOZE GLAVE-tj. gljivicnoj infekciji kosmatog dela glave koja je izazvala opadanje kose(jer je proces otishao duboko).NARAVNO,na "manje vrednu"i vec bolesnu kozu se "nakalemila "sekundarno i bakterijska infekcija,tako da je to sada gljivicno-bakterijska infekcija koja je dala i povishenu sedimentaciju!!!Ovo je dosta teshko oboljenje,duze se leci(ali pravim lekovima),a shto se dlake tice,ona moze i da se obnovi,ako je promena plica,tj.ako nisu oshteceni koren i lezishte dlake!!Lecenje je malo komplikovano(i dugotrajno,a vidim i teshko izvodljivo u "BOGATIM,VISOKO RAZVIJENIM ZEMLJAMA KOJE IMAJU SVE DA BOLEST OTKRIJU,ALI LJUDSKI FAKTOR CESTO ZATAJI).Besna sam ,zato ovo pishem,jer kod nas bi ,TVRDIM,svaki dermatolog ovo izlecio na vreme!!!Pod1.TREBA LECITI BAKTERIJSKO ,SEKUNDARNO ZAPALJENJE ANTIBIOTIKOM(IDEALNO JE URADITI ANTIBIOGRAM-bris promene,ali je sada slika maskirana,pa da ne bi i dalje cekali,treba dati neki jaci antibiotik sirokog spektra(i pokriti shto vishe bakterija).Pod 2.treba dati sistemski antimikotik(mi dajemo Diflukan 150 mg,tablete 1x NEDELJNO 5 nedelja (ili neki drugi SISTEMSKI antimikotik)!Lokalno treba pincetom "cupkati"te dlake,jer su bolesne i treba ih povaditi i ostaviti mesto zdravoj dlaci koja ce se javiti!!!Promene mazati kremama sa ANTIBIOTIKOM I ANTIMIKOTIKOM(antigljivicnim i antibiotskim preparatima).Lokalno lecenje traje 5-6 nedelja!!!Za to vreme dobro je koristiti ANTIGLJIVICNE SAMPONE(kao sto je nash Mikoseb)!Poshto je u inostranstvu teshko ,bez recepata doci do ovih lekova,a njihovi lekari SIGURNO nece prepisati lekove neke Dr.sa "brdovitog Balkana"(kako samo ona moze da se drzne i uci Svedjane),Bilo bi dobro da ti neko iz nashe"sirotinje",SRBIJE ,poshalje ove lekove!!Veliki pozdrav!

Evo ovako,u kucnoj apoteci trenutno imam:
-DIFLUCAN*(fluconazole) 150mg - 2kutije tj.2kapsule
-MYCOSEB*(ketoconazole) 200mg - 4kutije tj.80 tableta
-PENBRITIN*(ampicilin) 500mg - 3kutije tj.48kapsula
-MYCOSEB SAMPON

Dali je ovo dovoljno i s cim da pocnem,dali istovremeno da uzimam antibiotike i antimikotike??Koliko cesto sampon??
Mozete li mi vi to izdozirati da konacno krenem s terapijom,ludim od bola!!

Cekam vas odgovor...Unapred zahvalan!

Dermatolog:
Iako je teshko pricati o necemu shto se ne vidi(u dermatologiji je jako bitno VIDETI promenu),VAZAN podatak je da je lekar spominjao psa!!!(mala digresija:primetila sam da lekari u inostranstvu ne pricaju mnogo sa pacijentima,daju im lekove i nishta vishe.Ja svojim pacijentima sve objasnim,prevedem dijagnozu da sve shvate,POKAZUJEM SLIKE ISTIH ILI SLICNIH PROMENA,pricam o lekovima...).Elem,poshto smo odgonetnuli da je pas umeshao svoje prste u ovu bolest,NAJVEROVATNIJE se radi o DUBOKOJ MIKOZI KOZE GLAVE-tj. gljivicnoj infekciji kosmatog dela glave koja je izazvala opadanje kose(jer je proces otishao duboko).NARAVNO,na "manje vrednu"i vec bolesnu kozu se "nakalemila "sekundarno i bakterijska infekcija,tako da je to sada gljivicno-bakterijska infekcija koja je dala i povishenu sedimentaciju!!!Ovo je dosta teshko oboljenje,duze se leci(ali pravim lekovima),a shto se dlake tice,ona moze i da se obnovi,ako je promena plica,tj.ako nisu oshteceni koren i lezishte dlake!!Lecenje je malo komplikovano(i dugotrajno,a vidim i teshko izvodljivo u "BOGATIM,VISOKO RAZVIJENIM ZEMLJAMA KOJE IMAJU SVE DA BOLEST OTKRIJU,ALI LJUDSKI FAKTOR CESTO ZATAJI).Besna sam ,zato ovo pishem,jer kod nas bi ,TVRDIM,svaki dermatolog ovo izlecio na vreme!!!Pod1.TREBA LECITI BAKTERIJSKO ,SEKUNDARNO ZAPALJENJE ANTIBIOTIKOM(IDEALNO JE URADITI ANTIBIOGRAM-bris promene,ali je sada slika maskirana,pa da ne bi i dalje cekali,treba dati neki jaci antibiotik sirokog spektra(i pokriti shto vishe bakterija).Pod 2.treba dati sistemski antimikotik(mi dajemo Diflukan 150 mg,tablete 1x NEDELJNO 5 nedelja (ili neki drugi SISTEMSKI antimikotik)!Lokalno treba pincetom "cupkati"te dlake,jer su bolesne i treba ih povaditi i ostaviti mesto zdravoj dlaci koja ce se javiti!!!Promene mazati kremama sa ANTIBIOTIKOM I ANTIMIKOTIKOM(antigljivicnim i antibiotskim preparatima).Lokalno lecenje traje 5-6 nedelja!!!Za to vreme dobro je koristiti ANTIGLJIVICNE SAMPONE(kao sto je nash Mikoseb)!Poshto je u inostranstvu teshko ,bez recepata doci do ovih lekova,a njihovi lekari SIGURNO nece prepisati lekove neke Dr.sa "brdovitog Balkana"(kako samo ona moze da se drzne i uci Svedjane),Bilo bi dobro da ti neko iz nashe"sirotinje",SRBIJE ,poshalje ove lekove!!Veliki pozdrav!

Trenutno u kucnoj apoteci imam:
-Diflucan(Fluconazole)150mg-2 pakovanja tj.2kapsule
-Mycoseb(Ketoconazole)200mg-4 pakovanja tj.80 tableta
-Penbritin(Ampicilin)500mg-3 pakovanja tj-48 kapsula
-Mycoseb sampon

Mozete li mi vi ovo izdozirati kako i kad sta da uzimam,koliko cesto sampon...?Da li uporedo da uzimam antibiotike i antimikotike?Da li je ovo dovoljno?
Cekam vas odgovor,zelio bi cim prije poceti sa terapijom jer ludim od bola.
Unapred hvala!

Diflukan uzimajte po 1 tabletu NEDELJNO(2 nedelje,uvek u isti dan)!Kapsule Ampicilina uzimajte na 6 sati(4x1),10 dana,Mikoseb samponom perite kosu 1x nedeljno(po 3-5 min. cekati sa nasapunjanom kosomda "oddeluje"isti,a za sada ne uzimajte Diflukan tablete!!!Bilo bi dobro da i LOKALNO upotrebite neku kremu antibiotika i antigljivicni lek(primer Gentamicin krem i Canesten krem)uz per os terapiju!!!Posle 2 nedelje bi dali i Mikoseb tablete(ali o tome kasnije).Pozdrav!

Ok.Imam i obe kreme!Koja se prvo nanosi i dali obje u isto vrijeme?Jednu namazem pa sacekam da se upije,pa drugu ili..?Znaci pocinjem sa antibioticima i diflukanom?I da vam se jevim poslije 2 nedelje?Bas vam hvala na brzom odgovoru!!!

Kroz 2 dana mi zavrsava terapija koju ste mi prepisali.Trenutno nemam nikakvih procesa na glavi,jedino sto mi je kosa na tim mjestima opala.Pridrzavam se svega sto ste naveli.Hocu li poceti s tabletama Mycoseb i kako se uzimaju ili..??Hvala vam veliko!

Iako nema promena na kozi, josh 10 danamazite jedan dan jednu,a drugi dan drugu kremu,a zatim mazanje smanjite na 2x NEDELJNO!!!Mikoseb tablete se uzimaju po uputstvu (procitajte ga,jer ima razlicitih jacina istih,pa je najbolje da to vidite u uputstvu),Koza je bila bolesna,pa je i dlaka trpela i zato su sada ta mesta bez kose!AKO PROMENA NIJE BILA PREDUBOKA,da oshteti folikul dlake,kosa ce da poraste!!!U vreme kada mazanje krema proredite na 2x nedeljno,dobro je koristiti neki losion sa vitaminom B za jacanje dlake(kod nas je to solucija Panthenol,a u belom svetu Dexpanthenol-1x dnevno masirati mesta bez dlake).Pozdrav!

Diflukan uzimajte po 1 tabletu NEDELJNO(2 nedelje,uvek u isti dan)!Kapsule Ampicilina uzimajte na 6 sati(4x1),10 dana,Mikoseb samponom perite kosu 1x nedeljno(po 3-5 min. cekati sa nasapunjanom kosomda "oddeluje"isti,a za sada ne uzimajte Diflukan tablete!!!Bilo bi dobro da i LOKALNO upotrebite neku kremu antibiotika i antigljivicni lek(primer Gentamicin krem i Canesten krem)uz per os terapiju!!!Posle 2 nedelje bi dali i Mikoseb tablete(ali o tome kasnije

postovani doktore javljam se sa istim problemom na temenom delu pojavilo mi se tri ateroma ,koje sam cistio kod hirurha ,ali i po licu i po celoj glavi svakodnevno mi se pojavljuju sitne bubuljice koje su crvene i gnojne ,lice ,najvise oko usta predeo brade ,je konstantno u crvenim pristevima ,koji svakodnevno gnoje ,u toku dana lice se jako masti ,kao da se topi mast ,isto je i kad se probudim,isao sam raznim lekarima ,ali samo citaju knjige i slezu ramenima ,na kraju citajuci vasu dijagnozu odlucio sam se da je primenim na sebi ,mazao sam danju gentamicin ,nocu kansen ,i pio sam dva antibiotika koje ste gore naveli ,promene su nastale posle malo duzeg perioda ,prekinuo sam posle 20 dana kako sam popio antibiotika ,a trebalo je da nastavim jos malo ,nedelju dana posle uzimanja lekova kosa je pocela da se pojavljuje na celavim delovima glave i lice je prestalo da se masti ,gnojne bubuljice su nestale,za neverovati je ,lice se totalno ocistilo i koza je pocela normalno funkcionisati.
normalno stanje je trajalo nekih mesec dana ,i doziveo sam jak stres ,sledeceg jutra bubuljice i ateron je polako poceo da se oseca ,svakim danom sada sve je glava punija sitnih bubuljica i ateromi se ponovo prave.i pre same bolesti konstantno sam mesecima i godinama bio pod stresom ,i smatram da je to jedan od razloga zasto se ateromi pojavljuju .

zamolio bih vas da mi pomognete da ponovo izlecim tako sto cete me savetovati sta i koliko da pijem ,i kad zavrsim sa kapsulama ampicilina sta sledece ,jer ocigledno je da ako prekinem sa uzimanjem antibiotika pre vremena ,bolest se vraca,hvala uzdam se u vas,jer skalper hirurga ne resava ovu bolest

Poslednja izmena:
Na forumu se ne prepisuje terapija. Tema na kojoj ste pisali je jako stara i moguce da je to tada bilo dozvoljeno,sada po pravilniku nije,zao mi je. :)

Ono sto vam mi mozemo savetovati je da uradite bris bubuljica i da vam na osnovu antibiograma vas lekar da adekvaran antibiotik. Za masnu kozu lica taodje mozete koristiti terapiju koju ste uzimali gentamicin mast i Mikoseb sampon} ali i to naravno uz konsultaciju sa dermatologom. Sto se ateroma tice tu hteli ne hteli morate posetiti hirurga jer samo on to moze da vam sredi na pravilan nacin.

Back