B
Bezimeni
Gost
Zivim u Svedskoj,imam 26 godina,bavim se sportom 10 god.nikada nisam bio bolestan.Unazad 2 god.poceli su mi se pojavljivati neki bolni procesi i zapaljenja(izvinite ako koristim pogresne rijeci).Na zatiljku se najpre pojavi maleni pristic koji buja i otice.Ponekad velicine sake(deformira se citav izgled glave).Nemogu vam opisati koliko boli(nemogu ni da zvacem,da se nasmijem,spavam.........)To je tamno crvene boje i kad "sazori"izadje takva gnojcina da covjek nemoze da vjeruje!Tek tada mi bude lakse.Citav proces traje 5-6 dana.I taman kad se jedne rijesim druga se pravi.
Bio sam kod doktora;razrezao mi je upaljenu kvrgu na pogresnom mjestu,ko fol nesto istisnuo i propisao mast koja mi nepomaze.Kuci kad sam dosao sam sam zavrsio cjedjenje(jos sam bio pod anestezijom)i izasla je opet masa gnoja..
Moram napomenuti i to da mi na tom mjestu gdje je bio proces opadne kosa.Izgledam ko da su me granatirali 4-5 celavih rupa na zatiljku.Imam povisenu sedimentaciju.A jedan svedski doca je rekao da je to od psa(????)Psa imam vec 6 god.Nista se snicim neuklapa.Mislim da su nasi dijagnosticari vrhunski strucnjaci.
Volio bih cuti strucno misljenje kao i ljude s istim problemom(ako ih uopste ima).Unapred zahvalan!
Bio sam kod doktora;razrezao mi je upaljenu kvrgu na pogresnom mjestu,ko fol nesto istisnuo i propisao mast koja mi nepomaze.Kuci kad sam dosao sam sam zavrsio cjedjenje(jos sam bio pod anestezijom)i izasla je opet masa gnoja..
Moram napomenuti i to da mi na tom mjestu gdje je bio proces opadne kosa.Izgledam ko da su me granatirali 4-5 celavih rupa na zatiljku.Imam povisenu sedimentaciju.A jedan svedski doca je rekao da je to od psa(????)Psa imam vec 6 god.Nista se snicim neuklapa.Mislim da su nasi dijagnosticari vrhunski strucnjaci.
Volio bih cuti strucno misljenje kao i ljude s istim problemom(ako ih uopste ima).Unapred zahvalan!
..da dodam samo da iz ateroma kada se isece, izlazi gnoj zute boje, a njegov sastav je holesterol,tj njegovi estri...aterom ne moze ni da se stvara na svakih 5-6 dana...
rimetila sam da lekari u inostranstvu ne pricaju mnogo sa pacijentima,daju im lekove i nishta vishe.Ja svojim pacijentima sve objasnim,prevedem dijagnozu da sve shvate,POKAZUJEM SLIKE ISTIH ILI SLICNIH PROMENA,pricam o lekovima...).Elem,poshto smo odgonetnuli da je pas umeshao svoje prste u ovu bolest,NAJVEROVATNIJE se radi o DUBOKOJ MIKOZI KOZE GLAVE-tj. gljivicnoj infekciji kosmatog dela glave koja je izazvala opadanje kose(jer je proces otishao duboko).NARAVNO,na "manje vrednu"i vec bolesnu kozu se "nakalemila "sekundarno i bakterijska infekcija,tako da je to sada gljivicno-bakterijska infekcija koja je dala i povishenu sedimentaciju!!!Ovo je dosta teshko oboljenje,duze se leci(ali pravim lekovima),a shto se dlake tice,ona moze i da se obnovi,ako je promena plica,tj.ako nisu oshteceni koren i lezishte dlake!!Lecenje je malo komplikovano(i dugotrajno,a vidim i teshko izvodljivo u "BOGATIM,VISOKO RAZVIJENIM ZEMLJAMA KOJE IMAJU SVE DA BOLEST OTKRIJU,ALI LJUDSKI FAKTOR CESTO ZATAJI).Besna sam ,zato ovo pishem,jer kod nas bi ,TVRDIM,svaki dermatolog ovo izlecio na vreme!!!Pod1.TREBA LECITI BAKTERIJSKO ,SEKUNDARNO ZAPALJENJE ANTIBIOTIKOM(IDEALNO JE URADITI ANTIBIOGRAM-bris promene,ali je sada slika maskirana,pa da ne bi i dalje cekali,treba dati neki jaci antibiotik sirokog spektra(i pokriti shto vishe bakterija).Pod 2.treba dati sistemski antimikotik(mi dajemo Diflukan 150 mg,tablete 1x NEDELJNO 5 nedelja (ili neki drugi SISTEMSKI antimikotik)!Lokalno treba pincetom "cupkati"te dlake,jer su bolesne i treba ih povaditi i ostaviti mesto zdravoj dlaci koja ce se javiti!!!Promene mazati kremama sa ANTIBIOTIKOM I ANTIMIKOTIKOM(antigljivicnim i antibiotskim preparatima).Lokalno lecenje traje 5-6 nedelja!!!Za to vreme dobro je koristiti ANTIGLJIVICNE SAMPONE(kao sto je nash Mikoseb)!Poshto je u inostranstvu teshko ,bez recepata doci do ovih lekova,a njihovi lekari SIGURNO nece prepisati lekove neke Dr.sa "brdovitog Balkana"(kako samo ona moze da se drzne i uci Svedjane),Bilo bi dobro da ti neko iz nashe"sirotinje",SRBIJE ,poshalje ove lekove!!Veliki pozdrav!
:wink: