Ogromna ostrva smeća plutaju rekama Srbije, BiH i Crne Gore

Ministarstvo su o pronađenom otpadu informisali Bezbednosno-informativna agencija i Osnovno javno tužilaštvo Obrenovca, koji su izvršili uviđaj.

"Osnovano se sumnja da je reč o opasnom otpadu koji je visokotoksičnog dejstva i koji može izazvati ozbiljne posledice po životnu sredinu, zdravlje i bezbednost ljudi i ukupan biodiverzitet", navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo je najavilo da će sutra, u saradnji sa BIA, MUP-om i Osnovnim javnim tužilaštvom, o okolnostima izbegnute ekološke katastrofe informisati predstavnike medija.

O detaljima te akcije javnost će biti informisana na licu mesta, gde će se novinarima obratiti predstavnici nadležnih državnih organa i ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.

Ne mislis valjda da EU salje nekolio tona otrova u Srbiju?

Pričamo mi tako jednom prilikom kako država ne brine za seljake i kako nema organizovanog odvoza smeća sa sela pa narod baca smeće svuda kad će ti jedan moj rođak ni pet ni šes' pa "ja bogami svoje smeće vozim u obalu", dakle on je ovo ponosno izjavio tj on ne baca smeće u blizini kuće nego vuče malo dalje u obalu. Pa se ja pitam koliko ima ovakih retarda i kako to rešiti a sigurno bez veće intervencije sigurno neće. Neko reče odvoz smeća sa sela skup a nije skupo čišćenje divljih deponija? Plus koji god turista dođe i vidi kamare smeća tamo vde im mesto nije, recimo kad je regata može videti, on se neće vratiti i neće preporučivati nikom, dvostruka šteta!

Pričamo mi tako jednom prilikom kako država ne brine za seljake i kako nema organizovanog odvoza smeća sa sela pa narod baca smeće svuda kad će ti jedan moj rođak ni pet ni šes' pa "ja bogami svoje smeće vozim u obalu", dakle on je ovo ponosno izjavio tj on ne baca smeće u blizini kuće nego vuče malo dalje u obalu. Pa se ja pitam koliko ima ovakih retarda i kako to rešiti a sigurno bez veće intervencije sigurno neće. Neko reče odvoz smeća sa sela skup a nije skupo čišćenje divljih deponija? Plus koji god turista dođe i vidi kamare smeća tamo vde im mesto nije, recimo kad je regata može videti, on se neće vratiti i neće preporučivati nikom, dvostruka šteta!

Drzava ne brine ni za gradjane, ali ponavljam sve ima svoju cenu
i sve kosta mnogo para, a ni seljak ni gradjanin ne zele nista da placaju i onda imamo sta imamo.
Ja ne bih da kenjem o Nemackoj i Francuskoj, ali nijedan covek
( u obe zemlje, a tako je po Evropi svuda) ne bi na ulicu bacio
neki otrov, bateriju iz auta pa ni frizider. televzor, koji su svoje odsvirali
nego za to postoje neka mesta u svakom gradu, opstini, ali moras
da utovaris u auto i da tamo odvezes.

sela su uništena, Korona je samo privremeno zaustavila odlazak Srba sa sela...ako se situacija malo stabilizuje, Srbi ponovo beže na zapad

Neko je ovde napisao da seljaci ne placaju vodu. To ne moze da
bude tacno jer su seljaci davali silne pare da im se uopste uvede
vodovod, sami su to finansirali, a bilo je puno para, a svaki vodovod
ima neko svoje brojilo tako da i oni placaju vodu po ceni koju placa
i Mita sa Vracara. Nema potrebe sada opaliti paljbu po nekakvim
seljacima kojih u Srbiji zapravo vise i nema.

i sve kosta mnogo para, a ni seljak ni gradjanin ne zele nista da placaju i onda imamo sta imamo.
ono što je preživeo običan srpski narod, to bi slomilo i Japance...koliko je ološa i bagre, u Srbiji, kao da smo nacija od sto miliona

Naravno, tamo su ljudi dosta obrazovaniji ali na selu tamo žive većinom bogati ljudi dok kod nas većina na selu je onih koji nisu sposobni da nađu posao u gradu. To se polako menja pa se ljudi vraćaju na selo ali to su uglavnom bogati ljudi, prave vikendice. Ovde će većina seljana baciti tv u obalu potoka i reke a da uopšte neće razmisliti da čini zlo. Zameram dosta i popovim koji mogu dosta učiniti tj reći narodu da to nije dobro jer nanosi štetu bližnjim i da tako ponašanje ni Bogovi (koliko god da ih ima) ne podržavaju.

Malo na
Neko je ovde napisao da seljaci ne placaju vodu. To ne moze da
bude tacno jer su seljaci davali silne pare da im se uopste uvede
vodovod, sami su to finansirali, a bilo je puno para, a svaki vodovod
ima neko svoje brojilo tako da i oni placaju vodu po ceni koju placa
i Mita sa Vracara. Nema potrebe sada opaliti paljbu po nekakvim
seljacima kojih u Srbiji zapravo vise i nema.
Malo nas je al smo stoka

ono što je preživeo običan srpski narod, to bi slomilo i Japance...koliko je ološa i bagre, u Srbiji, kao da smo nacija od sto miliona
A ti kao znas sta su Japanci prezivljavali, ili jos bolje Kinezi,
al eto niko nije tako slomljen kao Srbin.
To samosazaljevanje i povratak u neke ranije vekove nikako
nece biti od pomoci rekama i prirodi.

A ti kao znas sta su Japanci prezivljavali, ili jos bolje Kinezi,
al eto niko nije tako slomljen kao Srbin.
To samosazaljevanje i povratak u neke ranije vekove nikako
nece biti od pomoci rekama i prirodi.
od svih naroda, meni je najbliži srpski narod i treba raditi na dobrobit Srbije...ne mrzim ostale narode...da sam u Nemačkoj ili Austriji, gde bih živeo i radio...poštovao bih te države i trudio se da budem uklopljen u njihova društva...čiji hleb jedeš, nemaš pravo da ga pljuješ...normalan, savestan i lojalan građanin...ali, Srbija uvek na prvom mestu

od svih naroda, meni je najbliži srpski narod i treba raditi na dobrobit Srbije...ne mrzim ostale narode...da sam u Nemačkoj ili Austriji, gde bih živeo i radio...poštovao bih te države i trudio se da budem uklopljen u njihova društva...čiji hleb jedeš, nemaš pravo da ga pljuješ...normalan, savestan i lojalan građanin...ali, Srbija uvek na prvom mestu

Verujem, tako i ja, nego kakve veze ima Japan, ali uopste i recimo
Finska, belgija sa bacanjem djubreta u reke u Srbiji?

Verujem, tako i ja, nego kakve veze ima Japan, ali uopste i recimo
Finska, belgija sa bacanjem djubreta u reke u Srbiji?
misliš da bi ti narodi bili bolji od srpskog, da i oni doživljavaju ovakve stvari...da bi bili kulturni, kada bi primali platu od tri marke, a litar benzina pet maraka...da se vratim u vreme slobodana miloševića...samo jedan od hiljade primera

ne idi toliko daleko, govorim o dešavanjima za vreme mog života
Cekaj, ti sada zelis da kazes da to bacanje skoljki od automobila
i akumulatora, shuta, plastike u reke opravdas time sto
je Milosevic bio na vlasti i godinu, dve, ljudi su imali plate 5 marke?
A istovremeno niko nije umirao od gladi jer glad u Srbiji hvala
Bogu nije nikada ni postojala. I onda od danas na sutra zbog Milosevica i teskog zivota dve godine pocinju da unistavaju svoju
okolinu?

Bogu nije nikada ni postojala. I onda od danas na sutra zbog Milosevica i teskog zivota dve godine pocinju da unistavaju svoju
okolinu?
sam vrh društva je takav, pa se to prenosi i na niže slojeve...lepo te pitam, da li bi Nemci bili bolji od nas, da imaju našu agoniju poslednjih trideset godina?...samo nemoj reći, da ,,oni" nikada ne bi glasali za ovakve bandite

sam vrh društva je takav, pa se to prenosi i na niže slojeve...lepo te pitam, da li bi Nemci bili bolji od nas, da imaju našu agoniju poslednjih trideset godina?...samo nemoj reći, da ,,oni" nikada ne bi glasali za ovakve bandite

Glasanje tu nema veze, nego zar u Vojvodini nije bilo nekih svapskih
kuca i okucnica? Ja uopste ne razumem o kakvoj ti agoniji govoris?
Na tu vrstu agonije moze svaki narod da se poziva i da kaze da je prljav i musav jer je vladao "Milosevic".

Glasanje tu nema veze, nego zar u Vojvodini nije bilo nekih svapskih
kuca i okucnica? Ja uopste ne razumem o kakvoj ti agoniji govoris?
Na tu vrstu agonije moze svaki narod da se poziva i da kaze da je prljav i musav jer je vladao "Milosevic".
opet ideš predaleko...ovde bih mogao samo reći jedno, Smilja Avramov i njen intervju, kako funkcioniše evropska unija...davno je to bilo na jagodinskoj Palmi...

Od nedanvo Kina ne prihvata smece iz Evrope i Amerike.
Filipinosi vracaju smece nazad u Kanadu...itd.
Sta mislis za koga se sad otvara "poslovna kombinacija"?
Gde ce sve to smece da zavrsi?
opasna je ovo stavka, ne bi obican covek ni pomislio
kineski kontejneri dolazili sa robom u evropu i ameriku a nazad nisu isli prazni vec nosili smece, pa trovali svoju zemlju preradjivajuci je.
a sada kad kina moze bez importa smeca, a ovima ostaje veliki problem KO I GDE.

zato fala bogovima postoji afrika koja je za damping

e sada poznavajuci nasu vlast i pohlepu srbo-cigana verujem da cemo biti strateski partneri nekoj zemlji za deponiju.
dal medicinski, nuklearni ili bio otpad sta je problem? pola juznog banata se otvaraju industriske zone usred najlepse crnice. sve u LEGALNOM vlasnistvu stranackih lokal tajkuna

zivi bili pa videli

okolinu?
Ček, pa zar nema nekakvo reciklažno dvorište gdje se može dovesti i prodati stari otpad? Pogotovo stari automobili? Kod nas u Hrvatskoj to ima već godinama...
https://www.fzoeu.hr/hr/gospodarenje_otpadom/reciklazna_dvorista/

Back