Ogranicenje internet protoka

Soul Food

Primećen član
Poruka
810
Pozdrav,
Treba mi pomoc, naime korisnik sam Telekomovog OPEN adsl-a 1,5 Mb/s eh sad problem je u tome sto je nakacen jedan komp i jos jedan od prijatelja-komsija na modem. Znaci imaju kablovi za moj komp koji je povezan preko LAN1 jack-a (ili kako se vec zove) a od komsija-prijatelja na LAN4. Sada problem je u tome sto komsije skidaju izgleda film ili tako nesto i sada to uzasno usporava net. Zanima me kako da ogranicim brzinu protoka od komsije koji je nakacen na LAN4. Imam modem Huawei HG520c. Ako moze neki program i neko mini-objasnjenje bio bih vam vrlo zahvalan! Hvala unapred svima! :worth:

Pozdrav,
Treba mi pomoc, naime korisnik sam Telekomovog OPEN adsl-a 1,5 Mb/s eh sad problem je u tome sto je nakacen jedan komp i jos jedan od prijatelja-komsija na modem. Znaci imaju kablovi za moj komp koji je povezan preko LAN1 jack-a (ili kako se vec zove) a od komsija-prijatelja na LAN4. Sada problem je u tome sto komsije skidaju izgleda film ili tako nesto i sada to uzasno usporava net. Zanima me kako da ogranicim brzinu protoka od komsije koji je nakacen na LAN4. Imam modem Huawei HG520c. Ako moze neki program i neko mini-objasnjenje bio bih vam vrlo zahvalan! Hvala unapred svima!

Није проблем што комшије ,,скидају филм'' па успоравају твој НЕТ већ је проблем што то није дозвољено. Ако те Телеком нагази, искључиће те и одузети опрему.

Овпо ти је регулисано у Уговору о коришћењу услуге, у одељку:Обавезе корисника чл.4.- који између осталог каже: ,,да Услугу и додатну услугу користи искључиво за соптвене потребе, а у складу са овим Уговором .....'' а у одељку:Недозвољено понашање корисника у чл.9.- се каже: ,, Није дозвољено понашање Корисника које угрожава рад и наноси штету функционалности мреже''. (О угрожававању рада и функције ти си већ описао шта ти се дешава.)
Надаље, у одељку: Привремено искључење, чл.11.- пише: да Телеком има право да кориснику привремено прекине пружања Услуге због кршења одредаба Уговора, што ретко или никада не користе већ одмах иду на раскид Уговора без остављања отказног рока (чл.13.-), одузимају ти опрему и ти после тога заједно са комшијом можете да се сликате.
Зато одмах, колико још сутра, вади УСБ прикључак из гнезда ЛАН 4 а комшији после тога објасни зашто!

Back