Ograđivanje javne površine ispred kuća

na selu niko ne pravi problem kad se parkiras ispred svoje kuce ali komsije mogu da se bune ako se parkiras ispred njihove..obicno kad ti neko dolazi u posetu i nema mesta pitas komsiju da li je problem da se parkira na povrsini ispred njegove kuce.
Meni su neki parkirali i po 24 sata e kad sam ispustio gumu vise se nisu setili.
Nisam busio nego ispustio a ovaj jadnicak menja a nema pojma da je samo ispustena :mrgreen:

Ukoliko dobro znam zabranjeno je ograđivanje javnih površina ispred kuća sem ukoliko neko nema dozvolu od Zavoda za urbanizam. Tu mislim na stubiće, kamenje i ostale stvari koje ljudi stavljaju ispred svojih kuća na javnu površinu da bi sprečili parkiranje.

Ne samo da je zabranjeno nego je i opasno. I pored toga često viđam ograđene površine ispred kuća.

Zbog takvog jednog (ne)dela sam morala da platim popravku auta oko 100 evra. Kuća, ograda je uvučena sigurno jedno 10 metara i neko se napravi pametan i pored ulice stavio je te stubiće koji su zarasli u travu i nisam videla.

Takođe je i uveče opasno kada se ne vidi dobro.

Dakle...da li ste za ili protiv ograđivanja tih površina ispred kuća? Da li biste prijavili osobu koja to napravi? Da li dozvoljavate da vam se neko parkira ispred kuće?

17309-stubovi-ogradjivanje.jpg
Mislim greota za auto ali tocak nema sta da trazi na zelenoj povrsini,mislim da bi kazna za to bila nesto niza doduse

Pojedini gradovi sve više imaju problem sa parking prostorima, tako da se vozači snalaze na razne načine. Ima i onih bezobraznih pa parkiraju na travnjacima ali sve je manje jer se to brzo riješi paukom.
Inače, mnogo manji prostor je kod nas ispred kuća, pa auto kad se ispred parkira jeednom trećinom je na ulici.
pricaj mi o tome :)
u Beogradu je parkiranje rak rana..i manjak parking mesta i garaža..najjednostavnije receno ludnica, posebno u centru grada a i šire

Poslednja izmena od moderatora:
Ukoliko dobro znam zabranjeno je ograđivanje javnih površina ispred kuća sem ukoliko neko nema dozvolu od Zavoda za urbanizam. Tu mislim na stubiće, kamenje i ostale stvari koje ljudi stavljaju ispred svojih kuća na javnu površinu da bi sprečili parkiranje.

Ne samo da je zabranjeno nego je i opasno. I pored toga često viđam ograđene površine ispred kuća.

Zbog takvog jednog (ne)dela sam morala da platim popravku auta oko 100 evra. Kuća, ograda je uvučena sigurno jedno 10 metara i neko se napravi pametan i pored ulice stavio je te stubiće koji su zarasli u travu i nisam videla.

Dakle...da li ste za ili protiv ograđivanja tih površina ispred kuća? Da li biste prijavili osobu koja to napravi? Da li dozvoljavate da vam se neko parkira ispred kuće?

Prvi put samo podignem brisače nepropisno parkiranog vozila
Drugi put ispuštam luft.
Treći put ne znam.
Nije se desilo

Pa trava je zelena,u gradu su neki betonirali pravili parking za sebe ili prodaju pa dosla inspekcija da porusi i ima da padne kazna,u takvim mestima svako ima ispred kapije prilaz
Grad je grad...Pitam na ovim konkretnim primerima. Kao sto se vidi iz prikazanog skoro svi parkiraju na povrsini ispred svojih kuca.
Neki uzmu i samo izbetoniraju zelenu povrsinu, drugi stave ove kamencice...Treci nista ne rade...
Ispada da svi rade kako hoce i taj koji izbetonira je kao "pametan" jer nema vise zelene povrsine pa moze da parkira 3-4 kola...

Ukoliko ja dobro znam, zabranjeno je kretanje vozila po zelenoj površini.

Kako da napasam guščiće, ako mi se parkira neko na sokaku?

Ukoliko ja dobro znam, zabranjeno je kretanje po zelenoj površini.
Sve je to u redu samo mi pojam zelene povrsine u naseljenom mestu, ne gradu, gde nema parkinga nije jasan. I ne pricam o parkovima, vec o povrsinama ispred kuca.
Cak nije ni bitno kretanje koliko opasnost kada se granicnik nalazi jako blizu puta i nije ni vidljiv.

Sve je to u redu samo mi pojam zelene povrsine u naseljenom mestu, ne gradu, gde nema parkinga nije jasan. I ne pricam o parkovima, vec o povrsinama ispred kuca.
Cak nije ni bitno kretanje koliko opasnost kada se granicnik nalazi jako blizu puta i nije ni vidljiv.
Nisam siguran baš kako to zakon vidi, ali viđamo više bandera, kandelabara, posađenih drva blizu puta.

Back