Ogledalo

Pogledajte prilog 376844

„Dobar dan profesore!“ „Ohooo“, uzviknu, otežući poslednji samoglasnik, čovek zavaljen u fotelju. „Dobar daaan, doobar dan! Taman na vreme!“ reče ne ustajući. „Na vreme za šta?“ upita devojka zbunjeno i njeno vitko, visoko telo, utegnuto u kombinezon tamnoplave boje stade u mestu, iščekujući odgovor. „Da mi pomogneš Sofija“, značajno odgovori on, pozivajući je prstima i kružnim pokretom zgloba desne ruke da priđe bliže.“ A možda bude korisno i za tebe“, kao uzgred, promrlja sebi u bradu i poče da traži pogledom nešto po sobi.

Bila je to prostrana ali antikvarnim nameštajem pretrpana soba. Stil ranih tridesetih godina dvadeset prvog veka. Iznad jedinog, ali ogromnog prozora od aluplasticijuma, u ovo doba dana pozicioniranog na istočnom zidu sobe, (dovoljno velikog da se kroz njega uleti hoverblastom, što je bila prva Sofijina asocijacija), diskretan mehanizam nosio je na sebi okačenu draperiju. Debeli ekopliš, uredno skupljen trakom oivičenom kićankama, padao je sa leve i desne strane prozora i skoro dodirivao pod. Kakav kontrast u odnosu na ostatak prostorije! Kutije, uglavnom odzipovane, kipuće kršem (barem po Sofijinom mišljenju), bile su skoro svugde. Delovi kiberhumanoida, mehanizmi ko zna čega, ukratko soba je bila u haosu. Kreativnom haosu, govorio je profesor Dobrić, uz pomalo kiseli smešak deteta koje pokušava da izbegne majčine grdnje.

„Gde li su? Ahaa!“ uzviknu profesor. „Vidiš onu tamo kutiju?“ Sofija, prateći trajektoriju uperenog prsta, uperi pogled ka dugačkom stolu, pozicioniranom tik uz mašinu za detoksikaciju i nemoćno slegnu ramenima. „Koju kutiju, ima ih dvadesetak“, nervozno promlja i uputi Dobriću molećiv pogled. „Der, der, ne gubi nadu!“ nasmeja se profesor. „Onu sa nalepnicom.“ Sofija, vrati pogled nazad ka stolu i sa čuđenjem primeti da je jedna od kutija zaista bila obeležena nalepnicom od zamenskog papira. E sad sam sve videla, pomisli i polako, izbegavajući krš, odgega do nje. „'Vamo s njom! I pažljivo molim te...“ razdragano dodade profesor, dok je Sofija donosila kutiju, zagledajući celim putem u njenu unutrašnjost.

„Budi ljubazna, spusti je ispred mojih nogu. I sedi preko puta mene, eto tu...“ zastade profesor na trenutak, „tu na tog kućepazitelja.“ Sofija učini kako joj je starac rekao i sede na pokvareni uređaj, oko metar i po naspram profesora, prethodno prešavši par puta krajem rukava preko njega. Više demonstrativno, nego zaista skidajući prašinu.

„A sad! Da ti pokažem šta sam našao“, reče profesor i iz kutije izvuče dva zaprljana okvira od ekodrveta. „Ogledala!“ začudi se Sofija. A zatim se začudi svojoj začuđenosti. „Ipak je ovo soba profesora Dobrića“, pomisli. „Ogledala, nego šta“, razdragano uzvrati starac. „I to prilično prljava“, dodade. „Ahaaam“, zakikota se Sofija i zakoluta krupnim zelenim očima. Profesor je začuđeno pogleda očigledno ne shvatajući na šta devojka cilja, a zatim nastavi. „Evo uzmi jedno i uperi ga ka meni. Ja ću da uradim isto sa svojim.“ Sofija se promeškolji na kućepazitelju, nasloni ogledalo na grudnu kost i blago se nagnu ka profesoru, povremeno s visine zagledajući na musavu površinu stakla.

„Okee...“ reče profesor Dobrić, „sada kada smo uperili ogledala jedno ka drugom, reci mi šta vidiš u mom ogledalu. Ček...“ brzo se ispravi profesor, „samo da skinem filter sa prozora.“ Profesor pritisnu par polja na rukavu odela i kroz prozor poteče intenzivna jutarnja svetlost sunca. „Okee.. dakle šta vidiš u mom ogledalu?“ „Na vašem ogledalu vidim štroku. U njegovom odrazu takođe. Vidim svoje musavo ogledalo, prašinu na njemu, nešto žuto i masno. Bljak“, zgrozi se Sofija, opet više demonstrativno, čuvajući reputaciju čistunice. „A delove tvog ogledala na kojima nema, hmm... prašine... kako njih vidiš u mom ogledalu?“ upita profesor. „Vidim svetlost, odbleske sunca“, uzvrati Sofija. „Da!“ Uzbuđeno reče on,“ i ja vidim isto u odrazu tvog ogledala!“

Sofija malo nakrivi glavu ka levom ramenu, i otvori oči širom, u neverici. Da li je profesor ciknuo, izlapeo? Nema još ni sto trideset godina, nemoguće... pomisli devojka. „Strpljenja...“ nasmeši se profesor. „Uzmi tu krpu pored noge, da, tu!“ potvdi profesor. „Obriši svoje ogledalo i uperi ga opet ka mom.“ Devojka, polako posegnu za krpom, uputivši pritom profesoru jedan dug pogled neverice i poče da briše površinu stakla. Kad je hover-trka nek je hoverbal, pomisli i uz dosta napora, nakon izvesnog vremena izglanca ogledalo. „Još malo..“. reče profesor zviždučući, očigledno zabavljen celom situacijom. Sofija nastavi da briše masne ostatke, i par minuta kasnije okrete ga ka profesoru, pokretom koji je pokazivao izvestan ponos. „Eto“, nasmeja se, „sad je kao novo! A vi, profesore, zašto vi ne očistite svoje?“ upita ga ona. „Biće i to.“ čula je kao odgovor. „Nego reci mi prvo... šta sad vidiš u i na (profesor naglasi ovo „u“ i „na“) mom ogledalu?“

„Pa...“ poče devojka nesigurno, „na vašem ogledalu vidim štroku, mast i tako to... ali“, zađuđeno nastavi Sofija, „odbljesak sa mog ogledala je sada toliko jak, da prljavština ide u drugi plan. Vidim je... i dalje je tu, ali je toliko osvetljena da postaje nešto sporedno. U prvom planu je svetlost! Čistiji delovi vašeg ogledala sada sjaje još jače, a u odrazu vidim samo sunce. Vidim zrake koji se prelamaju sa površine mog ogledala.

Profesorova usta izviše se u široki osmeh. „Da, a ja“, reče profesor „vidim donekle obrnuto. Vidim prašinu na svom ogledalu jasnije u tvom ogledalu. Kontrast je takav da prašina postaje izraženija...“ profesor se na sekund zamisli... „očiglednija. Što se mene tiče tvoje, (profesor naglasi „tvoje“) ogledalo je prljavo a ne moje“, nastavi profesor i zagleda se u Sofiju ispitivački, očigledno očekujući neku naročitu reakciju. Sofija se nelagodno promeškolji. Nije joj se sviđala ideja da njeno ogledalo profesoru izgleda prljavo. Ne nakon tolikog glancanja.

„A sad vi profesore...očistite svoje.“ Profesor se prenu iz zanosa (Sofija još nije bila načisto, da li je sa starcem sve u redu) i uhvati dobačenu krpu. Nakon nekog vremena, dahtanja i oblizivanja gornje usne jezikom, profesor nasloni ram svog ogledala opet na kolena i klimnu glavom. Devojka učini isto sa svojim. U jednom trenutku nenameštenog fokusa svetlost sa Sofijinog ogledala bljesnu u profesorove oči. Isto se dogodi i sa suncem koje se prelamalo sa površine ogledala profesora Dobrića. Oboje ustuknuše od tolike svetlosti i pogledaše nagonski u stranu. „Nismo navikli...“ reče profesor žmirkajući i pokušavajući da izoštri pogled, trljajući suzne oči kažiprstom leve šake. „Da....“ uzvrati Sofija, čkiljeći, spusti ogledalo na pod a zatim takođe obrisa suze. Nakon izvesnog vremena žmirkanja, bečenja i izdizanja obrva, Sofija upita: „profesore u kutiji sam videla još nešto. Uvijeno u beli plastopapir. Šta je unutra?“ „Ah... da...“ uzvrati profesor Dobrić zatečeno, glasom koji je bio neprirodno tih i čudno odskakao od dotadašnjih profesorovih emocija.

„Unutra je takođe ogledalo. Samo razbijeno“, prošapta profesor pogleda uprtog u paroglajder pored svoje čizme. „Ali, ne bih o tome danas. Suviše je tužno...“ Sofija klimnu glavom, morajući da se složi a zatim uskliknu. „Hoćemo opet!?“

Napast;bt287042:
ajoj pa ja nisam shvatio kako blog citira. Gledam ja što mi guta odgovore. Ablog ih spaja :hahaha:
OK, ok, sad tek shvatam šta znači ova rečenica. :mrgreen:

Klikći na "odgovori" a ne na "uredi komentar".
U "uredi komentar" se ulazi onda kad hoćeš da promeniš tuđ komentar na svom blogu.

Nije ni čudo što nisam videla odgovore :D

Nisam menjao tvoje nit bilo cije postove, opet si videlasebe u ogledalu, napravila
pricu o tome kako ih menjam da bi se "uklopili" :/
Mislio sam da sam nesto gadno pogresio sa citiranjem u blogu.
Ja klikcem "odgovori" ali toliko mi je cudnoizgledao rezultat toga sto blog uradi
(tog spajanja originala i mog odgovora, da sam nakon toga (ne bih li ispravio "gresku")
Isao i na "uredi".
Nisam nikom nista obrisao od vas. Samo sam svoje spojene odgovore uokvirio (citirao)
I dodao da sam ja to napisao. A vama sam dodao samo ime pored vaseg originalnog nepromenjenog
teksta.
Evo gledam sad sta je Sfyontull napisala u 21:31. Ne znam kako vi vidite to
ali da je odgovorila dan kasnije, ja ne bih znao da je to njen odgovor.
Vidim samo prazan pasus izmedju original teksta i njenog odgovora, a to
nije dovoljno, ne znaci nista.Nadam se da sam bio jasan...

Jer desilo se da pre tog moguredjivanja bloga, pomislim da je moj odgovor na cocov original,
ustvari cocov original u celini pisan u dva pasusa.
Pa sam se slozio :) sa tim svojim odgovorom cocu misleci da se slazem sa cocom.
Veoma zanimljivo :D

sc9g9f.jpg

333z4hs.jpg

Sad lepo ponovo pročitaj šta sam napisala.
Ono gde objašnjavam kad i zašto ti se to dešava.

Napast;bt287131:
Nisam menjao tvoje nit bilo cije postove, opet si videlasebe u ogledalu, napravila
pricu o tome kako ih menjam da bi se "uklopili" :/
Dakle, kao što svi mogu da vide, menjao si moje i još nečije postove.
I to nije strašno, jer si to uradio nehotice - prosto umesto na "odgovorite" klikćeš na "uredi komentar".
Strašna je jačina dogme. To je ono što je strašno.

Jer gde je dogme, tu nema želje za saznanjem. Nema želje za razumevanjem.

Sad da vidimo šta se desilo: izmenio si, dakle, nehotice, naše postove ovde.
Iz tog razloga neki od nas (možda i svi) nismo videli da uopšte odgovaraš.
Za sebe mogu da tvrdim da je tako, verovatno je to slučaj i sa sf i cocom, ali ne tvrdim da jeste.

Imaš dakle nesporazum koji se tiče odgovaranja.
U tom nesporazumu, ja tvrdim kako mi ne odgovaraš na pitanja - i ja to tvrdim jer odgovore ne vidim, pošto si ih ti pisao ažurirajući tuđe postove umesto pišući odvojeno odgovore. Dakle, moj motiv da tvrdim da ti ne odgovaraš je to što ne vidim postove.

Ti tvrdiš da ja ne čitam pažljivo odgovore sagovornika.
Da ti odgovaraš, a ja odgovore "iz nekog razloga" ne vidim. Pri tome pod razlogom podrazumevaš moje "zaprljano ogledalo".
Ali ti to tvrdiš iz dogme - nisi, onomad kod sofije, razumeo šta pišem, razumeo si to onako kako si razumeo, i na osnovu tog nerazumevanja si razvio uverenje koje ne dovodiš u pitanje (dogmu).
Sanja je ta koja ne čita pažljivo i ne poštuje sagovornika, i to je to.
Ti si ovde da sanji to "objasniš" i da je "očistiš". To je tvoj sveti zadatak. :roll:

Imamo onda nesporazum koji se tiče menjanja samih postova.

Sanja uočava da si ažurirao njene postove.
Sad je vrlo zanimljivo, jer gore u odgovorima imaš lepo prikazan tok misli kod sanje:

- sanja primećuje da si joj menjao postove (proverljivo da jesi). Sanja pomisli "wtf?". Sanja primeti da je iza njenog pitanja u promenjenom postu tvoj odgovor. Onaj za koji si kasnije govorio da ga nije pročitala. Sanja se najpre seti toga, i pomisli da je to razlog izmenama.
- sanja na prvoj strani uočava da si promenio više od jednog posta. wtf? ide na drugu stranu da vidi da li si menjao sve njene postove. Uočava da si menjao ne samo njene, nego i postove drugih učesnika u raspravi. Sad joj već ništa nije jasno. Prema tim drugim učesnicima ne gajiš predrasude, zašto bi to radio? Ostavlja komentar u vidu začuđenosti.
- sanja intenzivno razmišlja o tome gde je kurcšlus, jer negde očito postoji neki kurcšlus. Shvata da si u svim tim izmenama postova u stvari odgovarao na postove. Shvata da u stvari menjaš postove onda kada želiš da odgovoriš na njih. Pretpostavlja da je tu zajeb, pa postavlja pitanje da li ti to klikćeš na pogrešno dugme.
- sanja se seti da si pominjao nešto vezano za kvotanje što je ranije delovalo kao potpuno besmislena rečenica. Odlazi da vidi šta si to, beše, pisao. Nalazi post. Aha, biće da je to. Ne umeš da odgovoriš s citatom. Misterija rešena. Sanja shvatila da nisi menjao postove iz loše namere, nego zbog nesnalaženja s tehnikom. Sanja ti objašnjava kako je došlo do nesporazuma.

S druge strane, ti na ovaj drugi nesporazum reaguješ - a kako bi drugo, nego iz - dogme.
Sanja je ta čije je ogledalo prljavo.
Nisam ja menjao nikakve postove, to sanja vidi zato što je njeno ogledalo zaprljano.

Pa eto, Napasti. Samo ti istraj u svom svetom zadatku.

sanja se seti da si pominjao nešto vezano za kvotanje što je ranije delovalo kao potpuno besmislena rečenica. Odlazi da vidi šta si to, beše, pisao. Nalazi post. Aha, biće da je to. Ne umeš da odgovoriš s citatom. Misterija rešena. Sanja shvatila da nisi menjao postove iz loše namere, nego zbog nesnalaženja s tehnikom. Sanja ti objašnjava kako je došlo do nesporazuma

Da je sanja posvetila malo više pažnje i poštovanja sagovorniku (u ovom slučaju meni) ne bi pomislila da je
moja rečenica besmislena. Jer ja ne pišem besmislice i polazim od toga da i drugi ne pišu.
Lepo sam objasnio ti si pretrčala preko toga. Pomilila najgore, ali zaista najgore o meni. Da mi je toliko
stalo da budem u pravu da sam pao na menjanje tvojih postova i nekakvo prekrajanje ne bih
li kako tako ispao u pravu.
Ja sam pun mana ali toliko jadan nisam.
Nisam ti menjao postove, sve je kako treba, vremenski (nigde nisam ubaciovao post kasnije napisan u post ranije napisan.
Menjao sam samo u smislu da sam mehanizam bloga izmenio utoliko da sam uokviravao ("umetnite quote" opcija) tamo gde je to i trebalo da izgleda tako (po mom mišljenju). Radi preglednosti (pre svega olakšao sam sebi jer ja ću ovo sve opet iščitavati jednom) i lakše mi je kad je normalno uokvireno citatima ko je šta rekao.
Van toga nikakve manipulacije sadržajem rečenog, brisanja, vremenske manipulacija, podmetanja bilo kje vrste i menjanja rečenog od bilo koga nije bilo.
Nadam se da shvataš sada.

Što se tiče onoga da sam ja u misiji menjanja tebe opet je u pitanju efekat ogledala.
Ja sve vreme znam šta ti pokušavaš samnom. Od početka. Ti si na misiji.
Ima toga i kod mene ne kažem, ali mnogo manje nego kod tebe.
Evo zašto. I ja i ti mislimo da je onaj drugi debelo zabludeo tu nema šta.
Ali postoji razlika.
Ja sam sve to što ti radiš (a što vidim iz tvog celokupnog pisanja na Krstarici) već radio.
I izvukao sam se donekle iz toga ili bolje reći Bog me izvukao. Još uvek ne znam kolika je šteta mojih
gluposti.
Tebe vidim kao nekada sebe samo sa neuporedivo više gordosti. Takva ti priroda valjda.
Shvatio sam da ne mogu da ti pomognem da ideš tamo gde si se zaputila.
Nemam ja šta tebi bolje i pametnije da kažem nego što je već rečeno u Novom zavetu.
Ako nisi poverovala Hristu i ako te to nije privuklo, kako ću te ja ovakav privući?
Ono što mogu jeste da ti dam savet, onda kad pitaš. Pitala si ovde na Blogu.
Savet koji mi nisi tražila i poslednji takav savet (bez da pitaš) koji ću ti dati je:
kad se zaglibiš toliko da konačno shvatiš šta si uradila, postoji samo jedna stvar koja spašava:
molitva Hristu, može i Bogorodici. Onom Hristu iz Novog zaveta ne nekoj filozofskoj varijanti Hrist energije itd.
Eto. Od danas odgovaram samo i isključivo ako me pitaš.

Probom citiranja utvrđeno je da sam ipak umesto odgovori kliknuo ažuriraj.

Pomislio sam da tako blog grupiše odgovore.

Onda sam ažurirao ažurirano ne bih li popravio štetu.

Izvinjavam se ovim putem Sanji (ne znam zbog čega tačno, valjda zato što nisam razumeo kako se citira).

Očekujem izvinjenje od Sanje što je rekla da sam namerno ažurirao njene postove u cilju toga da budem
u pravu po svaku cenu.

Nadam se budućoj većoj pažnji i poštovanju sagovornika.

:klap:

Dakle, kao što svi mogu da vide, menjao si moje i još nečije postove.
I to nije strašno, jer si to uradio nehotice - prosto umesto na "odgovorite" klikćeš na "uredi komentar".
Strašna je jačina dogme. To je ono što je strašno.

Gde je ovde jačina dogme? Ja samo nisam primetio da sam kliknuo ažuriraj?

S druge strane, ti na ovaj drugi nesporazum reaguješ - a kako bi drugo, nego iz - dogme.
Sanja je ta čije je ogledalo prljavo.
Nisam ja menjao nikakve postove, to sanja vidi zato što je njeno ogledalo zaprljano.

ovo je valjda odgovor na moje pitanje gde je dogma?
Ja nisam rekao da ti sebe vidiš u ogledalu zato što sam ja menjao ili ne postove. Nego zao što si rekla iz kog razloga sam ih ja menjao. Ne mogu da verujem da si to pomislila...
A na pitanje sam ti odgovoro i van pogrešnih citiranja. Više puta.
Samo par puta sam pogrešno ažurirao. Odgovorio sam ti već na prvoj strani komentar dva.
Ovo pogrešno ažurirano je u moru komentara na ovih 5 strana potpuno irelevantno za nekakvu tvoju ili bilo čiju zabludu...

Ne mogu da verujem da si to pomislila...
Uvređenost iz samoljublja.

Zašto ne bih pomislila nešto što je logična misao?
a) moderatori to često rade. Drugim rečima, oni koji imaju mogućnost da to rade, često to rade.
b) na blogu je svako moderator svog bloga.
c) pročitaj pod b, i dovedi u vezu s a.
d) i ja sam to radila :mrgreen: Doduše, ja sam to uradila jednom, i to trolu koji mi je zatrpavao blog idiotskim komentarima. I prosto sam umesto trakavica debilnog teksta i psihoze sumirala rečeno u jednoj rečenici.

Prema tome, a, b, c, d.

Osim toga, nemam nameru da zadovoljavam tvoju sujetu izvinjavanjem - ja sam, par postova nakon što sam to pretpostavila, samostalnim angažovanjem na tome da vidim šta je po sredi, uvidela da je u pitanju nesporazum. Prava izvinjenja upravo imaju za cilj to - iskazivanje žalosti što je došlo do nesporazuma.

Ti tražiš izvinjenje kojim bi se nahranila tvoja povređena sujeta (ah, kako je to mogla da pomisli o meni!)
Nemam nameru da hranim bilo čiju sujetu.
Ne zato što sam škrta na hrani, već zato što ne mislim da time bilo kome činim dobro.

Jednako ne volim ni da mene hrane.

Uvređenost iz samoljublja.

ovo je potpuno tačno :ok:

Zašto ne bih pomislila nešto što je logična misao?

zato jer da nisi pomislila onda bi znala da je tvoje ogledalo čisto (delić ogledala nevažno)
to je ključno za ovu priču. Nije važno toliko što ćeš konkretno videti u prvom planu ono najgore u drugom.
To će se dešavati kao što se i meni konstantno dešava (i u toku ove rasprave i inače) i dešavaće se.
Važan je princip, važno je shvatiti da je to nešto ščemu vredi težiti.
Važno je jednom razgovarati sa tobom i biti čist sve vreme.
Nadam se tome kod sebe.

]
Osim toga, nemam nameru da zadovoljavam tvoju sujetu izvinjavanjem

Nije to u pitanju, hteo sam samo da vidim da li si u stanju da kažeš izvini. Mnogo puta si pogrešila, nijednom nisam čuo. Zanima me zato što konstantno srećem ljude koji nemaju tu reč kod sebe.
Imaju i filozofiju u pogledu toga, misle da tako treba iz ovog ili onog načina.
Što reče Dziboni :D moglo bi bit da je lakše umriiit nego drugima reć oprosti :D

Oprosti Sanja što ne pričam sa tobom uvek čist. Jako si težak sagovornim (pri tom ne mislim time apsolutno ništa dobro). U pitanju je princip razgovora sa ljudima koji ti praktikuješ koji nije princip originalno predviđen Čoveku.
Nevažno je i kada si u pravu, kad pokažeš sagovorniku koliko je prljav. Važan je princip. Namera iza toga
koja nije kao što rekoh oriinalno Čovečija.
Ali pričali smo i ranije o tome pa ništa.
Nadam se da ćeš tii svi koji ovo budu čitali izvući nešto korisno za Čoveka u sebi.
Ja svakako jesam, a kao što profesor reče..možda bude nešto i za Sofiju.

Izvini još jednom zbog rečenog, hvala svima i pozdrav!

Napast;bt287166:
Nije to u pitanju, hteo sam samo da vidim da li si u stanju da kažeš izvini. Mnogo puta si pogrešila, nijednom nisam čuo.
MNogo puta si me video da grešim jednako kao što si me video da grešim u tome da si ti menjao postove.

Razlika između moje i tvoje prljavštine je što ja svoju vidim.
Ti samo deklarativno govoriš da "nisi čist", ali se generalno ponašaš kao da jesi.

A to što ti čitaš selektivno i nemaš moje "izvini" u iskustvu, ne znači da ga niko nema.
Ima ga onaj ko ga je zaslužio.

Zanima me zato što konstantno srećem ljude koji nemaju tu reč kod sebe.
Imaju i filozofiju u pogledu toga, misle da tako treba iz ovog ili onog načina.
Što reče Dziboni :D moglo bi bit da je lakše umriiit nego drugima reć oprosti :D
Mora da je velika radost za tebe što srećeš toliko njih čije je ogledalo prljavije od tvog. ;)
Na sve strane prljava ogledala.

Naravno, oko tebe nema ljudi koji su kadri da drugima nanesu zlo, to vidimo samo mi zaprljani.
Ali zato na sve strane vidiš nas zaprljane :)

Oprosti Sanja što ne pričam sa tobom uvek čist. Jako si težak sagovornim (pri tom ne mislim time apsolutno ništa dobro). U pitanju je princip razgovora sa ljudima koji ti praktikuješ koji nije princip originalno predviđen Čoveku.
Nevažno je i kada si u pravu, kad pokažeš sagovorniku koliko je prljav. Važan je princip. Namera iza toga
koja nije kao što rekoh oriinalno Čovečija.
O, hvala ti na ovim rečima mudrosti, prosvetitelju i osvestitelju moj!
Hvala i na deklarativnom ukazivanju na vlastitu nečistost zbog koje se vređaš čim ti neko na nju ukaže!
Kad mi to tako deklarativno saopštiš, nekako mi dođe lakše što sama nisam čista.

Izvini još jednom zbog rečenog, hvala svima i pozdrav!
Čak ti je i "izvini" deklarativno :malav:

A moram da primetim da je jako strašno reći nekome da je menjao postove, ali mu nije strašno reći da nije čovek :mrgreen:

Nisam rekao da nisi čovek. Rekao sam da se ne ponašaš kao Čovek originalno zamišljen.
Velika je razlika između onoga što je čovek i onoga što taj čovek radi, dopušta itd.
Kao razlika između toga reći nekome ti si trol i ti dopuštaš da se kroz tebe troluje.
U prvom planu je uvek čovek. U drugom planu ono što taj čovek radi.

Hvala i na deklarativnom ukazivanju na vlastitu nečistost zbog koje se vređaš čim ti neko na nju ukaže!
"Čim" :lol: Tvoje čim traje blogovima unazad.
Na prošloj temi sam uspeo da nedopustim prljavštini na meni da dođe u prvi plan.
Na ovoj temi sam odolevao skoro do pred kraj.
Cilj toga na tebi je ostvaren. Privremeno.

Back