Ogledalo?

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Primetićete da neki ljudi vole ogledala i obožavaju da se gledaju u njima, dok ih drugi ne vole baš previše. Neki ih i mrze. Šta mislite da to govori o nama?

Primeceno:)
Mislim da je normalno ogledati se i to iz razlicitih razloga...
Osoba koja voli ogledalo ne mora biti narcisoidna, mozda je samo zadovoljna sobom ili tezi ka tome...

Takodje osoba koja izbegava ogledala moze imati problem i to veliki....
Moze imati duboko ukorenjene komplekse koje ne resava nego ih potiskuje tako da izbegava da ih i doslovno vidi...

Dok osoba koja voli da se ogleda takodje moze biti narcisoidna ali prava narcisoidnost nije tako cesta pojava, pre bi rekla da je potpuno normalno da se neko ogleda....

Kao sto rekoh iz razlicitih razloga...
Ogledalo je nekome ko se sminka neophodan rekvizit ili ko nosi sociva...
Ko zeli da bude uredan...
Nije to narcizam... a nije ni narcizam voleti sebe i biti zadovoljan izgledom...
Narcizam ide iznad normalnog...

Ni jedna kraljnost nikad nije dobra...

sad sam se setila drugarice iz srednje škole kojoj je na pismenom iz pernice virilo ogledalce, gde su ostalima virile puškice...

ne družimo se više...i to tako treba da ostane

Ne mora narcisoidnost uvijek da bude razlog zbog kojeg se gledamo u ogledalo.Iako pripadam onoj vrsti žena koja koristi ogledalo često,ipak koristim ga i kad tražim odgovor.
Ponekad je ogledalo upravo ono što mi pomogne da nađem odgovor na neko pitanje.Najvažnije je da ono što ja vidim u ogledalu dok gledam svoje oči,ne mogu da vide svi.
A i drugi ljudi su često Ogledalo mojih ljubavi i mene.

Pa pošto baš eto idem na aerobik ovih dana, čija sala je prepuna ogledala evo ponešto ... neki ne skidaju pogled sa ogledala šta god da rade, očigledno je da treniraju radi svog izgleda; nekima koji imaju višak kilograma nije toliko bitno da se ogledaju u ogledalu, tu i tamo se pogledaju da procjene jesu li smršavili ; nekima koji su navikli na takmičarske sportove i dolaze radi kondicije ogledalo dok izvode vježbe samo ometa koncentraciju i unutrašnji glas trenera koji odjekuje kako da ''pravilno'' izvedeš udarac, odn. vježbu(na kraju se usput pogledaju i u ogledalo); oni koji dolaze zbog zdravlja,sjedalačkog načina života također nemaju prioritet gledanja u ogledalo ...

Pa pošto baš eto idem na aerobik ovih dana, čija sala je prepuna ogledala evo ponešto ... neki ne skidaju pogled sa ogledala šta god da rade, očigledno je da treniraju radi svog izgleda; nekima koji imaju višak kilograma nije toliko bitno da se ogledaju u ogledalu, tu i tamo se pogledaju da procjene jesu li smršavili ; nekima koji su navikli na takmičarske sportove i dolaze radi kondicije ogledalo dok izvode vježbe samo ometa koncentraciju i unutrašnji glas trenera koji odjekuje kako da ''pravilno'' izvedeš udarac, odn. vježbu(na kraju se usput pogledaju i u ogledalo); oni koji dolaze zbog zdravlja,sjedalačkog načina života također nemaju prioritet gledanja u ogledalo ...

ako nisi znala- ogledala u sali sluze da bi se korigovao pokret, ako mases bezveze nista nisi uradio, moras biti koncentrisan na proces radjenja vezbe...

Poslednja izmena:
ako nisi znala- ogledala u sali sluze da bi se korigovao pokret, ako mases bezveze nista nisi uradio, moras biti koncentrisan na proces radjenja vezbe...

Nije baš tako - važna je i snaga kojom radiš - sama korekcija pokreta je ''labava'' vježba - ali neki konstantno rade ''labavo''. Nas je trener učio, ako ne uradiš udarac svom snagom, nisi ništa ni uradio.Bolje tri udarca maximalno i ispravno, nego deset ''bez snage''. Kad treba uključiti snagu i fokusirati se na tačku izvođenja vježbe (to je tai-bo, slično tae-kwon-do-u koji sam trenirala) šta će ti ogledalo. Dovoljno je da zamisliš protivnika.

Al znam ja njih :lol:, bježe od svega što je takmičarsko i obožavaju da se ogledaju u ogledalima :zaljubljena: ..što ja i razumijem. Pa neka, dođe mi da ih :mazi:.
Predugo sam ja trenirala takmičarski TKD pa mi ogledala samo smetaju dok radim. Zamisli na takmičenju ogledala - ljudi se tamo fokusiraju na nešto drugo. Al poslije treninga, što da ne, pogledaš se malo, lijepo ti sport i izvaja tijelo - al ne opterećuješ se time.

Msm ja sam totalni nesportista i prva sam otišla na aerobik da bih skinula neke nagomilane kilograme + da jednom u životu "uđem u formu" i, ispravite me ako grešim, AEROBIK i borilačke veštine nisu baš za poređenje, posebno kada je u pitanju razlog za forsiranje jednog ili drugog.
Znači nisam želela snagu nego liniju. Rade se različite vežbe i za jedno i za drugo a aerobik kanda više daje akcenat na ovo drugo. Kada su sportisti u pitanju, opet su aerobne aktivnosti vezane za kondiciju mnogo pre nego za snagu, je l? U stvari sa snagom nemaju nikakve veze...
Posle sam želela i snagu. Ali takmičenje... za to sam matora.

Tako da mi čudan malo tvoj komentar, danijela. Ne želimo svi da se takmičimo.

Ali, da se vratimo na temu. Ogledalo?

ogledalce ne nosim nikada sa sobom , ustvari nemam ga , nemam tu naviku

moje drugarice obavezno nose i uvek popravljaju sminku a to me je oduvek nerviralo

ako prodjem pored nekog ogledala bacim ponekad pogled ali nemam obicaj da zastajem i da se namestam

jedino imam obicaj da kada sam sama u lifru bacim pogled i gledam zube :D

Msm ja sam totalni nesportista i prva sam otišla na aerobik da bih skinula neke nagomilane kilograme + da jednom u životu "uđem u formu" i, ispravite me ako grešim, AEROBIK i borilačke veštine nisu baš za poređenje, posebno kada je u pitanju razlog za forsiranje jednog ili drugog.
Znači nisam želela snagu nego liniju. Rade se različite vežbe i za jedno i za drugo a aerobik kanda više daje akcenat na ovo drugo. Kada su sportisti u pitanju, opet su aerobne aktivnosti vezane za kondiciju mnogo pre nego za snagu, je l? U stvari sa snagom nemaju nikakve veze...
Posle sam želela i snagu. Ali takmičenje... za to sam matora.

Tako da mi čudan malo tvoj komentar, danijela. Ne želimo svi da se takmičimo.

Ali, da se vratimo na temu. Ogledalo?

Zavisi od sporta, aerobne aktivnosti - kondicija, ali i snaga; znači oboje su važni za takmičarske sportove. Snaga je poprilično bitna u mnogim sportovima - svakako ne u svim.
Možda i jeste čudan komentar jer i ''navika'' ima uticaja na to koliko se gledamo u ogledalo, pa eto makar i sport stvorio tu naviku,a šta je bio poticaj za stvaranje te navike može se subjektivno posmatrati, s obzirom kako tumačimo psihološku opredjeljenost za određene aktivnosti.

No ljepota je prolazna, imala je svoju ulogu u životu, nadam se da je iskorištena i koliko i kako podnosimo gubitak te ljepote zavisi koliko nam je bila bitna u životu i kako smo ju posmatrali - no priroda čini svoje i s vremenom briga za zdravlje nadvlada brigu za gubitkom ljepote,a ko je imao ljubavi i širih interesovanja svakako lakše podnosi svoj starački odraz u ogledalu.

Back