Oglasna tabla za antikvitete

• Začetnik teme Začetnik teme ivaena
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Prodajem
1.Orden bratstva i jedinstva II reda
2.Orden narodne armije II reda
3.Zlatna plaketa SSRN Srbije
4.Orden rada sa zlatnim vencem
5.Partizanska spomenica 1941,stara i nova
6.Dve oktobarske plakete grada Beograda 1964 i 1969
7.Orden JNA, Odbrana Otadzbine

Kontakt 0648931600

vec vise od dve godine ovde se u ovoj temi nista ne desava a i cini mi se da je jedan te isti vodio kratku knverzaciju sa sobom a i niko nije obrisao ovu temu koja je jedna od mnogih koja je neozbiljna i zatrpava ovaj forum,primecujem li samo ja to ili i ostali a gde je moderator,navraca li on uopste u antikvitete

Evo jednog priveska sa religioznim motivom. Od slabijeg srebra, težine 7,7g i debljine od 1,2 - 1,35 mm. Dimenzije se vide sa slika. Smatram da je urađen tehnikom livenja uz naknadno dodavanje ušice. Sličan je onom sa poslednje aukcije Gorny Mosh iz decembra 2009. Pozdrav forumašima!

Prilozi

• privezak AVERS.jpg
    privezak AVERS.jpg
    44,2 KB · Pregleda: 19
  • privezak REVERS.jpg
    privezak REVERS.jpg
    34,4 KB · Pregleda: 11
Zimska uniforma JNA u odličnom stanju. Komplet sadrži bluzu, pantalone, rukavicu i vreću za njeno pakovanje. Proizvedena je 1984. godine u tekstilnom kombinatu ''Knežepoljka'', Bosanska Dubica koja je izrađivala uniforme za Jugoslovensku narodnu armiju. Konfekcijska veličina 1 (manji broj otprilike M ili L). Sašivena u malom broju primeraka ove veličine. Uglavnom su rađeni veći brojevi. Idealna za lov u zimskim uslovima ili airsoft.
2h4fd05.jpg

Retka prskana uniforma JNA u odličnom stanju. Komplet sadrži bluzu, pantalone, rukavice i torbicu u koju se uniforma pakuje. Prema svedočenju ratnih veterana, jedna od najboljih kamuflaža na prostorima bivše Jugoslavije.
Izuzetan kolekcionarski primerak. Mnogi je takođe koriste za lov, paintball ili airsoft.

2zyhj84.jpg

imam pitanjce u vezi ove fotke,
da li se zna hemu su sluzili ovi rekviziti?

i da li se ovo nalazi u lichnoj kolekciji ili u nekoj muzejskoj zbirci,
s obzirom da nije uradjena konzervacija ni rekonstrukcija nedostajuchih delova,
predpostavljam da je u pitanju lichna zbirka,
tj. neko marnjavanje sa lokaliteta z:lol:

evo ovako; zemljana kugla - za zabavu, predmet sa rupom - teg, verovatno za neke prvobitne oblike razboja, siljak je keramicki ali ne znam namenu s obziromda je deo neceg veceg, a ostalo su kamene alatke.
Kolekcija je licna a sto se marnjavanja tice...recimo ovako..setas se a ne gledas u ptice..z;)

Back